S. Severinsenas – žmogus, galintis išbūti nekvėpavęs 22 minutes (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

salemas5 2013-10-28 12:40
OMG !! Su mano 6 minutemis tai kaip lasas juroje :OOOO
vardasas 2013-10-28 13:39
hm o kaip smegenys reaguoja i tokius fokusus? zinoma jei ju isvis yra
Heksogenas 2013-10-28 13:40
Treniruojiesi statikai? Šiaip gi ten parašyta, kad įkvėpė gryno deguonies, plius vanduo pašildytas. Tai va įkvėpus gryno degonies, mes degonies tam pačiam tūryje turim penkis kart daugiau nei įkvėpę oro. Ir jei ten laikytis, kad viskas proporcinga degonies kiekiui tai ir išbūnam beveik penkis kart ilgiau.. Nors ištikro įkvėpimą skatina CO2, plius jis rūgština kraują ir t pasekoje neišbūsi penkis kart ilgiau.. Bet manau ir eiliniam mirtingajam davus įkvėpti du kart laiką pasigerintu?
Arwis 2013-10-28 14:01
Taip net ir paprastas zmogus prisotines raumenis deguonimi gali zymiai ilgiau istverti. Pats esu isbandes kadaise pas mama darbe, kai prisiziurejes discovery ir nuejes pas mama i darba kelias minutes kvepavau su deguonies kauke ir po to bandziau sulaikyti kvapa. Mano atveju kvepavima galejau islaikyti beveik du kartus ilgiau.
Heksogenas 2013-10-28 14:07
Kad pakenkti smegenim tu pirma turi prarasti sąmonę.. Aišku tie narai būna praranda vadinamas black out (BO), o ją prarandi kai stinga degonies smegenų ląstelės nebegali pasigaminti energijos ir pradeda žūti, smegenys itin jautrios tam lyginant su kitom kūno dalims. Beje deguonim grynu galim ir apsinuodyti.., bet įkvėpus tik kartą nebus tų padarinių apsinuodyjimo.. Taigi jei neprarandi sąmonės smegenims turi būti viskas gerai ir jokių pažaidų, nes pirmiau tave kankins refleksas, kad jau reiktų įkvėpti ir tu kilsi į paviršių įkvėpti ir rganzime vistiek lieka kažkoks rezervas. Tačiau narai sugeba užgniaušti šitą norą/refleksą ir tada išbuvę per ilgai prarandą sąmonę toliau jei nėr draugų tu miršti, per varžybas pasitaiko dažnai BO. Beje, kad išbūtum be oro ilgai plaučiai ne viskas, reik ir mentališkai pasiruošti, turi būti ramus, nieko negalvoti, tarsi miegantis... Smegenys suvartojau didžiausią dalį degonies, ko pasekoje jas nujungus ir išbūni ilgiau. Na toliau dar reik organizmą įpratinti prie didesnės CO2 koncentracijos ir pH parūkštėjimo, bet šitam reik laiko.. Viską sukombinuoji ir gauni tokį laiką. Aišku atrodo įspūdingai, bet mane labiau domina kiek išbūtų normalaus oro įkvėpus, seniau lyg rekordas buvo apie 12min..
Jomajo 2013-10-28 14:10
uztenka daug kartu gilei ikvepti ir iskvepti(kol galva apsvaigs) pries sulaikant kvapa, taip isbusite nekvepave daug ilgiau nei iprastai.
Heksogenas 2013-10-28 14:34
Tas dalykas vadinamas hiper ventiliacija. Apsvaigsti nes per daug degonies gauni.. Šiaip praktikoj berots pavojingas būdas ir reik atsargiai, nes galima patirti lengviau BO. Giliai kvėpuojant iš kraujo išvarot ir CO2 ir prisotinat O2, ko pasekoje kai sumažėja deguonies nekvėpuojant CO2 koncentracija nebūna užkilusi ir organizmas galvoja, kad jam dar nereik įkvėpti. Šito pasekoje prarandama sąmonė, berots taip suveikia hiper ventiliacija praktikoje.
azotas 2013-10-28 14:37
uztenka keliolika kartu ir viskas nebutinai reikia laukt kol apsvaigs kazkas..
