B. Obama: Rusijos kariuomenė gerokai silpnesnė už JAV pajėgas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2014-04-18 08:45
Man labai įdomu ar yra skaičiavimai kaip pasibaigtu JAV ir Rusijos karas. Na žinoma, jei nebūtu masinio naikinimo ginklų JAV gal prarastu kokius 1000 kareivių, bet kiek jie galėtu neutralizuoti Rusijos atomų?
Creatium 2014-04-18 10:23
Ganėtinai greitai pasibaigtų. Ne be aukų abejose pusėse aišku, bet pasibaigtų. Užtenka palyginti kiek JAV skiria lėšų kariniam sektoriui, o kiek Rusija (kartais mažiau).
slawcka 2014-04-18 10:38
As manau dar reik prideti tai, jad JAV pinigai daug efektyviau panaudojami, o Rusijoje biudzetas skirtas kariuomenei pamazeja - viena dalis atkatams, kita dalis pinigu paskesta blogai organizuotos kariuomenes sprendimuose , kitus pagrobsto kas nori.
faktas 2014-04-18 11:11
Ginklai mažai ko verti. Rusija taiko naują strategiją - siunčia savo karius, kurie maskuojasi kaip paprasti piliečiai ir sukelia "pilietinį" karą inicijuodami referendumus dėl prisijungimo. Ginklais negalima pulti tokių karių, nes jie su Rusija "neturi nieko bendro", tai vargšai vietiniai gyventojai. Jei JAV ištaškytų Rusijos karius Rytų Ukrainoje, ji visam pasauliui būtų pristatyta kaip didžiausia teroristė, užpuolusi vargšus vietinius gyventojus.
Shinigami 2014-04-18 11:22
Tam, kad butu kažkokie skaičiavimai visu pirma reikia žinoti absoliučias karines pajėgas abejose pusėse. O niekas realiai svarbiausių karinių priemonių ne atskleidžia viešai. O dabar pafantazuokime: Rusija gali leisti kiek panorėjus atominių bombų, bet jei JAV turi gera priešraketinę gynyba, tai nei viena iš jų JAV nepasiektu. O jei JAV turi koki lazerinį palydovini ginklą kuriuo gali sunaikinti raketas joms dar nepakilus ir žino visas Rusijos paleidimų aikšteles. Tai tos atomkės susprogs dar Rusijos teritorijoje. Bet čia tik vaizduotė, kas galėtu būti jei butu.
Creatium 2014-04-18 11:24
Tai Rusija jau seniai taip vadina JAV. Tuo tarpu visas likęs pasaulis suvokia, kad žali žmogeliukai - tai Rusijos kariai. Apie tai jau kalba visi aukšti ES ir JAV pareigūnai. Tad užtenka tuos žaliukus paskelbti teroristais...
T 2014-04-18 12:15
slawcka Kiek pinigų apgrobsto ir JAV. Deja kuo turtingesnė valstybė tuo didesnę pinigų dalį skiria ginklams. Sakykim kai kurių atsilikusių Afrikos valstybių armija, vien šautuvais ir automatais ginkluoti kareiviai. Na žinoma, kiek nors yra ir sunkesnių ginklų. Shinigami Apskaičiuoti būtu visai paprasta, tik nereikia tingėti. Reikia palyginti Irako ir JAV karo nuostolius, taip pat palyginti Jugoslavijos ir JAV karo nuostolius, o galiausiai palyginti Rusijos ir JAV pajėgumus.
lucy 2014-04-18 12:39
Manau jei įvyktų rimtas karas tarp Rusijos ir JAV tai būtų paskutinis žmonių karas žemėje. Jei būtų naudojamas atominis ginklas realiai net nesvarbu kurioje vietoje bombos sprogtų galimai sukeltų atominę žiemą, kuri truktų eilę metų išnaikintų visą augaliją ir tt, technologijos buvo įkeltas ir straipsnis, kad atominiai žiemai net nereikia JAV ir Rusijos atominių bombų pajėgumų. O šiaip jei be atominių bombų taip JAV kariuomenė pažangesnė, bet nemanau, kad reiktų nuvertint Rusiją čia nebus karas su "terorizmu" prieš dykumų žmones ir kita pusė turės taip pat rimtų ginklų pagamintų ne iš "senukuose" randamų komponentų. O šiaip dėl žalių žmogeliukų Ukrainoje, man labai keista kodėl Rusija turėtų siųst savo karius su rusų uniformomis taip atvirai ir parodomai(jei matėt reportažus tai ten būna daugiau žurnalistų nei tų žaliūkų ir jie šaudo į orą), tai tiesiog prieštarauja bet kokiai logikai, nenustebčiau jei tie kariai nėra Rusijos, o tiesiog bandoma visiškai sugriauti Rusijos įvaizdį pasaulyje.
