Praėjusių metų statistika: per metus Lietuva neteko tiek gyventojų, kiek jų gyvena Utenoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vvv2 2014-01-31 15:25
- Ko reikia sėkmingai Lietuvos EU ekonomikai? 1. Dalyvauti aktyviai tarptautinėje rinkoje su ilgalaikiu veiklos balansu, laikini +/- galimi (būtini?). 2. Maksimaliai ginti lokalią rinką visais teisėtais būdais (muitai, nuolaidos vietos gamintojams ir t.t.). 3. Dar sykį fundamentali biudžeto panaudojimo revizija (nuo 2007 biudžetas surenkamas 2x didesnis, kur jis?).
mirtis 2014-01-31 15:49
Kaip tai kur? Taigi Europos sajungai sumokam kas metus po 1kkk, o is ES jau gryztamus pinigus isvagia vagys arba verslininkai pasinaudoja pagerint versla... Taip ta vidurinioji klase ir sedi be lito kisenej... Apie muitus ten prabilai, tik gal nesupranti, kad mes patys to nereguliuojam jau senai? P.s. 2014 reikes Europai jau nemesti 1,3kkk...
immortallt 2014-01-31 16:16
vvv2, nesupranti, kur yra problema. Problema ta, kad kaimuose gyvena labai daug žmonių, o darbo ten nėra ir negali būti tiek. Jei žemes būtų ne išdalinę miestiečiams po 0,5ha, o pardavė/išnuomavę ūkininkams būtų daugiau darbo vietų, bet vis tiek kaimai turi trauktis. Protekcionizmas=gėris išskirtiniams monopolininkams ir už tai susimoka gyventojai. Kitaip sakant, kainos kyla, verslas degraduoja ir įsijungti į bendrą rinką nebesugeba. Būtent laisva prekyba padeda visame pasaulyje sukurti daugiau vertės ir produktų visumoje bei sumažina kainas. Taip pat, tokie politikai, kokių dabar dauguma vyriausybėje turėtų Lukiškėse sedėti už žalą visuomenei, o ne sau algas pasididinti. Mirtis, iš biudžeto max 0,5% sugeba nudžiauti, net su ES pinigais. O klausimas, kiek Lietuvos piliečiai nusuka mokesčių? Būtent jie ir skatina korupciją. Perki kontrabandą - kontrabandininkai turi daug pinigų - dideliais pinigais perka politikus.
Arthuras 2014-01-31 16:22
Sukonkretink, kas yra nudžiovimas, ir apie ką čia kalbi?.. Nes jei gerai supratau, tai niekaip negalėčiau sutikti.
Simplicity 2014-01-31 16:38
Darbo nėra ir miestuose... Visuose didesniuose sukasi ~8-10%, o jų rajonuose nedarbas 12-20%. Jei tu permesi bedarbį iš kaimo į miestą, tai nuo to jam gyvenimas nepagerės. Kontrabanda yra lašas jūroje, palyginus su tuo kiek verslininkai (ypač prekybininkai) padaro pro šalį vesdami dvigubą buhalteriją, mokėdami atlyginimus vokeliuose ar per įvairias PVM grobstymo schemas. Iliustruoti pavyzdžiais? Prašom,— krovinių vežėjai tarptautiniais maršrutais. Eik į LDB.lt ir pasižiūrėk kiek reikia vairuotojų ir kokie jų oficialūs atlyginimai. Nežinau, bent jau man tai paradoksaliai atrodo, kai duoną Lietuvoj vežiojantis vairuotojas oficialiai gauna 2-3 kartus daugiau už tolimųjų reisų vairuotoją.
vvv2 2014-01-31 16:46
. Kodėl? Ogi visa EU politika paremta "pinigų dalijimu", kam noriu tam duodu (Graikijos aferos pavyzdys). Rinkos ekonomikos šalyse biudžetas renkamas išskirtinai tik visuomeninio intereso tenkinimui, iš biudžeto remti verslą? Tai komunizmas! Jei valstybiniu mastu nori paremti verslą, mažink (naikink?) mokesčius. Kodėl taip nedaro? Visiškai aišku, kad bijo prarasti valdžią pakalikams, juk pakalikui nemokėk - jis nueis pas kitą šeimininką!
