Savanoriška bevaikystė: kiek tai normalus pasirinkimas moderniais laikais?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2013-10-07 12:58
žiauru bet darvino dėsniai ir čia gerai veikia - išlieka tik geriausi. Jei individas turi rimtą "bugą" neturi tėvystės/motinystės pašaukimo tokiam lemta išnykti
kestutisz 2013-10-07 13:24
Individas ar tai ar taip vistiek išnyks. Tik tiek, kad civilizuotoje visuomenėje jis gali komfortiškai pragyventi nesirūpindamas kaip išlaikyti vaikus (neturėti didžiulių išlaidų tiek pinigine, tiek laiko prasme), ir senatvėje jį vistiek išlaikys. Iš esmės tai parazitavimas (nekalbu apie medicininius atvejus).
immortallt 2013-10-07 13:42
Šiaip imant tiek gamtą, tiek žmonijos istoriją, didelė dalis individų niekad neturėdavo palikuonių, nes nebūdavo alfa patinais ar pan., čia kalbant apie vyrus tik.
Zebediejus 2013-10-07 13:57
Čia kaip pažiūrėsi. Dirbantis žmogus, pasirinkęs karjerą, o ne tėvystę irgi prisideda prie naujos kartos: jis moka mokesčius (o jei karjera stipri, tai gan didelius), iš kurių tie vaikai gauna išsilavinimą, socialines garantijas. Jis kuria darbo vietas, didina valstybės pajamas. Taip pat, jis neina tėvystės atostogų, tai reiškia, valstybei ne tik nekainuoja, bet net uždirba pinigus. Taigi, nėra taip jau viskas vienareikšmiškai. Aš nesakau, kad tai geras požiūris, bet gal geriau geras specialistas savo srityje, nei blogas tėvas?
kestutisz 2013-10-07 14:26
Na taip, "investicija" į vaikus visada buvo labai jau nepatikima - jei šiaip ne kokios nelaimės tai vistiek senatvėj gali pasodint į rogutes ir išvežt į mišką (senelių namus). Bet šiaip su socialinio draudimo sistema principas visgi paprastas - kad ir kiek gerai sunkiai dirbi, tavo mokesčiai eina senajai kartai išlaikyti. Dirbtas darbas jau po metų bus pamirštas, o senatvėje išvis niekas nenorės net prisiminti už ką tau skolingi, stengsis kiek įmanoma sutaupyti. Asmeniškai sutaupytas lėšas irgi pasistengs sunaikinti infliacjos metodais. Na, nebent dar egzistuoja valstybinės pensijos ypatingai pasižymėjusiem, bet ir tai naujom kartom (neikaip nesusijusiom giminystės ryšiais) tai bus taip įdomu...
BishopaZ 2013-10-07 16:39
visame tame užmiršai paminėti, jog užaugę vaikai dirbs, mokės mokesčius, tap kad tie mėnesiai tevystės motinystės atsotogų atsipirks su kaupu, o va jei neitų tai iš vaiko, tada didesnė tikimybė gerokai, gali išaugti asocialas, nusikaltėlis ar dar kas nenaudingas. Be to ekonomiškai kiekvienas vaikas kelia ekonomiką, kuria darbo vietas tiek gydytojams, tiek darželių darbuotojams, tiek mokytojams, univerams ir t.t.
azotas 2013-10-07 16:57
Tai taip iseina, kad emigrantu tevai kurie pasilike lietuvoi irgi yra parazitai ? nes juos islaikys ne savo vaikai, bet svetimi kurie dirba lietuvoi, o ne uzsieni.
Pumper 2013-10-07 17:02
Mano akim žiūrint, tai didesni parazitai yra daugiavaikiai gyvenantis iš pašalpų, o po to jų vaikai perimantys tą patį gyvenimo būdą, o ne save išlaikantys ir dar kitų vaikus mokesčiais remiantys bevaikai. Bet čia jei taip juoda-balta požiūrį taikant, kai kad kestutisz.
T 2013-10-07 17:13
Manau problėma išpūsta, ar net visai jos nėra. Pagal statistiką tik apie 3 proc. moterų kurios gali turėti vaikų jų nesusilaukia. Dažnai jos būna neišvaiždžios ar keistuolės.
