Skaitmeninė Hitlerio knygos versija neįtikėtinai populiari

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2014-02-03 17:33
Ar verta ją skaityt? Ar ten tik šizofreniškos ideologinio idioto sapalionės?
Fikcija 2014-02-03 18:01
Verta neverta ,bet ne kiekvienam duota parklupdyti europa
sabotan 2014-02-03 18:12
Tikrai verta manau kiekvienas protingas zmogus turi perskititi kad suprastum kaip masto idiotai ir kokias nesamones jie sneka. Knyga yra knyga va kaip tu ja interpretuoji. Pats skiciau mein kampf ir kai kurias sios knygos mintis skamba musu politiku lupomis na juokinga. Taip knygoje pryrasyta nesamoniu bet ji padeda atpazinti psichinius ligonius. Hitleris nebuvo sizofrenikas va stalinas sizofrenikas buvo.
nondescript 2014-02-03 18:20
O iš ko tu sprendi, kad jis buvo idiotas, ar iš to kad pralaimėjo karą ar iš to kokius sprendimus taikė? Taip, jis buvo radikalas, bet idiotu nepavadinčiau - IQ visiškai neturi įtakos tavo moraliniams sprendimams. Greičiausiai jis kaip tik pasinaudojo ideologija (o ta ideologija, jei per istorijos pamokas nemiegojai, buvo labai priimtina to meto pažemintai ir nualintai Vokietijai, kuriai beje tikrai buvo dėl ko nemėgt žydų) norėdamas pasiekti savo tikslų (kaip ir dauguma to meto diktatorių), labai lengva dabar teist, pažiūrėčiau kaip prie jo rėžimo šnekėtum P. S. nepalaikau, neprijaučiu, esu liberalių pažiūrų.
Arns 2014-02-03 19:15
Kuo knyga susijusi su Europos užkariavimu? Kas nori, gali pasiskaityti, bet iš principo ten tik eilinė populistinė knygiūkštė, neturinti meninės, o istorinė tik dėl jos parašiusio žmogaus. Šičia nė iš tolo nėra ko lyginti su K. Markso "Kapitalu" ar kokiais "Lenino raštais", kuriais remiantis buvo daromos interpretacijos ir veiksmai ne vienoje epochoje. Hitleris savojoje tiesiog parašė tai ko negalėjo pasakyti sėdėdamas kalėjime, o knyga su II pasauliniu karu, neradusi daugiau jokių pasekėjų. Net neonaciai ją ne tiek skaito, kad kažką sužinotu, kiek hipsteriškai/hipiškai/ar pan naudoja kaip išsiskyrimo iš minios ženklą.
sabotan 2014-02-03 21:39
Na idiotas cia prasme visiska kitokia gali turet ir 160 iq bet jai tavo sprendimai kvaili na tai tu idiotas
bahuriux 2014-02-04 00:02
Arns savam stiliuj, kaip visada Jei ka tai ir daktaras parase knyga "Kaip islikti zmogumi"
Arns 2014-02-04 00:12
bahuriux, va čia tai ne į mintį suskėlei Va Hitleris=Henytė tai 100%, abu neturėdami žodžio laisvės, ėmė rašyti . Ties tuo ir baigiasi jų minties gilumas. Kai tuo tarpu didesni mąstytojai kūrė teorijas, pagal kurias, sava interpretacija, dar kiti bandė išgauti rezultatą. Tad kieno knygos vertesnės savaime aišku, o kieno žinomos, nes sunkiau gauti (viena buvo uždrausta, kitą pats autorius tik saviem padalino, o ten kažkuris svolačius į internetus nutekino...)
vanduo4 2014-02-04 02:00
Ar yra lietuviska versija?
Talkatif 2014-02-04 08:19
"Lenino raštai" oi, negaliu Beprasmybės ir psypunk kratinys. Arniuk, ar bent vartei juos? Greičiau hipsteriškai jais čia mojuoji, nes prie imidžo ir avataro tinka. Bet tu man ir sugalvok - epochomis
Arns 2014-02-04 09:11
Talkatif'ui su teksto suvokimu visada buvo sunku, bet ką padarysi Esmė ir vertė ne teksto kokybėje, o jo įtakai pasaulio raidai. Kai vieną pavartė ištikimiausi rėmėjai, jau būdami valdžioje, o pagal kitą beveik visą amžių iki milijardo žmonių vienaip ar kitaip prisilietė, ir jiems teko ne tik vartyti ir atsiminti, bet ir savus darbu pritempti prie nustatyto kurpalio... Čia kaip Biblija, gali ginčytis ką ten rasi, bet jog iš jos įskaitymo įtaka pasauliui virš 2000 metų, vis tiek lieka faktu.