kukulis 2014-01-31 17:49
Bleee kad tu nusisneki. Koktu net skaityt Verslo remimas "valdiskais" pinigais vadinasi sibsidijavimu, ir tai yra praktikuojama ne tik ES. Lietuvoje sendien dienai labiausiai subsidijuojamas zemes ukis ir viesasis transportas - tai yra dvi ukio sakos, kurios yra gyvybiskai svarbios ir reikalingos gyventojams, bet tuo paciu rizikingos ir negeneruojancios pelno. Subsidijavimas yra efektyvus budas priversti trutinga visuomenes dali sumoketi uz tai, kuo galbut jie nesinaudoja, ar naudojasi mazai, taciau tokiu budu palengvinti pinigine nasta mazas pajamas gaunantiems. Tarkim nustotu ES subsidijuoti zemdirbius, kas tokiu atveju nutiktu? Ogi labai paprastas dalykas - visu pirma kiltu produkcijos kainos, kadangi niekas nenoretu pirkti brangiu produktu, zenkliai kristu pardavimai, o po to ir gamybos apimtys. Toliau jau rinka pradetu pati reguliuoti pasiula ir paklausa, taciau rezultate gautumem tai, kad produkcijos kaina butu didesne, ja galetu ipirkti tik daugiau pinigu turintys zmones ir aisku produkcijos kiekio poreikis butu mazesnis. Tarkim, tu budamas turtingas vegetaras, vistiek dalinai mokesi uz mano valgoma mesa.
immortallt 2014-01-31 19:17
Analizuok biudžetą. Didžioji dalis biudžeto išlaidų yra atlyginimai. Tai yra taip lengvai patikrinama didžioji dalis, kad garantuotai anksčiau ar vėliau pariš. Kur yra daugiausia rizikos, tai įsigyjimai. O įsigyjimų suma nėra tokia didelė. Taigi ir biudžeto dalis yra maža. Knistis ir tau surinkinėti visų duomenų neturiu nei noro, nei laiko, nes vis tiek beveik tikras, kad įjungsi trolio rėžimą. Galbūt 0,5% biški nuspaudžiau per daug, bet ne daugiau 1%. Darbo nėra tik tiems, kurie nenori dirbti. Dabar įregistruotų laisvų darbo vietų yra daugiau nei norinčiųjų dirbti. Kaip čia taip? Ot vat stoja į profesijas, kur konkurencija 100 į vieną vietą, negana to, ten dar nelabai mokosi, o paskui neranda darbo. Kiti dar yra, kurie tiesiog dirbti nenori. Man akis labai atvėrė po to, kai tėvai ieškojo siuvėjų. Bandžiau įkišti savo trigrašį ir pats bandžiau ieškoti visais būdais. Klaipėdoje, siuvėjų ir kirpėjų mokykloje, per metus baigia ~20 siuvėjų. Iš jų nueina dirbti pagal profesiją geriausiu atveju 1. GERIAUSIU. Daugumos mokslus apmoka darbo birža, dar ir nedarbo išmoką gauna. Susisiekiau su darbo birža. Eilėje yra apie 200 siuvėjų, neva ieškančių darbo. Paprašiau porą atsiųsti, primygtinai pasiūlė 10. Atsiuntė. Atėjo 3. Nė viena nenorėjo dirbti, tik parašiuko. Situacija dar blogesnė, nei prieš metus, kai tėvas pats su darbo birža kalbėjo. Ten bent apsimetė, kad dirbti nori. Žinoma, per pusmetį ar metus iš kaimo žmones į miestą perkelti negali, bet tendencija tokia turi būti.
