Rusijos ir Ukrainos konfliktas kitomis akimis: link trečio pasaulinio veda ir Vakarų veidmainystė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

O_O 2014-04-29 12:44
Gerai pasakyta
vanduo4 2014-04-29 17:23
Ponas Landsbergi: 1. Nera taip paprasta kazka prikalti prie lentos ir nuteisti, nes laikui begant gali paaisketi ir kitokia tiesa; 2. Sioje situacijoje svarbu ne vien Putino pripazinimas kaltu, cia daug svarbiau visuomenes samone - jos sugebejimas suvokti kas yra gera ir blogai; 3. Tiesmukiskas atsakymas agresija y agresija veda tik y dar didesne agresija, o nepasitenkinimo parodymas ir savo nuomones isreiskimas suteikia sansa kaltininkui ir aplinkiniams suvokti ir yvertinti kas yra gerai ir bligai. Jeigu visos derybines priemones nebebus veiksmingos, visuomene supras ir pritars grieztesniems veiksmams agresoriaus atzvilgiu. Butent tai veda prie vienybes kovoje pries agresoriu. Atvira agresija gali vesti prie dardidesnio vakaru pasaulio susiskaldymo. Kodel? Todel, kad ES visuomene dar nera taip pribrendusi kaip USA, kad suvokti kur agresija toleruotina, o kur ne. Jeigu duoti valia ir palaikyma, USA be Kinijos ir Rusijos pritarimo butu yvedusi tvarka Sirijoje ir pan. Tai ne tik karas su Rusija, tai: 1. ES ir USA visuomeniu suvienijimas strateginiais klausimais; 2. NATO pletra ir motyvacija pletrai Skandinavijos salyse ir visam Pasaulyje; 3. Totalitariniu bei Komunistiniu rezimu priespriesa su Demokratija - Pasauliniu lygmeniu; 4. Naujas poziuris y gynyba ir Rusija, kaip kaimyne tiek ekonominiu, tiek kariniu ir t.t. poziuriu; 5. Tai Ukrainos visuomenes brendimas - jie patys nelabai suvokia savo identiteo. Kas is to jeigu Ukraina bus apginta nuo Rusijos, o veliau patys kels triuksma ES pasoneje ir formuos politinius neramumus. Kam to reikia? Ukraina turi issikristalizuoti ir sugebeti atmesti Putino prorusiska agresija totalitarinio rezimo pavidalu. Va tada galima kalbeti apie demokratija Ukrainoje... Ponas Landsbergi - gal nori pasakyti, kad po tiek nepriklausomybes metu Lietuvoje sukurta Demokratija? Kai vieni ant kitu pila purva, nesiskaito su mazumos nuomone ir net atvirai viesojoje erdveje tyciojasi is kitaminciu? Dejau ant tokios demokratijos.
DJ_LFS 2014-04-29 17:35
Ponas dedekli, ką tu pats padarei geresnės demokratijos vardan? Kiaušinius tik dėjai?
O_O 2014-04-29 17:50
Po vandeniu slepiasi Puteikis...
vanduo4 2014-04-29 18:52
As ir dabar darau viesojoje erdveje, kritikuodamas visokius marzmatikus, atmetancius kitokia nuomone, o savaja pateikiancius kaip absoliucia. Be to as dirbu, moku mokescius, balsuoju per rinkimus, nedarau nusikaltimu, ne karta padejau prigauti zulikus ir pan. O ka jus darot vardan to demokratijos? Gal daro tik tas, kuris daug rekauja per TV? Jeigu duosim Landsbergiui neribota galia, tai jau senai busime treciame Pasauliniame kare. Landsbergiui labai sunku susitaikyti su tuo, kad Nepriklausomybes atkurimas tebuvo tik vienkartinis, bet nebaigtinis aktas. Dabar nuo Nepriklausomybes paskelbimo, palaipsniui turime zengti tikrosios demokratijos link. Kas blogai yra dabar - jau minejau anksciau. O landsbergis nori viska uzbaigti cia ir dabar: tai dare Hitleris, Stalinas, CHodorkovskis ir kt. tik skirtingomis aplinkybemis. Reikia ziureti, kad nesigautu taip, jog prarasime daugiau nei turejome. Viskam reikia laiko, o ne sokti zemyn galva y ekete. .. Pagal Landsbergio strategija, tikriausiai reiktu panaikinti ir kalejimu sistema, o "zulikus" tiesiog sunaikinti? Deja kalejimai veikia ne vien zulikus, jie atbaido kitus nuo nusikaltimu, kuriu dar jie nepadare. Taip ir su demokratija. Dabartineje Lietuvoje gyventi geriau nei prie Ruso, bet cia toli grazu ne DEMOKRATIJA. Mes turime Nepriklausomybe, bet NE Demokratija.! Vokietijos politologai dar pernai konstatavo - Lietuvoje Kapitalizmas mireeeee!!!!!!!!! Tai gili socializmo forma demokratiniame kailyje. Gerbiu Landsbergy uz tai, kad prisidejo atkuriant Lietuvos Nepriklausomybe. Deja smerkiu jy uz tai, kad nesugeba gyventi siuolaikinemis realijomis ir del to NIEKINA (ne siaip sau kritikuoja) kitaips mastancius. Akivaizdu, kad jis labai norejo buti laisvas, deja uzauges KOmunizme jis nebezino kaip su ta laisve elgtis?!!!! Gal dar isves koky demokratiny rezima? Visus jis vadina sunauja... O is kur tai sunaujai zinoti kas yra kas kai tiek viesos maisalynes? Valinska pasalino. nes jis kazkadais sveikinosi su Daktaru. O va Grybauskaite nuslepe apie bendradarbiavima su KGB, ji atvirai demonstruoja kad NIEKAM neatskaitinga - o Landsbergis rekia - mylekite musu Dalyte. Tragedija sakyciau. Uz ka balsuot? Uz runkelius Seime?!!.....
