Nuolaidų kortelės – įkaltis mokesčių inspektoriams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2013-10-22 10:39
Na nors jokių nusikalstamų veikų nedarau, bet jau nemažai metų tokias korteles kaip maximos išsiimu belekokiu vardu ir kiti duomenys iš lempos, tokios kortelės kaip IKI iš viso neduodu jei nėra jokios nuolaidos tik su kortele, nors kasininkės pastoviai prašo.. pasirodo ne be reikalo.. maža ką kas bus po kelių metų, gal kam nors kas nors užklius.. aišku.. ir banko kortelėmis naudojuosiu ir tefonu ir internetu... reikalui esant atitinkamoms tarnyboms vistiek informacijos daugiau nei reikia..
marcaz 2013-10-22 11:03
O po pasinaudojimo nuolaidu kortele (kad ir su fake vardu, pavarde) neatsiskaitineji kreditine ... ?
Shinigami 2013-10-22 11:34
Nebijau nuolaidų kortelių. Nes visada atsiskaitinėju su kreditine kortelę. Tad nieko naujo VMI ne pamatys. Šiaip, neduoti tretiesiams asmenims nuolaidų kortelės yra tik susitarimas tarp pardavėjo ir pirkėjo. Tai nėra nurodyta LRS įstatymais. Todėl ir nėra baudžiama pagal LRS įstatymus. Gali tik pardavėjas užblokuoti kortelę. Todėl VMI visu pirma privalo įrodyti, kad nuolaidų kortelę naudojaisi tikrai tu, o ne buvai paskolines kažkam.
SaMaras 2013-10-22 14:02
VMI, VSD ir panašių įstaigų mažiausiai bijau, nes jei reikės tai vistiek visų galų nuo jų nepaslėptum.. jei jau tikrai sudominsi juos tai suras apie tave tiek info kurios net pats nežinai (kai pirmą kartą prisijungiau prie valdžios vartų ir buvau "maloniai" nustebintas savo ligos istorijų ir panašių dalykų ką apie mane žino, ko aš pats nežinau) aš labiausiai nemėgstu "trečiųjų" šalių kurios labai daug duomenų nori.. aišku su kai kuriomis įmonėmis labai sunku kariauti.. ir norint gauti tam tikras paslaugas privalai atskleisti tam tikrus savo duomenis.. kad ir kaip nenorėtum..
MindaugasV85 2013-10-22 19:42
Aš tai iš principo nesinaudoju nuolaidų kortelėmis. Aišku tuo pačiu ir dėl taip vadinamo duomenų saugumo. Bet va man juokingai skamba tie prekybcentrių pasiaiškinimai, kad duomenis jie naudoja rinkodaros tikslais, ale pažiūrėti kas kiek ko perka. Jeigu tikslas būtų tik toks, tai užtektų prekybos centro "kasos" statistikos - aha šį mėnesį pardaviau 100 kg bulvių, kitam mėnesiui reikėtų užsisakyti panašų kiekį. Tai kokio velnio kištis į mano asmeninį gyvenimą? Gal būt šiandien kai kurie dalykai dar atrodo gan keistai, bet bijau, kad rytoj tai bus norma ir pamatysiu kokį agentą prie savo durų siūlantį įsigyti 5 pakelius prezervatyvų, nes anot jų sistemos jau metas! O kas jei namie žmona, su kuria prezervatyvų nenaudoju?