Anonymous 2014-01-31 19:20
Užtat emigravusi Utenos dydžio minia darbingų žmonių kaip leidžia girtis valdžiai Nedarbas juk skaičiuojamas be išvažiavusių?! O situacija keliuose - paskaičiuokit, kiek iš emigrantų turi teises Gyvenimas gerėja - nedarbas mažėja - keliuose saugiau - per kalėdas dagiau pirko - valio valdžiai!
mirtis 2014-01-31 20:02
Ka tu ten sneki, kaip atlyginimo vos uztenka nuomai susimoketi, tai koks ten noras darbuj bus? Palygink kiek ta siuveja gautu uzsieni ir LT... Didzioji problema valdzioj ir spaudime is ES... Dabar norim, statyt atomine, o nafig ja statyt, kaip galima sena atgaivint? Ir isvis, nafiga ja uzdaryt reikejo, kaip buvo imanoma pasiderejus issaugot? Viska lemia valdzios bukumas, kuriai ant musu nusisikt... O dauguma lietuviu irgi debilai, puikus irodymas kaip klaunai suejo i valdzia valinsko...
femto 2014-01-31 20:23
Man tiesiog idomu, kaip veda sia emigrantu statistika? Zmones, kurie deklaruoja isvykima? Nes jeigu taip, tai mastai emigrantu yra zymiai didesni kokiais 2-3 kartais. Nes as ,pavyzdziui, is 12 menesiu 6-7 menesius praleidziu uzsienyje, bet nedeklaruoju to. Manau, daugelis tokiu kaip as tai daro, ypac kurie vyksta i Norvegija ar kitas ne ES salis. Gal kas zino tikslu atsakyma ar saltini apie emigrantu statistikas, kaip jos sudaromos ir pan. Aciu.
Vytax 2014-01-31 20:27
Viskas labai paprasta. Tavo tėvai per mažai moka. Mokėtų po kokius 4000Lt/mėn., nuo norinčių dirbti neatsigintų.
Simplicity 2014-01-31 20:32
immortallt, jei didmiesčiuose darbo bus, tai žmonės į juos ir kelsis. Taip buvo iki CCCP, taip yra ir dabar. Migracija iš kaimo į miestus yra normalus ir savaime suprantamas dalykas, bet esmė ta, kad to darbo miestuose nėra. Galim kalbėt ir apie siuvėjas ar pardavėjas iš LDB. Žinok, 99% eina į siuvėjų ar pardavėjų kursus, nes LDB ten per prievartą varo. Atsisakys,— praras bedarbio išmokas ir kompensacijas. Tikiu, kad bedarbių tarpe yra daug žmonių, kurie norėtų ko nors išmokti, tačiau juos siunčia tik į tas specialybes, kurių reikia Reikia siuvėjų ir pardavėjų už MMA atlyginimą,— visus darbingus, nepriklausomai nuo jų sugebėjimų ir pageidavimų, siunčia tik į tuos kursus. WIN-WIN situacija— „ant popieriaus“ sumažėja bedarbių p.s. Jei žiūrėt į LDB svetainėje surašytas mokymo programas, tai atrodo OHOHO!, tačiau realiai yra taip: „Šiuo metu organizuojami tik kirpėjų ir siuvėjų kursai. Vėliau gal bus kitų.“ Man pačiam buvo panašiai, kai vienu metu buvau studijas užmetęs. LDB bobelka pradėjo kišti visokius šaltkalvius ir kitus „mokslus“ kaip dirbti su laužtuvu ir kūju Sakau, gal ką iš intelektualesnių, gi yra telekomunikacijos, IT sritis, tai nukirto, kad tie kursai dabar nėra organizuojami. Va taip dirba mūsų biurokratai
Deviltry 2014-01-31 22:00
Darbo kaimuose pilna. Bet kaimo apskrities darbo biržoje būna taip - pasiūlo darbo, tie alkoholikai pažliumbia, kad iš savo kalabybiškėlių negalės atvažiuot į kalabybiškį ir eina toliau už mokesčių mokėtojų pinigus švęsti. Ir šiaip visur to darbo pilna. Maximose, Makdonolduose vis užmatau skrajutes su darbo pasiūlymais. Kad idiotai nesupranta, jog jie idiotai ir direktoriais nesugebės būti - tai čia problema dėl idiotų, o ne dėl darbo vietų.
