Lietuvoje nebebus prekiaujama „natūraliu“ medumi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2013-08-28 12:39
O bent jau dirbtinį medų bus būtina žymėti kaip dirbtinį, ar abu vienodai žymimi bus?
kestutisz 2013-08-28 23:33
Lyg ir ne, matyt kad konkurencijos pramonei nebūtų? :| Šiaip aš visai nesupratau, o tai kas tada yra natūralus medus? Jei išsuktas iš korio medus jau "nebenatūralus" tai kaip gali būti fabrikus perėjęs "natūralus pienas" ir pan.?
punktyras 2013-08-29 02:00
Straipsnį skaityti reikia. Medus ir būna tik natūralus – jį suneša bitės. Ir sakyti „natūralus medus“ yra sviestas sviestuotas. Ar šiuo atveju – medus meduotas O nutarimu siekiama, kad nebūtų siekiama pavadinimu suteikti nesamų savybių, kad jis atrodytų pranašesnis už kitus medus, ant kurių neparašyta, kad natūralus, nors jie iš esmės niekuo nesiskiria. Tas pats su kokia nors kiauliena – kiauliena nebūna nenatūrali. Jei gaunama iš kiaulės – kiauliena natūrali.
kestutisz 2013-08-29 07:34
Yra gi ir dirbtinis medus - ne tik, kad spalvintas cukraus tirpalas, bet ir šiaip "natūralus", bet menkavertis medus kai bitės "šeriamos" cukraus sirupu. Ir kiek supratau dabar stovėdamas parduotuvėj matysi tik tą nieko nesakančią etiketę "EB IR ne EB medaus mišinys", nors turėjo kaip tik priversti žymėti menkavertį medų kaip tikrai menkavertį...