Antrasis šaltasis karas: ar Rusija susivienys su Kinija prieš Vakarus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2014-03-09 13:26
jo, kirtiklis kaip visada šnekasi su nežinomu pasauliu Afrikoje JAV nesugebėjo pastatyti nieko, vienintelė rimčiau funkcionuojanti valdžia - PAR, bet tai Britų sandraugos šalis. Visur kitur, JAV tik vertė valdžias, arba rėmė vietinius diktatoriukus. Šaltasis karas buvo šaltasis. beveik visoje P. Amerikoje komunistus persekiojantys gavo neribotas teises veikti, šitaip išauginant Pinočetą, Batistą, Trujillo ir pan. http://en.wikipedia.org/wiki/United_Sta ... an_regimes Pasižvalgymui kiek diktatorių ar chuntų buvo pastatyta. Jau nekalbant, kad Huseinas ar Kadaffi per visą savo gyvenimą neišžudė tiek žmonių, kiek padaryta jų "atsikratant". O ir dabar ten neramu, žmonės žųsta, siautėja neaiškūs sukilėliai. Pvz už Kadaffi kovojo nemažai tuaregų, kur jie nusidangino? Ogi į Malį, kuriame jau prancūzai, turėjo savo buvusiai kolonijai atstatyti bent jau galimybę imituoti rinkimus. Tad geriau vardink sėkmingus įsikišimus, po kurių gyvenimas pagerėjo vietiniams žmonėms, nes nuversti valdžią nėra sunku, o kažką padaryti kad ten būtu bent jau saugu, reikia daug daugiau.
Smėlis 2014-03-09 13:35
Primink iš kur išėjo?
Arns 2014-03-09 14:13
Kad ir pats paskutinis atvejis - Gruzija. Grįžo į tas teritorijas, kurios ir buvo ginamos nuo gruzinų agresijos.
Kirtiklis 2014-03-09 14:39
Taip, Afrika buvo demokratijos ir teisių lopšys kol nesugalvojo piktieji amerikiečiai pasėti nesantaiką. Tai va kad kovojo prieš http://en.wikipedia.org/wiki/Military_h ... viet_Union ar ne? Nenorėjo Raudonojo maro,statė savo statytinius. Tai pagal tave geriau nesikišti? Sakai pavardinti na P.Korėja, ta pati PAR, Filipinai, Taivanas... bet geriau pavardink kur komunistai pakėlė valstybes? Nebus tokių dėja. Pirmas žingsnis - nusikratyti Diktatoriaus, su juo tu nežengsi antro žingsnio ir bus viskas po senovei.
Kirtiklis 2014-03-09 14:41
Tai jau P.Osetija ir Abchazija grįžo pas Gruzinus? O taip piktieji Gruzinai kraugeriai, kaip ir dabar piktieji Ukrainiečiai skriaudžiantys nekaltus Krymo gyventojus. Negėda tokiuss niekus paistyti?
Arthuras 2014-03-09 14:59
Grįžo... Kabutėse. http://www.delfi.lt/news/daily/world/ja ... d=62946894 Palaukit, tuoj paaiškės, kad ir mes čia, Lietuvoje, rusus skriaudžiam. "Ruošiam" gi ir Maidano kovotojus... Atlėks Putinas ant meškos rusų gelbėt.
Arns 2014-03-09 15:35
vien dėl jūsų neišmanymo, pakartosiu nuorodą: http://en.wikipedia.org/wiki/Georgian%E ... n_conflict Gal suprasit jog šios teritorijos į vieną vienetą buvo sumestos atsitiktinai, ir per daug nesipyko, kol valdžios centras nebuvo pas juos. Užteko jam dingti, http://en.wikipedia.org/wiki/1991%E2%80 ... ssetia_War ir gruzinai iškart pasiuntė savo kariuomenę, kuri turėjo jiems išsaugoti Gruzijos TSR teritoriją.
