Švedą pritrenkė Lietuvos pacientų skundai: apie atlygius ir dovanas neturi būti nė kalbos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

obuglas 2013-12-02 10:49
Geros mintys. Kas liečia atsidėkojimą - aš už jeigu tai yra tik PO GYDYMO. Beje tekę susidurti su tokiu dalykų, kad atsisakius priimti, ypač vyresnio amžiaus žmonės labai įsižeidžia. Ir dar kol gydytojas Lietuvoje uždirbs 1,8 tūkst. tol neišgyvendins tokios praktikos.
qriuqriu 2013-12-02 12:36
galima iki begalybes putotis, bet yra taip kaip yra t.y. netepsi- nevaziuosi, su vandeniu plauciuose visa savaite pragulesi ir joks gydytojas neprieis...o jei patepsi ta pacia diena lyg sniuru suristi viens po kito begios, be abejo ne visur taip bet ...
w00xer 2013-12-02 13:14
cia uzburtas ratas, ir zmones isitikine, kad be patepimo nepagydys ir daug daktaru isitikine, kad uz ju darba turi buti papildomai patepta. Vienas pazystamas xirurgas pasake tiesiai sviesai: kam man eiti sudetingesniu ir lengviau gyjanciu keliu atliekant operacija ir uztrukti ilgiau jei uz tas papilomas pastangas daugiau negausiu. Ir dar pvz Kauno klinikos: ten viesa paslaptis, kad Kauno klinikos vieta kur alga pats uzsidirbi kokios nori
Verslininkas 2013-12-02 14:34
Logiska kad kiekvienas gydytojas taip kaip ir kiekvienas sportininkas ir meninikas ir t.t. nori gauti pagal tai kiek jie ideda. Naturalu kad darant opercija viena yra chirurgas kita yra pacientas, ir judvieju norai dazniausiai buna skirtingi, ka reiskia chirurgui prajauti maza zaisdele ir atsargiai sutvarkyti viska, ir ka reiskia jam ramiai sau pasidaryti tinkamo dydzio zaizda, susitvarkyti taip kaip jam patogu, ir nesukti sau galvos kaip ten bus paskui. o kas geriausiai zino pacienta? ogi tas kuris ji ir operavo, keista buvo ir paciam kai gulint po operacijos priejo gydytojas nuodugniai apziurejo, isiaiskino, patarimu dave ir dave asmenini telefona kreiptis jeigu kazkas nutiks. tu nori to ar nenori, tai yra tavo sveikata, ir as zinau kad kitiems nera malonu kai taip maloniai elgiasi su tavimi o juos palieka nuosalyje, bet toks gyvenimas, tu dirbi uzdirbi daugiau, tu turi geresne masina, geresni nama, graziasne zmona, geresni gydyma. jeigu tau nerupi pinigai tai kokiu velniu tu nori geresnio aptarnavimo? esu girdejes ir tokiu chirurgu kurie sako, as operuoju vienodai, tik jeigu gaunu pinigu tai darau su sypsena bet yra ir kita medalio puse, zmogui daug ka reiskia pats veiksmas, tu ir kavinej nuejes besisypsanciai padavejai palieki daugiau pinigu taip? kirpejai kuri tau sypsosi kirpdama plaukus velgi padekoji dvigubai maloniau, policininkui kuris atvaziaves iavarijos vieta ir sypsodamasis tau paaiskina kas ir kaip buvo negerai, pataria kaip elgtis velgi mielai nupirktum vakarien ka? ar geriau butu ziuret visada i perkostus pykcio, paniekos veidus? vat ir idomu butu paklausti kaip yra geriau. kas yra blogai tai pacios algos, gal geriau reiketu turet maziau gydytoju, jiems moket normalias algas, jiems nereiketu lakstyt per 5 privacias istaigas ir ieskot uzdarbio gaist laiko kamsciuose ir pagydytu daugiau ligoniu? ir gydytu su sypsena veide, nes zinotu kad gali isgyvent is tai ko jiems sumoka mokesciu moketojai pagalvokit..
vvv2 2013-12-02 14:45
- Mokėti "sveikas" algas reikėtų visiem, popieriukų taupymas skirtas sužlugdyti mažas valstybėles. p.s. .. dar, medikai, itin chirurgai yra labai perkrauti, todėl būtina mažinti krūvį vardan kokybės.
