Kiaušinių dilema: geriau nepatikrinti iš turgaus bobučių ar „pramoniniai“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-09-02 09:50
Labai abejoju, kad dabar kažkur galima gauti ekologiškų produktų. Prieš kelis metus bendradarbis sakė, kad pirko kaimiškas bulves. Pardavėjas sakė, kad jos augintos be salietros, bet po kurio laiko bulvės pabrango. O paklausus pardavėjo kodėl pabrango bulvės, jis atsakė, kad todėl jog pabrango salietra. Tai ar bulvės augintos ant salietros ar ne? Kiaulidėse kiaulės užauginamos per 3 - 4 mėnesius. Kai namu sąlygomis jos auga dvigubai ilgiau. Jei kiaulė susižeidė, bandoma gydyti vaistais, o kai matoma, kad nepadės, vežama į skerdyklą (pripumpuota pilna vaistu). O žmonės važiuoja pirkti šviežios mėsos tiesiai iš skerdyklos tikėdamiesi gauti kokybiškesnės mėsos nei parduotuvėje. Dažnai miestiečiams paragavus tikro neseniai pamelžto pieno paleidžia vidurius arba net negali gerti. Nes yra pripratę prie parduotuvės pieno. Kuriame visa grietinėle jau nucentrifiguota, o pienas nuvirintas.
andriulis 2013-09-02 11:08
Shnigami - jeigu ūkininkas pabrangino bulves sakydamas, kad pabrango salietra, dar nereiškia jog jis naudoja salietrą. Jeigu rinkoje brango bulves, tai kokio velnio pardavinėti pigiau?
Kirtiklis 2013-09-02 12:35
Niekada neteko pirkti parduotuvės bulvių, visada turiu naminių, pačio šeimos užaugintų, visiškai beveik be chemijos ( 1x purškimas nuo kolorado kad nesuėstų mažų), todėl esu ramus dėl bulvių ir viskas kas susiję su jomis, o kiaušinius tenka ir maximinių nusipirkti, nieko nepadarysi
immortallt 2013-09-02 12:50
Daug darzoviu ir kiausiniu is mociutes, purkst ar tresta nebent gerokai iki vaisiu, bet ir tai retai. Kas del sviezio pieno - tik nereikia. Kas del kiausiniu, kam tokius baubus kelti? Ir is viso, pries 100 metu buvo tik naminiai ir apie jokias salmoneliozes niekas nezinojo. O siaip, aisku atserti su cheminaiais preparatais galima greiciau, bet pvz auginant tinkamos rusies vistas, gali atitinkamai gauti maksimaliai daug kiausiniu, berods rusies kodas w-50, arba maksimaliai greit augancias. O jei seri zirniais, greitai auga raumenine mase, kukuruzu multais - riebaline mase tiesiog akyse auga + palaikomos idealios salygos ir mazai judejimo.
vanduo4 2013-09-02 14:30
Na del to ekologiskumo, taisiais laikais nieko nera ekologisko. - Tos pacios bobutes perka pramonines gamybos pasarus nes vistos auga greiciau ir t.t. Ypatingai jeigu auginama pardavimui. Va jeigu augina sau, tai pasistebgia serti be chemijos. Tos naturalios gamtos ir sviezios zoles ne taip jau daug ir yra - ja tresia salietra ar dar kazkuo. Tad ta chemija jei ne per viena gala, tai per kita vistiek patenka y maista, skirtumas tik - chemijos kiekiai; - sakyciau pirkti reikia is zinomu saltiniu, o jei tokiu nera, vadovautis patikimumu. Pramonineje gamyboje vykdomi visokie tikrinimai, o pas bobutes niekas nieko netikrina. Pvz.: Rusijoje bobutes arklys butu nugaises tai skubiai papjove, nes bobutei juk didziulis nuostolis. To pasekme - kazkokios ligos protrukis (po oda pradejo augti kirmeles). - Zodziu pirkite is parduotuves, tikrinkite galiojimo data, pasikliaukite skoniu bei uosle ir stebekite naujienas apie visokiu ligu protrukius, kad laiku maista ismestumete arba nepirktumete. Beje taip ir nesupratau, ka autorius siulo pirkti sakydamas "renkuosi pirmuosius". Kas tie pirmieji?
immortallt 2013-09-02 14:36
pirmieji, tai kiaušiniai iš bobučių, tik šiais laikais bobutės daro biznį - nueina nusiperka Optimos linijos kiaušinių kelias pakuotes, biški pamaišo dydžius, nuvalo datos štampus ir pardavinėja už 3x kainą kaip kaimiškus...
vanduo4 2013-09-02 14:38
Pamirsau pridurti, kad JAV indenai didele dauguma ismire nuo Europieciu atnesto gripo bei tymu, nes naturalioje gamtoje tokiu bakteriju nera, tad ir indenai neturejo imuniteto. Tad valgydami tik isskirtinai ekologiska maista nesusidursime su pramones sukurtomis bakterijomis. O kai susidursime - kas tada? Taip kad valgyti reikia viska ir nepamirsti saiko, sporto bei stiprinti savo imunine sistema (t.t. vadovautis savo pojuciais, o ne data ant pakuotes arba pardavejo zodziais). - Vis delto, kiausiniu plovimas muilu skamba juokingai Pramoniniai kiausiniai nuplaunami, tad naminius teks plauti paciam.
vyckas 2013-09-02 20:54
Kiek žinau ES draudžiama plauti kiaušinius. Bet tai populiaru USA. Pagrinde dėl to, kad paukštynuose būtų palaikoma tvarka ir švara, o vištos nebraidžiotų *ūduose kur pagrinde ir veisiasi salmoneliozė. Ir antra plaunant kiaušinius atsiranda galimybė bakterijoms patekti į kiaušinio vidų kartu su vandeniu, be to šviežias kiaušinis būna pasidengęs kažkokia apsaugine plėvele, kuri plovimo metu būna pašalinama.
mykolas 2013-09-02 21:29
niekas, kas auginama specialiai pardavimui nebus ekologiška, ypač stambiuose ūkiuose. Geriausias pienas yra tas kur melžtas iš vienos karvės, vejoj rupšnojančios žolę. Geriausi kiaušiniai - iš vištų lesančių nuo žemės viską kas valgoma. Tokių produktų galima gauti tik pas smulkius ūkininkus, nesugadintus kapitalizmo ir konkurencijos, nes jie tiesiog neturi galimybių stambiems ūkio kompleksams įsirengti, kad galėtų konkuruot. Užtat mielai parduoda savo perteklių miesčionims, nes pinigų vis tiek reikia. Ekologiškiausias maistas turbūt turėtų būti Suomijoje, nes ten dominuoja smulkūs šeimos ūkiai, o ekologiškas ūkininkavimas labiau išvystytas, nes dėl nepalankių klimatinių sąlygų teko išmokti labiau tausoti žemę.
kassu 2013-09-02 22:33
Užtad dauguma vaikų Suomijoje alergiški kokiam nors produktui (laktozei, pomidorams, kviečiams ir t.t)
immortallt 2013-09-02 23:05
Dar vienas niuansas... Jei pasauyje dominuotų smulkusis ūkininkavimas, visas maistas arba brangtų 10x, arba pasaulis kaip reikiant badautų.