Krymas – juoda katė tarp Rusijos ir Kinijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2014-04-15 10:34
manyciau didziausias klausimas per ateinancius 20-30 metu yra, ar kinija pasiims sibiro dali ar ne, jai tai butu "gyvybine erdve" jos pramoninei ekonomikai, todel manau, kad kinijos priklausomybe nuo rusijos tik dides, kol galu gale rusija taps "nebereikalinga" kaip sajungininke ir bus atsizvelgta i jos nenaudojamas teritorijas kuriose ir taip pilna kinieciu
Arns 2014-04-15 11:36
vazzy, o į savo spėliones įtraukei visus vardiklius? Visų pirma, kas palaikytu Kiniją? Juk ji supranta, kad jei kada nors turės karinės galios, visados bus NATO blokas, kuris ją pranoks bent jau plotu. Be to, daugiau valstybių = daugiau ryšių, daugiau sutarčių, kurias pajudinus, vienaip ar kitaip nusives iki NATO. Taigi, jei Kinija turi minčių tapti užkariautoja, jai reikės sąjungininkių, ir ne tik tokių, kuriuos gali už pinigus nusipirkti. Toliau, žvelkime jog pati Kinija pereina į kitą etapą, ji senėja. Ekonomikai ženkliai nekenks, bet ekspansijai jau didelis smūgis. Rusija pavojaus nekelia, o gretimai augančios galios, kaip Indija, Malaizija, karingasis Taivanas, gautu puikias progas smogti į nugarą tai pačiai Kinijai. Juolab jog ji liktu be sąjungininkų tame regione, o tegu ir ne tokios galingos, bet dar P. Korėja, Japonija, Vietnamas... Už nemažos jų nugaros stovėtu JAV. Dar toliau, atminkime kad tai būtu branduolinės valstybės. Jei kokia Gruzija ar Irakas tegalėjo atsakyti savo teritorijoje tik įprastiniais ginklais, čia susidurtu branduolinės valstybės... Galima rasti ir dar daugiau stipresnių ir silpnesnių argumentų, kodėl abiem valstybėms reikia vienai kitos, ir tik kitame pasaulio gale sėdintys išloštu iš konflikto, o Kinija su Rusija, po tokio susikibimo subyrėtu, jei jau pačios nesusinaikintu.
Shinigami 2014-04-15 12:00
Prie ko čia NATO jei Kinija sugalvos Sibire surengti referendumą dėl atsiskyrimo nuo Rusijos ir prisijungimo prie Kinijos? O kadangi ten daug Kinu ir kitu kitataučių suvežtu. Tai labai tikėtina, kad ir nubalsuotu už atsiskyrimą nuo Rusijos. O jei Rusija neleistu atsiskirti tai NATO kaip tik turėtu padėti vargšams Sibiro gyventojams, o ne Rusijai. Nes po tokių Rusijos šokinėjimų aukščiau bambos ji bus išmesta tiek iš NATO, tiek iš pasaulinės bendrijos. O Sibiro atskyrimas tik dar labiau susilpnintų (o gal ir sunaikintu) Rusiją.
immortallt 2014-04-15 12:14
Arns, tai teigi, kad NATO dabar prieštarautų, jei Kinija prisijungtų dalį Rusijos žemių, kaip jinai daro Ukrainoje? Kinijos galia už Rusijos daug didesnė. Jai nereiktų jokios pagalbos.
O_O 2014-04-15 12:30
Rusija priklauso NATO?
Arns 2014-04-15 12:35
Shinigami, jau net tingiu tokiems, neskaitantiems, rašyti atsakymus su argumentais, gi vis vien nesugebat geopolitiškai sumodeliuoti įvykių. Čia ne popieriaus lapas, kuris baltas ir tuščias, ir kuriame išsprendus uždavinį 1+1, gaunamas galutinis atsakymas. Be jokių kitokių įvykių. Tad ir prašau, didieji taralogai,
Rukis 2014-04-15 15:47
, Kinija intensyviai dirba su kitomis vakarams nedraugiškomis valstybėmis (Iranas, Venezuela, Kuba, Afganistanu, Pakistanu ir t.t.). O jeigu ji sugalvos sukurti kažką panašaus į ES struktūrą savo įtakos zonai palaikyt? Tai būtų labiau panašu į SSRS, tik 21 amžiaus stiliumi. Ji galėtų prie savęs priartint tą patį Vietnamą ir Laosą, kaip ideologiškai draugiškas valstybes, bei skurdžias centrinės Azijos valstybes, kurios tik ir laukia draugiškos Kinijos pagalbos rankos. Aš tik iki šiol nesupratau, kam to dar Kinija nepadarė. Gal politiškai nepribrendo tokiems veiksmams. Tikslingi Kinijos vyriausybės žingsniai kuriant geopolitinį darinį, kuris atsvertų Vakarų sąjungas, jai Rusijos (Visos) tikrai nereikėtų. Užtektų Kinams inicijuoti socializmo perversmą rytinėje Rusijos dalyje. Ir po to jį prijungt prie savo Sferos_SSR. Bet kol kas Rusija yra būtina Kinijai. Bet tik kol kas.
sigun 2014-04-15 19:58
Rusija pavojaus nekelia? Su jos karine jos doktrina?
Ernestass 2014-04-15 20:53
Ką praleidau? Kokios čia Hitlerinės fantazijos apie pasaulio užkariavimus?
leksas 2014-04-16 10:23
Šis straipsnis yra gryna dezinformacija, jo vertė ne 0 o minusinė. Šiais laikais tokių straipsnių rašymas ištobulintas iki tobulybės.
Hmz 2014-04-16 11:52
Ar galėtum nurodyti konkrečias vietas, kur straipsnis meluoja? Matai, tavo postas kam nors irgi gali pasirodyti dezinformacija.
Rukis 2014-04-16 12:18
^ Šis komentaras yra gryna dezinformacija, jo vertė ne 0, o minusinė. Šiais laikais tokių komentarų rašymas ištobulintas iki begalybės.
Arns 2014-04-16 12:22
Rukis, politika dar slidesnis reikalas nei draugystė, o juk ir net geriausiais draugais negali visad 100% būti tikras. Tad tų garantuotai užtikrintų sąjungininkų niekas neturi. Kodėl Kinija nekuria jokios ekonominės erdvės? Ogi todėl, kad jų pačių milijardas, ir dar toli gražu ne vieno dešimtmečio reiks, kad patys kažką turėtu. Taip, yra sričių, pagal kurias jau su pasaulio elitu lygiuojasi, tačiau didžioji dalis Kinijos vis dar tipinės Azijos provincijos. Ji pati dar nėra pajėgi savęs išsilaikyti, o pradėjus aktyvius politinius veiksnius regione, įžiebtu pakankamai daug konfliktų, pakenktu visai savo vykdomai politikai. Galų gale net ideologiškai ne kažką galėtu pasiūlyti, kai šiuo metu patys persitvarko partiją.