Swift RR 2013-10-07 17:34
Žmonės, apie ką jūs šnekat, nėr čia ką diskutuoti, anksčiau tokios filosofės būtų su žemėm sumaišytos, kaip galima rimtai šnekėt apie tokius dalykus? Viską ir pasako šio straipsnio antras sakinys, kitas turinys yra bevertis, nes tai pezalai.
evaldosia 2013-10-07 20:27
mažiau išsivysčiusios tautos visa laiką dauginsis sparčiau, nes be vaikų ten nėra kitų interesų(galimybių nėr kitiems interesams atsirasti).be to amžiams einant imperijos žlugsta nes pagerėja gyvenimo kokybė ir nebėra stimulo dėl ko nors kovoti(ar daugintis)mažiau žmonių -mažiau karių.bet šiuo laiku nebegyvename dėl karo.ekonomika irgi pasidarė globali.praktiškai dirbti gali bet kokioj šalį.patriotai kali patylėti, nes jų vaikas galimai dirbs vokietijoje.
evaldosia 2013-10-07 20:30
mažiau išsivysčiusios tautos visa laiką dauginsis sparčiau, nes be vaikų ten nėra kitų interesų(galimybių nėr kitiems interesams atsirasti).be to amžiams einant imperijos žlugsta nes pagerėja gyvenimo kokybė ir nebėra stimulo dėl ko nors kovoti(ar daugintis)mažiau žmonių -mažiau karių.bet šiuo laiku nebegyvename dėl karo.ekonomika irgi pasidarė globali.praktiškai dirbti gali bet kokioj šalį.patriotai kali patylėti, nes jų vaikas galimai dirbs vokietijoje.
ge2xxx 2013-10-07 20:44
Na man išvis keista, kad iš to dar diskusija gimdoma, kiekvienas turi teisę apsispręst pats nori vaikų ar ne, juk ne tam gimdoma, kad mokečius būtų kam mokėt.
Swift RR 2013-10-07 21:03
ne tame esmė
Hmz 2013-10-07 21:29
Anksčiau nekilmingieji - tokie kaip tu - laižydavo ponams subines. Ir ką?
Mistė 2013-10-08 11:13
O man kaip tik atrodo, kad vaikų turintys/norintys žmonės yra egoistai, nes: nori vaikų tam, kad įprasmintų save; nori savo genų išlikimo; nori savo svajones išpildyti vaikuose; nori kažkuo rūpintis, bet tai būtinai turi būti savo vaikai (o juk kiek yra beglobių vaikų); <įrašykit bet kokią kitą priežastį, kodėl žmonės nori vaikų>.
sub 2013-10-08 11:41
Kas buvo ankščiau palikim praeitį. O jei tau atrodo kad moterys skirtos tik gimdymui, vaikų auginimui, šeimininkavimui namie - tai atsibusk, dabar 21 amžius. Ir šiaip esi juokingas, kaip žmogus vyriškos lyties, nieko turbūt neišmanantis apie vaikų auginimą ir pats dar neturintis vaikų, taip sugebi šnekėti, net neišmanydamas tos temos. Tokius su žemėm tik sumaišyt belieka. Aš už pasirinkimo laisvę.
Swift RR 2013-10-08 11:44

Swift RR 2013-10-08 11:53
Taip, dabar 21 amžius, bet tai nereikškia kad mes turime imti ir vegetuoti. Kuo tu remiesi rašydamas šį komentarą aplamai? Gal Vasiliauskaitės propaganda? Ai jo, tai tiesa, neverta su tavim diskutuoti. Moteris turėjo visas pasirinkimo teises ir iki neoliberastinių klaunų įsikišimo, tai jos teisė spręsti, turėti vaikų ar ne, bet ji neturi teisės skleisti savo demagogijas viešai, kaip ir vyrai. Jūsų tėvų smegenys buvo plaunamos rytų politikų- komunistų, jūsų pačių- vakarų neolibertarų. Nei jūsų tėvai nenorėjo šio fakto pripažinti, nei jūs patys.
deadmau5 2013-10-08 11:59
Gal laikas pradeti naudot argumentus, ne tik izeidimais svaidytis? Dabar panasu, kad visi issakyti zodziai kitiems komentatoriams, kuo puikiausiai tinka jums.