Norvegų policiją šiurpina nepriekaištinga padirbtų lietuviškų vairuotojų pažymėjimų kokybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2014-01-24 08:50
Žodžiu tiek to "argumento", kad būtina pasikeisti senas teises į naujas, nes naujas "sunku padirbti" :))
Kirtiklis 2014-01-24 11:21
Nagingi tie lietuviai
immortallt 2014-01-24 11:55
Kodėl kažin nepadirbinėja prancūziškų teisių? Jas su printeriu atsispausdinti praktiškai gali ir berods laminatorių dar reikia įsigyti. Nepamenu, senai čiupinėjau.
kestutisz 2014-01-24 12:05
Kažin kodėl teisė vairuoti išvis rišama prie kažokio popieriuko, o ne tiesiog prie paso/id kortelės? Ar dar pilna pakampėse milicininkų kurie "glaz - almaz" (vizualiai) pagal popieriuko kokybę įvertina legalumą, o ne tiesiog patikrina duomenų bazėse ("centriuke")?
Simplicity 2014-01-24 12:11
Lietuviui tokių „kokybiškai“ padirbtų dokumentų tu neįkištum, o užsienio pareigūnams sueina... Jei padirbto dokumento spalva tokia kaip originalo, tai dar nereiškia jog jis kokybiškai padirbtas. 480 eurų už šešis dokumentus yra ne tie pinigai, kurie užtikrintų jog ant dokumento bus lietuviškas Vytis ir kitos apsaugos priemonės. Problema tame, kad norvegų pareigūnai savo darbą dirba atmestinai. Lietuvoj, jei papulsi į reidą, ar šiais sustabdys dokumentų patikrinimui, tai pareigūnas pažymėjimą bent jau rankose pavartys, pažiūrės į apsaugos priemones. Airijoj, net oro uosto pasų kontrolės būdelėse, viskas apsiriboja akių užmetimu į dokumentą. Man pačiam yra tekę keliskart į „checkpoint'ą“ papult, tai pareigūnams įdomu tik tai ar turi galiojantį draudimą ir ar esi sumokėjęs kelių mokesčius. Jiems visiškai neįdomu ar vairuotojo dokumentai yra tvarkingi. Galiu garantuoti, kad Norvegijoje situacija yra identiška. Norvegai savo darbą dirba atmestinai, o kalti lietuviai ir jų dokumentai. Didelio mokslo štampuoti ant PVC tikrai nereikia.
Simplicity 2014-01-24 12:19
Vieningos duomenų bazės Europoj nėra, tai tu ne kažką per centriuką ir pramuši. Na ir tikrai nereikia erelio akies, kad sugebėtum dokumentą šonu paverst ir pažiūrėt ar Vytis vietoj ir kitos apsaugos priemonės. Reikia tik noro, o pas turtingus užsieniečius jo nėra. p.s. Užsienio šalių pareigūnai turi visas galimybes bendradarbiauti su Lietuvos pareigūnais, taip pat jau yra ir tokių lietuvių, kurie sėkmingai dirba tų šalių teisėsaugoje. Net aš, jei koks smalsus keliukas paklaustų, su malonumu parodyčiau visas apsaugos priemones, kurios yra ant lietuviškų vairuotojo pažymėjimų ir tapatybės kortelių.
kestutisz 2014-01-24 13:08
Bet tai čia ir yra pagrindinė problema - vietoj to, kad realiai kurtų vieningą DB užsiiminėjama nesąmonėmis, kaip vis gražesnių popieriukų/kortelių gamyba, tikintis jog niekas jų nesugebės nukopijuoti. Ir, kad ten visi nuo portugalų iki suomių žinos kur ten kaip pavertus koks Vytis turi būti ir pan. Pvz aš asmeniškai tebeturiu senovines "begalinio" galiojimo teises ir nematau nė vienos rimtos priežasties kodėl turėčiau pasikeisti į kažkokią kortelę (taip, tai papildomos pajamos spausdinimo verslui, taip į piniginę lengviau telpa, bet esminių motyvų nėra) - o gal pavyks "peršokti" korteles iš karto į dokumentą smartfone? :)
obuglas 2014-01-24 13:32
Ar tikrai jos begalinio? Man atrodo nuo šių metų pradžios jos yra nebegaliojančios
Simplicity 2014-01-24 15:32
(žr. pavyzdį dešinėje). http://www.regitra.lt/uploads/documents ... 283%29.jpg http://www.regitra.lt/lt/kitu_VP_keitimas
DvD's 2014-01-28 22:38
"Be to, Norvegijos įstatymai griežtai reguliuoja, kiek laiko sunkvežimių vairuotojai gali sėdėti prie vairo ir kas kiek laiko privalo daryti pertraukas. Jie gali būti sustabdyti patikrinimo punktuose, kur pareigūnai patikrina, kiek laiko jie praleido prie vairo. To galima išvengti naudojantis keliais skirtingais vairuotojo pažymėjimais." Su keliais vairuotojos pažymėjimais to NEIŠVENGSI, nes vairuotojo darbo ir poilsio laikas kontroliuojamas tikrinant VAIRUOTOJO KORTELĘ ir TACHOGRAFĄ ...
rimasD 2014-01-28 23:35
Tikriausiai jos ir yra tikros.T.y Lietuvoje pagamintos.
Simplicity 2014-01-29 09:30
Nejuokauk ir smegenis įjunk. Lietuva ne kokia bananų respublika, kad tikri dokumentai po 80 eurų būtų pardavinėjami Regitra, kaip ir kitos panašaus pobūdžio įmonės, nėra paprasta spaustuvė kur medžiagos ir blankai gali tiesiog šiaip sau dingti. Tuo labiau, ten dirbabtis tikrai nerizikuos prarasti darbą ar gauti porą metų kalėjimo dėl kelių šimtų eurų.