immortallt 2013-12-02 15:44
Vėl tu su savo pezalais. Reiktų pasidomėti, kiek tie daktarai gauna. Aišku, ne kalnus pinigų, bet nėra ir taip prastai. Problema yra visai kitur. Tai ligoninių vadovai, kurie dažnai būna nieko apie pinigų valdymą neraukiantys gydytojai. Situacija gerėja, bet va atėjus Andriukaičiui, kai vėl bandoma kartoti 1994 žlugusias reformas, tai gydymo įstaigoms dirbti nepadeda. Kas dėl kyšių, tai visokių gydytojų yra ir tai daugiausia priklauso nuo gydytojų, nes yra gan daug, kurie tiesiog neims pinigų iš tavęs.
vvv2 2013-12-02 15:52
- Galėjai "susilaikyti" nuo savo išminties.. , dirbu su medikais ir dar kartą galiu patvirtinti: visi medikai yra žiauriai perkrauti, nuo ko nukenčia pacientų aptarnavimo kokybė.
fakitol 2013-12-02 16:45
Tai kiek gauna? Kas pasakys kiek tų popieriukų gauna normalus chirurgas?
vvv2 2013-12-02 16:54
Citata: "Lietuvoje oficialus vidutinis medikų atlyginimas, Statistikos departamento duomenimis, siekia vos 2.9 tūkst. Lt/mėn, atskaičius mokesčius". p.s. .. čia be privačios veiklos (kai kas turi privačias konsultacijas) ir be jokių "dovanėlių", kurių daugeluma vis tik nerizikuoja imti. p.s.2 .. Lietuvoje veikia postsovietinis įprotis viską versti ant medikų, todėl kreipinių (nepagristų?) vidutinis kiekis žymiai aukštesnis vienam medikui, nei vakaruose.
immortallt 2013-12-02 23:30
Perkrauti, bet tu sakei algas mažas gauni. Dar reiktų paklausti, kartais perkrauti, ne dėl to, kad patys sutinka pasiimti didesnį krūvį? 3k į rankas įskaičiuojant visus šeimos gydytojus ir dar aibę kitų, kurie nepasakyčiau, kad labai sunkiai dirba. Net neskaičiuojant privataus sektoriaus. Oi kaip mažai gauna. Daug didesnė bėda dėl algos pareigūnai, nes jie dirba pavojingą ne tik sveikatai, bet ir gyvybei darbą.
- 2013-12-03 01:11
Operuojant vienas atsitiktinis dūris adata, ko dažnai išvengt nepavyksta, ir nusišypsojus „laimei“, prie pacientų net neprisiliesi - ŽIV arba hepatitas. 12 metų ruošimosi, 10 metų bandymo karjerą pasiekt, ir ~40 metų keiti profesiją į šlavėjo ar maksimos kasininko. Nemirtina juk.
obuglas 2013-12-03 08:36
Ką reiškia nelabai sunkiai dirba? Pavardink prašau dar aibę kitų, labai lengva pasimėtyti tokiom frazėm be konkrečių įrodymų. O tai jau mediko darbas jau nepavojingas sveikatai, gyvybei? Jie dar atsakingi už ant stalo gulinčio gyvybę ir sveikatą.
sub 2014-05-12 17:01
Skirk verslininkas skirtingus dalykus. Ką palieki arbatai, max 10% nuo bendros sumos už gerą darbą, bet tik po darbo. O kai duodi šimtinę daktarui prieš operacinę.Tai pirmas variantas atlygis už gerą ir malonų darbą, antru variantu iškarto pakiša ir davusį ir ėmusį iš kart mesčiau iš pareigų.
sub 2014-05-12 17:04
Tik nereikia. Tie kurie žiauriai perkrauti gali pailsėti arba pasimažinti ętatų. Jeigu pacientas nukentės dėl to, kad koks chirurgas labai perkrautas darbu, tai čia chirurgo problema, o ne paciento. Taip, kad perkrovimo nekišame čia, pats gydytojas turi planuoti savo laiką, pagal ką jie ir užsiprašo nemenkų atlyginimų. Kas gauna permažai, o dirba perdaug - pats kaltas. Iš vis šiaip tema apie atlyginimus Leituvoje išsemta turėtų būti, nes situacija tokia: kas nori užsidirba, kas patingi - užsidirba mažiau. Visos pakišos ar nedeklaruotos pajamos - turi būti prilygamos bausmei. Leisčiau medicinos daktarui/chirurgui/ar kt. dirbti per dieną 1.5 etato, ne daugiau. Nesu garantuotas ar vakare ištikus nelamei koks daktaras bus dar kupinas jėgų ir proto, jei jis dirba daugiau nei 1,5 etato.