Vytax 2014-01-31 22:21
Čia ir esmė, kad eilinis „gruščikas“ Danijoje uždirba smulkaus vadovo lietuvišką atlyginimą.
immortallt 2014-02-01 00:33
Užsienyje kur? Baltarusijoje? Ukrainoje ar Kinijoje? Mes bent 6 pasiūlymus į metus gauname perkelti, kad ir 1-os siuvėjos darbo vietą į Lietuvą. O siuvėjų alga - minimumas jau senai nėra, greičiau vidutinė alga. Nu jooo... Viskas su tavimi aišku... Atominę seną atgaivinti... Savo protėvius iš kapų priedo nenori? Atgaivinti senąją būtų brangiau nei naują pastatyti. Nepatinka ES? O kokie 100mlrd Lietuvai skirtų irgi nepatinka? Be to, jei ne ES, mes po poros metų jau vis tiek būtume uždarinėję atominę, tik nebūtume ES paramos tam gavę milijardą. Vytax, o tu mokėsi už prekes 2x daugiau? Nes tik taip tokias algas galima mokėti. Priešingai nei daugumai atrodo, verslininkų kieme nėra medžio, ant kurio auga pinigai pluoštais. Siuvėjos už MMA - pamirškit. Drambliuko sapalionės. Nebent rajonuose, kur nėra konkurencijos. O kas dėl mokymų, tai taip, šūdą daro. Turėtų būt susieta taip, kad jei mokymus eini, įsipareigoji dirbti. Jei nedirbsi - negausi jokių daugiau išmokų ar kažką pan., o ne š malti leisti. Lietuvos socialinė sistema darosi pakankama, kad nieko neveikti galėtum ir dar palyginus neblogai gyventi. Vytax, tas ir esmė, kad Danijoje gaudamas kokius 10,000, išleisi 6,000 būstui, likusius maistui ir būsi ta pati žemiausia grandis, bet vežasi viską iš čia, gyvena susispaudę ir skiedžia, kaip ten nieko veikti nereikia ir gerai moka. Dirbti visur reikia sunkiai, o imigrantus retai kas kur myli. Žinoma, galima siekti aukštos kvailifikacijos vietų, bet tai jau kita opera.
HiTech 2014-02-01 02:26
Taip taip... Nieko išvis nelieka, gyvena nuo algos iki algos, tik kažkodėl ir namą pasistato, ir naują automobilį nusiperka ir dar daug ką sau leidžia. Ir nereikia kaip pavyzdį pateikti marozų, kurie išvažiavę geria vos ne kiekvieną vakarą ir darbe dirba pagiringi. Tokie ir gyvena susispaudę ir tik nuo algos iki algos ir nesvarbu ar jis dirbs Lietuvoje ar Norvegijoje. O normalūs žmonės tikrai, kad ir už minimumą dirbdami leidžia sau daug daugiau. Žinoma, minimumas neturėtų būti siekiamybė, bet nuo kažko pradėti reikia. Man pačiam teko pabūvot užsienyje, ir galiu palyginti situaciją. Ten uždirbdamas minimumą sau leisdavau daugiau nei čia gaudamas 1,5k į rankas. O dar kai palygini prekių kainas internete ir Lietuvoje, tai net graudu pasidaro. Visa buitinė technika, elektronikos prekės, kuras, drabužiai net ir maistas kainuoja beveik tiek pat kiek ir Lietuvoje. Jei ten telefoną nusiperki už 600 eurų, tai Lietuvoje jis kainuoja apie 2000 litų. Automobilių kainos vėlgi - panaršykit po vokietijos, anglijos puslapius kur parduodami automobiliai ir pamatysit, kad kainos nesiskiria arba net būna mažesnės. Drabužiai - pusė Lietuvos siunčiasi internetu, nes ten pigiau ir taip galėtų vardint ir vardint. Ten brangesnės nebent paslaugos. O dabar palyginkim alyginimus. Lietuvoje minimali alga 250 eurų, Airijoje 1450 eurų, UK irgi panašus minimumas taipogi ir Vokietijoje. Lietuvoje turi gaut virš 2500 Lt/mėn, kad galėtum sau leisti kažkiek padoriau gyventi, + antroji pusė irgi panašiai turėtų gaut, o jei uždirbi mažiau tai sakyčiau kad gyveni skurdžiai (kaip pvz šiuo metu aš). Ir įdomu procentaliai kiek žmonių gauna virš 2500 Lt/mėn - manau tikrai netiek jau ir daug.
