Australijos mokslininkai atsiprašė mergaitės, kad negali sukurti slibino  (0)

Australijos nacionalinė mokslo agentūra paskelbė retą atsiprašymą – vienos septynmetės mokslininkai atsiprašė dėl to, kad negalėjo jai sukurti ugnimi besispjaudančio slibino, teisindamasi, kad tos mitinės būtybės nepakankamai ištirtos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mergaitė, vardu Sophie, savo laiške, adresuotame „Mielam mokslininkui“ Sandraugos mokslo ir pramonės tyrimų organizacijoje (CSIRO), mandagiai klausė, ar kas nors jai galėtų sukurti sparnuotą augintinį.

„Pavadinčiau ją Bedante, jeigu tai būtų mergaitė, o jeigu būtų berniukas – pavadinčiau jį Stiuartu“, – mažametė rašo savo laiške, žadėdama maitinti slibiną žalia žuvimi ir su juo žaisti grįžusi iš mokyklos.

Bedantis yra slibinas, vaizduojamas knygų vaikams serijoje „Kaip prisijaukinti slibiną“ (How to Train Your Dragon), pagal kurią taip pat buvo sukurti populiarūs animaciniai filmai.

Sophie prašymas paskatino jau 87 metus gyvuojančią instituciją paskelbti neįprastą atsiprašymą, pripažįstant, kad „mes kai ką pražiopsojome“.

„Slibinų nėra, – rašoma šią savaitę CSIRO tinklalapyje paskelbtame tinklaraščio pranešime. – Per pastaruosius 87 metus nesugebėjome sukurti slibinų arba jų kiaušinių.“

Tačiau agentūra pažymėjo, kad jos mokslininkai yra tyrinėję žirgelius, kurie anglų kalba vadinami „dragonflies“, ir netgi matavę drakonais vadinamų driežų kūno temperatūrą.

„Tačiau niekuomet netyrinėjome slibinų – tų mitinių, besispjaudančių ugnimi. Ir dėl to, Australija, mes atsiprašome“, – sarkastiškai pridūrė CSIRO.

Agentūra pridūrė, kad užsienio mokslininkai neseniai svarstė, ar slibino ugnis galėtų būti sukuriama naudojant titnagą, dujas arba raketų degalus. CSIRO taip pat nurodė, kad jos pačios atliekami alternatyvių degalų tyrimai galbūt galėtų tapti pirmuoju žingsniu į slibinų tyrimo ir panaudojimo programą.

„Ar slibinų degalai mažiau terštų aplinką? Ačiū už peną mintims, Sophie. Mes tuo susidomėjome“, – rašo agentūra.

Šios istorijos pabaiga penktadienį priminė pasaką, kai CSIRO paskelbė, jog dėl Sophie laiško „gimė slibinas“.

„Negalėjome sėdėti, nieko neveikdami. Šiaip ar taip, pažadėjome Sophie, kad tuo pasidomėsime, – aiškinama naujame tinklaraščio įraše. – Bedantis, išspausdintas trimačiu spausdintuvu iš titano, atėjo į šį pasaulį 22-ojoje laboratorijoje, mūsų papildomoje gamybos įmonėje Melburne.“

Ryškiai mėlynos ir pilkos spalvos slibino skulptūrėlė, telpanti į delną, šiuo metu keliauja paštu iš Melburno į Sophie namus Brisbane, pridūrė CSIRO.

„Žinant, kad jį spausdinant trimačiu spausdintuvu buvo naudojami elektronų pluoštai, mes išties džiaugiamės, kad jis jais nesispjaudo ... vietoje ugnies“, – sakė CSIRO atstovas Chadas Henry.

„Titanas – nepaprastai tvirtas ir lengvas, todėl Bedantis bus labai geras skrajūnas“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(1)
(0)

Komentarai (0)