Arns 2014-04-18 13:13
Bet kiek lakios fantazijos žmonių susirinko pasireikšti 1) aikštelių daug 2) daug mobiliųjų platformų, kaip Topol, Iskander, iš traukinių vagonų ar laivų konteinerių raketos. 3) Skraidantys bombonešiai, bei atakos lėktuvai, galintys atlikti bombonešio funkcijas 4) laivai, povandeniniai laivai Taigi, net jei fantazija apie palydovus-lazerinius žudikus išeitu padaryti, jų reiktu itin didelio kiekio, tinkamo laiko kad atsidurtu virš taikinio, bei apsaugos, nes tuos pačius palydovus galima numušti tiek raketomis tiek blogiausiu atveju nukreipiant paprastus ryšių ar stebėjimo palydovus.
immortallt 2014-04-18 13:44
Dude.... Jau net Putinas pripažino. Nesuprantu Jūsų, koks tikslas kažkam veltis į karą su Rusija, kai šalį sužlugdyti embargu gali. Reikia tik pasauliui pagaliau suprasti, kad nuo Rusijos reikia būti nepriklausom ir visada turėti galimybe, bet kurią akimirką tiesiog nukirsti visus prekybinius ryšius. Kitas dalykas, nacionalizuoja tegul Rusijos fizinių ir juridinių asmenų turtą už Rusijos ribų, na kompensuojam nuostolius tiems, kurie Rusijoje turėjo turto. Galingiausieji Rusijos asmenys momentaliai sutvarkytų valdžią.
sloggi 2014-04-18 13:53
O kaip koks amerikieciu haarp projektas ir spejimai, kad su tokiu aparatu specialom bangom galima atgaivint senai kurnors paskleista bio ginkla. Nzn kiek tame tiesos >.>
manciukaz 2014-04-18 14:15
Dabar pridėk kiek usa moka savo mokslininkams ir inžinieriams, kokie žaliavu skirtumai, kiek rusai moka kareiviams ir kiek usa, amerikos kariuomėnės toks didelis biudžetas susidaro iš didelių atlyginimu, rusijoj sukurti naikintuva kainuotu minimum 10kartu mažiau, metalas ir kitos medžiagos taip pat žymiai pigesnis, taip, kad viska sudėjus, ir realiai paskaičiavus tie skirtumai nebeatrodo tokie jau ir dideli
Shinigami 2014-04-18 14:54
Dabar pažiūrėkim į praktika, ir pamatysim, kad dauguma rusiškų projektų krenta kaip musės (ypač raketos). Ir pamatysim kaip kokybiškai dirba rusu darbininkai.
nondescript 2014-04-18 17:17
Jeigu net Suomiai http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%BDiemos_karas ir Japonai http://lt.wikipedia.org/wiki/Rusijos-Japonijos_karas atsilaikė prieš Rusiją (aišku rusai nemetė visų savo pajėgų, bet patyrė didelių nuostolių) tai ką jau kalbėt apie JAV, Rusai išvis neturi pinigų karui, jie organizuoti trumpoms - poros dienų atakoms, jei karas užsitęstų ilgiau, prasidėtų problemos. Nebūtų paėmę ir Ukrainos taip lengvai (o jei matytų, kad lengvai nepaims tai ir neimtų), tiesiog suskaldė tautą iš vidaus. Grįžtant prie tavo klausimo, karas tarp JAV ir Rusijos būtų į vienus vartus, geriau klaust kiek rusai atsilaikytų - manau po kokios savaitės jau netektų pagrindinių strateginių objektų.
_alvydas_ 2014-04-18 17:48
Truputi kitu kampu, nevisai į temą bet patingėjau ieškot tinkamesnės. Rasputin, Lenin, Stalin, Putin, Dugin(http://anton-shekhovtsov.blogspot.com/2 ... in-is.html) ... in in in Gal yra žinančių kas čia per rusų 'grietinėlė' su tokiom pavardėm? Kaip tokios pavardės atsirado ? Kažkaip nepamenų su 'ov' galūne valstybės galvų. Nors ov_ai lyg turėtų būti pagrindinė jų populiacijos dalis.
vanduo4 2014-04-18 17:58
Rusai dves badu, bet palaikys Rusija, nesvarbu kokia ji bebutu. Tikras patriotizmas. Hmm. Ydomi kiek toli visa tai gali nueiti?....
PrefixS 2014-04-18 17:59
Pažangiausi rusijos išradimai, tai malkomis varomi "kamazai"... Rusija neturi šansų prieš JAV (NATO)...
keine_lust 2014-04-18 19:56
Andropov, Malenkov beje dar nepamirsk Chruschiovo, Breznevo, Chernenko
_alvydas_ 2014-04-18 20:24
Na taip dar Gorbočiov. Kažkaip atmintis ...
TLas 2014-04-18 23:54
Nuliniai tie vakaru grasinimai. Nieko neduodancios sankcijos ir strypciojimai vietoj. O rusai net zegnodamiesi prisiekineja kad nieko nekursto ir ten patys ukrainieciai sukilineja... Tai kad galima padaryt, gi nieko..