keine_lust 2014-02-01 02:59
jeigu taip lengva gyventi isvaziuok ir tu, vat nama pasistatysi, nauja masina nusipirksi, ka ten lietuvoje veiki. Beje vakaru europoje alkoholis per daug brangus yra, kad galetum gerti kiekviena diena.
mirtis 2014-02-01 07:30
Tu vis apie siuveja, kaip as apie bendra vaizda... Niekas ir neneigia kad ES duoda bablo, tik kaip pradedi skaiciuoti viska ka dar ES "duoda", tai taip linksma jau nebeatrodo. Zemes ukis damustas, savu kazkokiu istekliu panaudojimas del valdzios durnumo(tai naudinga kitom salim) nedaromas, arba dar geriau, perkam brangiau, o exportuojam savo pigiau! Del muitu NEkontroles negalim uzkurti vartojimo/gamybos rato, kuris dauguma istekliu ir pagaminamos produkcijos imtu is LT, o ne is uzsienio, sitaip darbo vietu near LT, o laimi korporacijos savo s... importuodamos i LT. Nekalbu jau apie emigracijos lygi, kuris dziudina Lietuva is vidaus! O dabar parduosim uzsienieciam zemes, kad jie ten dirbt galetu ir plena sau pasiimti, vietoj to kad patys dirbtume... Mum neuztenka to, jog viska jau atidavem uzsieniuj, banku savu neturim, valiuta prirista prie euro, kas reiskia ir jos jau neturim nes kontroliuoti emisijos ir t.t. nebegalim(nevisom salim bendras modelis tinka pagal konkrecia situacija)! Jus blin atsimerkit viena karta, valdzia visa Lietuva jau isdalinus kitom salim, milziniski pinigai isvezami i uzsieni. O kas del zemiu, tai mes negalim ju neparduoti del ES susitarimo, o tai blin vienintelis musu variklis, kuris gali uzvest ekonomika. Nu ir kas kad gausim pinigu is ES, jie neuzves LT vartojimo/gamybos rato, o ir viska gerai apskaiciavus, gausis kad suda ten gausi!!! Pardave zemes nebeturesim galimybes atsigauti tikrai... Dabar visi vadybininkai pas mus LT su aukstu, nors reiktu eit zeme dirbt ir virint traktorius. Tai kaip gali nebut nusivyles visu situ? P.s. noretusi pamatyt skaicius is kur paemei, jog pigiau nauja pastatyt nei sena prikelti... O ir pasistate nauja su ES parama gausim isipareigot ta elektra atiduot dykai ar koki vel velnia, vistiek gausis kad pirksim ja brangiau, nei exportuosim... Galima sneket ir sneket apie visa tai, bet viska susumavus LT pralaimi tai tikrai ir tai mes puikiai matom is dabartines padeties... Vienintelis geras dalykas kuri as matau, tai artejant tikrai rimtiem konfliktams pasauly, mes siuo metu esam prisiglaude prie stipresniu, o jie jau arteja(jug negali be galo ES ir JAV spausdinti eura su dolcu), saltasis karas blin kaip osia tarp Kinijos(nori gi skolos paprasyti), JAV ir Rusijos, naujienos tik skamba blin kas ka pasigamino, kas kur skrenda kosmose ir t.t.
Atk 2014-02-01 10:27
Ekonomika tai aklų žaidimas, kurie mato tik joje viską. Nereikia į žmogų žiūrėt kaip į gyvūną, o valstybė, politikai, prezidentai žiūri į žmogų kaip į gyvūną.