Arns 2014-03-09 15:55
Pasižiūrėk į P. Korėjos istoriją. Manau jos net neskaitei. labai nemaloniai nustebsi, kaip tavo teorijos bliūkšta
Kirtiklis 2014-03-09 16:23
Taip "sąžiningi" rinkimai su Sovietų pagalba.. O kad Filipinuose blogo? Taigi tavo nuorodoje piktieji amerikiečiai taip pat lindo ten, tai kas blogo Taivane? Prašei pats, kai parodžiau tada jau nieko gero.. Oho sugebėjo padaryt iš klajoklių valstybes, na ir kas dabar ten? Aukso lopšys tiesiog? Ar eilinė komunistų skylė kaip ir visur kitur. Ar jau gerovę ir kryme dabar darys
Arns 2014-03-09 16:34
Dėl tavo blondiniškumo tikrai neklydau. Sugebi tik replikuoti, užuot bandęs paremti savo teiginius, ar kritikuodamas kitų
Kirtiklis 2014-03-09 16:44
Šlovė Komunizmui bei galingajai pasaulio gelbėtojai Rusijai! Pats klausi: parodyk valstybes kurios gerai gyvena po JAV isikišimo. Atsakiau: Filipinai, Taivanas..ir t.t Tada: kas juose gero paklausei..... Tai čia kas? Ne paties blondiškumas? Toliau : Tik sovietai nuvertė keliskart mažiau vyriausybių, kurios sąžiningais rinkimais pasirinko kitokį kelią. Sąžiningais rinkimais pasirinko komunizmą, tai jau SSRS remiami, tai bus sąžiningi rinkimai?
Arns 2014-03-09 17:26
Trolio pradžiamokslis: 1) Įgrūsti kitam nesakytus žodžius 2) Parašyti ką nors ne į temą, kad nebūtu galima protingai atsakyti 3) Pasirinkti tik sau parankų trolinimo objektą Tad tamsta, įvaldėte puikiai šiuos metodus. Pripasakojote kas patinka, pasirinkai tik sau palankius variantus (nors ir juos jau suvarčiau, jau nekalbant, kad nemaža dalis pagal tarptautinius rodiklius toli gražu nelenkia postsovietinių šalių, ką norėtumėt parodyt), nutylėjot likusią didžiąją dalį nepalankumų, išsižadėjote minčių apie diktatorizmo žalą (nes neparanku, tam ką pasirinkot plėtoti). O kur dar akivaizdus neišprusimas, kai rašau jog JAV vertė P. Amerikos demokratiškai renkamas valdžias, bandot įsukt diskusiją į Varšuvos pakto šalis, kuriose nebuvo demokratiškų rinkimų.
Finalfour 2014-03-09 20:15
Arns, ka tu cia trolini, tu pats didziausias trolis ir tai visiems akivaizdu. Per visas temas kisi ta savo supuvusia meile rosijai. Tai kodel cia gyveni, vakaruose? Kodel naudojiesi vakaru civilizacijos laimejimais? Ta pati rusija prigrusta vakarietisku dalyku, vakaru kulturos, technologiju, patys rusu vaikai naudoja savo kalboje kruva anglzimu ir t.t. Kaip manai kodel? Supuve vakarai kisa ir varo savo mesla i rusija? Ar vistik tie dalykai ant tiek geresni, kad priimami naturaliai? Tie patys teroristai naudojasi mobiliakais, kita vakaru technika sav teraktams atlikti. Tai kuo tie vakarai tokie blogi, kad ant ju varyti? As esu laisvas, galiu kalbeti ka noriu (jei neuzsiimu anarchija), naudotis interentu, kitomis vakaru civilizacijos technologijomis, pasakyk man nors viena priezasti, kodel tavo susvinkusi rosija geriau? KAS TEN GERIAU? Jei man viskas ko reikia geriau vakaruose? O jei tau geriau ten, kodel esi cia? Kodel visi reksniai sovietu myletojai kazkodel lekia i Airija, Anglija, Norvegija dirbt/gyvent/mokytis o ne i ta mesla rosija, ka? Delfis delfiu, bet kai tokie 30 rubliniai komentatoriai kaip ernestas ar tokie komunistuojantus kaip arns technologijose atsiranda, tai jau tikrai liudna. Atleiskit koelgos uz emocijas, bet kai tokie troliai logiskus kolegu argumentus pradeda patys trolinti, tai jau....
