Internete – levituojančios riedlentės iš „Atgal į ateitį“ vaizdo įrašas (Video)  (7)

Jeigu šiame vaizdo įraše matomos riedlentės, sukurtos paslaptingos bendrovės „HUVr“, būtų tikros, pasaulis būtų visiškai kitoks. Ir net jei dėl to kasdienis gyvenimas nepagerėtų, jis būtų bent jau linksmesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios „HUVr“ riedlentės – tai tas pats stebuklas, kuriuo praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio fantastiniame filme „Atgal į ateitį 2“ skraidė Marty McFly'us. Daugelis fantastikos gerbėjų tas riedlentes vadina pačiu nuostabiausiu fantastinių filmų pramanu, kurio dar neturime: beratės riedlentės levituoja virš žemės ir juda genamos stebuklingų jėgų. O mėgstantys pasiskųsti, jų manymu, per lėta mokslo ir technologijų pažanga būtent šias riedlentes dažnai nurodo kaip mokslo neįgalumo įrodymą ir reikalauja ateities jau šiandien – juk išmanieji telefonai, kurie iš esmės yra į kišenes telpantys kompiuteriai, automobilio dydžio mokslo laboratorijos, besisukiojančios Marso paviršiuje ir gigantiški dalelių greitintuvai, gebantys materiją įgreitinti beveik iki šviesos greičio yra visiška smulkmė. Svarbiausia – kad neturime levituojančių riedlenčių.

Bet dabar šiuos kritikus bent kelioms minutėms turėtų nutildyti bendrovės „HUVr“ inžinieriai. Video montažo inžinieriai.

Antradienį internete viruso greičiu pradėjęs sklisti vaizdo įrašas iš pradžių skatina ieškoti – kam gi reikia atiduoti savo pinigus už tokį stebuklą. Bet po kelių minučių per pakinklius tarsi dalgis kerta suvokimas, jog tai, kas matoma filmuke – per daug gerai, kad būtų tiesa. Filmuke matomos riedlentės ne tik keliais galingais šuoliais aplenkia visus pažangiausius šiandienos superlaidumo tyrimus – pamačius tokias riedlentes, sukurtas niekam negirdėtos bendrovės, visi superlaidžios fizikos ekspertai turėtų iš didelės gėdos pasislėpti po pernykščiais lapais.

Puikiai sumontuotame vaizdo įraše matoma, kad 2011 metais sukurtos technologijos pagrindu pagamintos „Mag Surf“ riedlentės veikia naudojant skystu azotu aušinamą superlaidininką ir magnetinį takelį, jas galima valdyti išmaniuoju telefonu, jos gali žmogų, sveriantį iki 100 kilogramų, pakelti daugiau nei pusmetrį į orą ir judėti dideliu greičiu. Ir netgi pakyla aukščiau užlėkus virš šlaito. „Ateitis atėjo“, - rašoma įmonės svetainėje. Ir ten pat žadama, kad riedlentes galima bus įsigyti jau gruodį. Deja, tai, nors ir puikiai parengta, bet, deja, tik apgavystė. Tiksliau, vaizdo montavimo meistriškumo demonstravimas.

O kad apgavystė būtų įtikinamesnė, „technologijos“ demonstravime nufilmuotas ir ore kybantis kultinis riedlentininkas Tony Hawkas, ir muzikos žvaigždė Moby, prisipažįstantis, kad technologijose visiškai nesigaudo, tačiau tokia riedlente gali naudotis be jokių problemų. Bet pagrindinis šio filmuko herojus – tai aktorius Christopheris Lloydas, filme „Atgal į ateitį“ vaidinęs lengvai pamišusį genialųjį daktarą Emmettą Browną, o šiame įraše su ašaromis akyse dėkojantis už svajonės išpildymą.

O kas gi šį filmuką sukūrė? Internetas, kupinas savų seklių Morkų, todėl netrukus išaiškėjo, jog kostiumininkės ir menininkės iš JAV Lauren Biedenharn svetainėje prie atliktų darbų neseniai atsirado naujas įrašas - „Commercial: Back to the Future HUVR BOARDS“. Jos darbdavys ir reklamos užsakovas – svetainė „Funny or Die“, rašo cnet.com.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (7)