Nukainotas 2013-10-28 16:40
Ne po vandeniu, bet gulėdamas lovoj išbuvau 10 min. neįkvėpęs, prieš tai greitai ir giliai pakvėpavęs. Kai jau, atrodo, neištversi, tai reikia lėtai iškvėpti šiek tiek oro, tai padeda, bet neilgam. O dėl atsijungimo, tai nelabai suprantu, kaip tai gali įvykti, juk pirmiausia negaudamos deguonies nustoja matyti akys, o kai akys ima aptemti, tai jau aiškus ženklas, kad reikia įkvėpti. Nebent tie narai ir aptemus akims dar bando pratęsti laiką ir neįkvepia.
saulon 2013-10-28 18:51
Išbūti ant kranto ir po vandeniu - ne tas pats. Ant kranto negali būti tikras, kad kažkiek neįkvepi pro nelaikančius vožtuvus Čia kaip man buvo didelė staigmena, kai nėriau su akvalangu ir slėgį susinormalizavau išpūsdamas burbuliukus pro ausis. Niekada nebūčiau patikėjęs, kad oras gali pro ten išeiti. Tas oro sulaikymas ramybės būsenoje kažkiek beprasmis atrodo. Įdomiau, kaip sugebi subalansuoti deguonies ir energijos sunaudojimą plaukdamas po vandeniu. Pvz. aš be papildomų priemonių (ląstų ir pan.) prieš kokius 5 metus būdamas tuo metu geriausios formos sugebėjau tik 2 kartus pernerti baseiną (sumoj 50 m). Paskutinius metrus pradeda temti akyse, nutirpsta kojos ir rankos. Valios pastangomis gali prisiversti išbūti ilgiau, tada spėju atsijungtų sąmonė ir suveiktų plaučių įkvėpimo refleksas. O tada jau amen - viso vandens neišgersi Blogiausia, kad jei jau pateks vandens į plaučius, prasideda nevalingi spazmai ir viskas. Pavydu stebėti, kad jis tokio amžiaus išlaikęs tokią formą. Aš 25 metus plaukimu užsiimu, bet paskutiniais metais jau totalus regresas: ištvermė mažėja, kvapo vis dažniau pritrūksta.
salemas5 2013-10-28 19:47
Ber as ne su grynu deguonimi, o su paprastu kvepuojamu oru.
immortallt 2013-10-28 19:59
Būtent tai ir yra pagrindinė blackout priežastis. Ir ne narai Narai varo su balionais, jiems jei baigiasi oro mišiniai/oras (priklausomai nuo gylio), tada jau kapiec. Na nebent nėrimas buvo iki 18m ir ne per ilgiausias, tada be jokių problemų su pilnais oro plaučiais iš lėto pučiant orą palengva, per 1,5-2min iškyli į paviršių su pilnais plaučiais oro vis tiek. Mokinantis teko išbandyti, keistas jausmas.
nondescript 2013-10-29 09:50
Dar yra visokių gudrybių, daug sportininkų geria vaistus, kurie leidžia kraujui pernešti daugiau deguonies, tarkim aš geriu Mildronate, tikrai padidėja ištvermė, dar yra vaistai Piracetam, kurie smegenis geriau aprūpina deguonimi, šituos daug kas geria mokymosi tikslais, bet gal padėtų ir mušant rekordus
pastuh 2013-10-29 16:30
Prileidzia su svirkstu kraujo ar kokio velnio su deguonimi ir prabuna.. Daznai tokie narai mirsta. Ziuresim kiek sis istemps.
salemas5 2015-01-21 23:18
blogiausiu atveju jugi liemeneje dar oro yra tai is ten galima dar biski prisisiurbti