Arns 2014-03-09 20:41
Finalfour, iškart štampus mėtai, ir aiškini kaip kitiems elgtis. O ir apie istoriją nieko neišmanai. Viskas išrasta ne "Vakariečių tautos" (kas matyt tau netikėta, ir neina suprast kas turima minty), o žingsnis po žingsnio. Gi arabai nesako, kad
andriulis 2014-03-09 21:27
Nepatinka vakarai, pėdinat pas Ivaną! Tokių trolių kaip Arns ir Ernestas pilnas internetas. Specialiai seku rusišką spaudą ir vakarų, tai situacija tokia pati kaip su neišsiskleidusiu olimpiadoje žiedu. O jeigu jau lyginti konkrečiai ką rašo Ivano šalyje komentatoriai su Arns ir Ernesto pas mus, didelių skirtumų nėra.
Arns 2014-03-09 21:56
andriulis andriulis, laužai demokratijos principą Šiaip labai geras palyginimas - kai JAV pasisakė už Kosovo nepriklausomybę (nei valstybės nei tautos ten nėra, net istoriškai žemė serbų), bemaž pusė pasaulio nusprendė jog tokią valstybę įkurt reikia. Kai Palestina pabandė įteisinti save, bent jau Unesco lygiu, JAV ir Izraelis (na Lietuva ir dar kelios šalys) jau buvo prieš tautos apsisprendimą (nors neabejotina, jog net ne kokie suradikalėję žydai, ar nežinia ko atsibastę imigrantai sumanė pažaisti valstybę). Tas pats ir su Krymu, visi mato jog ten rusai, bet aklai palaiko Ukrainos vientisumą, ir pritardami jog jos teritorijoje gyvenančios tautos neturi teisės spręsti, ar jos nori priklausyti tai valstybei. Tai ar ne dvigubi standartai? Kam nori, tai ir be pagrindo sukuriama viskas, kas nori, tada jau skaičiuojama kam naudinga, ir tik tada palaikoma.
andriulis 2014-03-09 22:04
Niekur neminėjau JAV. Matau tikrai žinot savo darbą ir eiliškumą.
Arns 2014-03-09 22:21
Ir nereikia. Tarptautinę politiką kuria didžiosios valstybės. Būtent precendentus dėl teritorijų apsisprendimų, padarė JAV, vienašališkai įteisindama pasirinktą regioną. Tad darbas toliau vyksta. Krymas rusiška teritorija, bet nepažeidžiant Ukrainos įstatymų, tauta negali priimti sprendimų, o čia tiesiog pagalba tautiečiams. Aišku JAV turi kelias sutartis, pagal kurias nukentėtu prestižas, tai Ukrainos vientisumą saugo labiau nei kokio Kipro ar Somalio.
Arthuras 2014-03-09 22:26
Na meluoji. Kosove gyvena pagrinde albanai, kurie atsikėlė per labai ilgą laikotarpį, kuomet tą teritoriją valdė turkai. Istoriškai žemė serbų? Būtent kodėl?
Arns 2014-03-09 23:30
Tai dabar, nes per karą serbai buvo išvyti, tačiau visdar išlikęs ne vienas miestas, kuriame gyvena vien serbai. Ir nemaža dalis norėtu bent jau tas teritorijas prijungti prie Serbijos. Ir spėk, kas pagrinde priešinasi? Ogi save "kosovarais" pasivadinę albanai, kurių dažno šaknys ne osmanai, o bėgimą į tuomet turtingesnę Jugoslavijos valstybę.