Šiaurės Korėjoje – amfetamino manija: nelegalūs narkotikai naudojami kaip vaistai nuo gripo ar antsvorio  (13)

Šiaurės Korėjoje tikrai netrūksta problemų. Naujausia jų – itin sparčiai augantis narkotikų vartotojų skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa Šiaurės Korėjos visuomenė yra vienaip ar kitaip paveikta narkotikų, rašo BBC. Dalis korėjiečių narkotikų griebiasi tikėdami, kad tai – stebuklingas vaistas nuo gripo ar nuovargio, „The Wall Street Journal“ pasakojo iš Šiaurės Korėjos pasprukęs vyras. Tuo tarpu turtuoliai pradeda vartoti narkotikus norėdami numesti svorio.

Ypač daug šiaurės korėjiečių pradeda vartoti amfetaminą. Net ir pats pabėgėlis teigia, kad amfetaminas jam esą padėjo susikaupti per savo pabėgimą iš šalies. Prieš pradėdamas savo kelionę užšąlusia upe 2009 metais, jis sakė įkvėpęs narkotikų dešimt kartų, ir tai padėjo jam sukoncentruoti dėmesį bėgant. „Viskas, apie ką galėjau galvoti – eik, eik eik. Nemiegojau dvi dienas“, – atviravo šiaurės korėjietis.

„North Korea Review“ pateikia katastrofišką statistiką. Jų kalbintas tyrėjas teigia, kad beveik visi suaugę Šiaurės Korėjos gyventojai yra bent kartą pabandę narkotikų, o absoliuti dauguma – ir ne kartą.

BBC pažymi, kad kita auganti problema šalyje – prostitucija. Jaunos moterys sutinka parsidavinėti, kad sugebėtų sudurti galą su galu arba įsigyti prabangesnių prekių, o dažni jų klientai – aukšti Šiaurės Korėjos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(4)

Komentarai (13)