O_O 2014-04-29 19:13
Tai, kad tavo nuomonė tau pačiam sukelia pasitenkinimą ir erekciją, dar nereiškia, kad ji yra kažko verta. Tada pradedama matyti visokius marazmatikus, blogiečius ir šiaip pokemonus aplinkui, kurie nesutinka su tamistos nuomone. Savikritikos biškutį!
Rukis 2014-04-29 19:19
O aš ir nenoriu laukinio kapitalizmo Lietuvoje. Be to pati demokratijos idėja yra iškraipyta. Todėl teigti jog JAV demokratija = Europos demokratijai, Azijos (Japonijos/P.Korėjos/Taivano) demokratija = Pietų Amerikos demokratijai būtų tiesiog kvaila.
vanduo4 2014-04-29 19:27
Va butent. Lietuvoje svarbi tik daugmai priimtina nuomone ir be jokios kritikos.
O_O 2014-04-29 19:33
Teisingai sakai.
Kilgoras Trautas 2014-04-29 22:38
šeima stengiasi bent jau kiek išeina pagal išsilavinimą ar bendra supratimą, padidinti tą demokratijos lygi šeimoje. O kaip taisyklė "nesveikos" ir asocialios šeimos to nedaro. O pats kurioje šeimoje norėtum gyventi, ar toje kuri bent kiek stengiasi, ar toje kuri nieko nedaro, ar viešpatauja koks nors nenuspėjamas despotas tėvas?
vanduo4 2014-04-30 16:00
- SUpratau tavo minty. Landsbergis susikure Demokratija sau (nepriklausomybe nuo Rusijos), o dabar jis Lietuvoje yra despotas tevas, kuris tiesiog niekina visu kitu nuomone..... - Taaaaaaaaaaaip. Mire SSSR drakonas - gime despotas tevas. Yra kur tobuleti. - Gerai yra tiems, kurie yra daugiau pasieke gyvenime nei ju tevai. Bet va jeigu koks super tevelis tau net turin savo vaiku, nurodineja kaip reikia gyventi - cia jau sakes. Kaip nudaigoti ta gan dona? Hmmm? Kaip jy ytikinti, kad jam jau laikas eiti anapilin? Hmmmm. Kiek galima kenteti ta susenuse smarve ir ygyti bent kazkoky savo tevo pripazinima? - O gal cia viskas yra paprasciau. Asilas ir 100 metu yra asilas. Tiesiog eik savo keliu, o y priesininku veiksmus atsakyk adekvaciai, kad neykistu y kalejima uz seno pirdalo nudaigojima.
Kilgoras Trautas 2014-05-01 22:29
vanduo4, arba nesupratai mano minties arba paprasčiausiai trolini, sakykim, kad antras variantas
vanduo4 2014-05-02 18:54
Pilnai suprantu tave. Tu esi per daug kulturingas zmogus, kad pritartum tokioms radikalioms mintims, nors giliai sirdyje galvoji butent taip. Bet gryztant prie seimos. Kaip elgtis su zmona (despote), kuri (kaip rusija) nenaudoja akivaizdzios privartos, bet kelia ytampa regione, isnaudoja esancius trukumus ir tiesiog trukdo tau normaliai egzistuoti. Kaip elgtis tokioje situacijoje? O gal cia kiausiniu problema? Zmona kelia veja, nes jaucia jog lukstas silpnas? O kaip jy sutvirtinti? Hmmm?