Talkatif 2014-02-04 10:27
Aha, Arnai, fanatukai išmintim nepasižymi, užtat išmanumu tiesiog trykšta. Ypač kai prie savo stabuko reikia pritempt bet kokia kaina
1337 2014-02-04 11:30
Ai Arnai baik, Lenino raštai buvo dar didesnis nevykęs pokštas nei main kampf, ir žmonės tuos raštus lauko tualete kabindavo vietoj tulikinio. Klausimas dar kiek išvis tų raštų pats Leninas parašė O pagal Lenino raštus daromos interpretacijos ir veiksmai pačia didžiausią valstybę pasaulyje pavertė ubagais
Talkatif 2014-02-04 11:40
Arnas stipriai apsiskaičiavo, visai pamiršęs, kad dauguma tuos raštus privalomai turėjo skaityti, analizuoti ir kitaip tvirkintis sovietinėj švietimo sistemoj. Ir kiekvienam, nors kiek košės galvoj turinčiam, aiškiau nei aišku kokio lygio tos krūvos makulatūros. Bičas įgūdžius praradęs komunistinio meno "kak ni huja ne poniat i ne podat vidu"
keturi 2014-02-04 13:45
Manau siai knygai labai daug populiarumo suteike bandymai ja uzdrausti, o kartu ir bandymai uzdrausti viska kas susije su Hitleriu ar naciais, antraip visi jau senai butu ji uzmirse.
Rukis 2014-02-04 17:59
Vadindamas Hitlerį ideologiniu idiotu turėjau omenyje ne jo šlykščias moralės normas ar jo prastą karinį (taktinį ir strateginį) išprusimą, bet nemokėjimą primesti nacizmo ideologijos užkariautoms tautoms, tam kad jos sektų, o nesipriešintų nacių rėžimui. Jo egoistiškas ir fanatiškas vokiečių tautos aukštinimas ir visų kitų tautų žeminimas privedė prie karo pralaimėjimo. Vienas dalykas yra nekęsti žydų, čigonų ar gėjų ir invalidų, kitas dalykas yra nekęsti ir naikinti VISUS vietinius užkariautų žemių žmones ir ciniškai jiems matant mindyti ir trypti jų kultūrą. Jei jis būtų nors kiek pamąstęs kaip galima manipuliuoti to meto nacionalizmu kitose šalyse, ką beje puikiai darė komunizmo šalininkai, tada gal būt ilgai būtumėm giedoję "Die Fahne hoch", tik lietuviškai prieš Nacistinę Lietuvos vėliavą. O ir galiausiai žlugus reichui lengviau atsistoję ant kojų būtumėm (privati nuosavybė, kažkas panašaus į rinkos ekonomiką, o ne planinis komunizmas ir bet kokio vietinio verslo naikinimas)
nondescript 2014-02-05 04:31
O tai jei Hitleris būtų laimėjęs karą, ir ateinančios kartos remtusi Main Kampf, tai sakytum "va čia tai knyga, nėra ko lygint su Lėnino raštais" ane?
nondescript 2014-02-05 04:44
Aišku, ta žinutė buvo skirta sabotan, bet priimu ir tavo atsakymą. Na sunku dabar pasakyt kaip būtų elgesis su užkariautom tautom, bet kad neprimetė ideologijos nepasakyčiau, Lietuvoj netgi veikė kažkokia partija kuri prijautė naciam ir bandė prisišliet prie Vokietijos, ir šiaip žmonės kalba, kad prie vokiečio buvo geriau nei prie ruso, nors per trumpai tą Lietuvėlę okupavę buvo, kad galėtumėm palyginti. Karą aišku feilino, bet nenumatysi juk visų siužeto posukių, būtų paėmęs Angliją ir nebūtų įsikišus JAV tai kažin kaip būtų pasibaigę.
Talkatif 2014-02-05 08:08
Ideologinio karo jis dar neprapiso. Vien skandinavijoj kiek fašistukų. Lenkijoj, Kroatijoj irgi bandų užsiveisę. Net Mongolijoj jų yra. Ir žinoma didžiulė ir auganti Rusijos rinka su visokiais eksportiniais arniukais. Tai kad bujoja jo paranojos ir kliedesiai. O II karas, tai jau visai kita tema.
nondescript 2014-02-05 10:04
Rusai tai šovinistai iš prigimties, pasiklausyk kokio Žirinovskio, duotų jam kas tanka tai atvažiuotų tą pačią dieną užimt Baltijos šalių o šiaip politinė dešinė niekada nedings, pas mus kiek čia visokių judėjimų "Už Lietuvą Lietuvoje" su savo svastikom ir pan., visada bus prijaučiančių.