Georgijaus juostelės, arba pats blogiausias scenarijus Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shanti 2014-05-07 12:41
Tau gal jau laikas atsipeikes nuo pigios samanes? Jau simtai Ukrainos zmoniu zuvo, kovodami uz laisve, kad nepatektu i bomzu sovietu Rusijos sudeti. Sovietai cia tik gina savo interesus - nelegalu Gazpromo bizni. Daugiau nieko.
krislas 2014-05-07 12:53
Viskas, ko reikėjo - laikytis pasirašyto susitarimo tarp Janukovyčiaus ir opozicijos, numatančio pirmalaikius rinkimus, Konstitucijos reformą, Vyriausybės performavimą, aukų Maidane aplinkybių tyrimą sudarant dvišales komisijas ir t.t. Susitarimas pasirašytas dalyvaujant Lenkijos ir Prancūzijos UR ministrams. Ir ką gi - tą pačią naktį viena iš pusių užima Radą. Nekeista? Ar gal "Pravyj sektor" vykdo Putino nurodymus? Taip kad nemokyk, vaikeli, ką man gert, tu gali gert bet ką - smegenų kai nėra, nepakenks. P.S. Smagiausia, kad viena iš "revoliucionierų" jau pareiškė, kad jei nelaimės rinkimų, bus trečia revoliucija. Tikras demokratijos triumfas, tik va ta Rusija vis bloga.
Simplicity 2014-05-07 13:43
http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... ruary_2014 Jo, ple, žmonės visą žiemą lauke prastovėjo, kulkas rinko tam, kad Janukovyčius po pusės metų (vėliausiai, gruodžio mėnesį) išankstinius prezidento rinkimus surengtų. Jei tokių rinkimų regionų parlamentas nesurengs, tai tai tauta vėl galės po pusės metų į Maidaną susirinkt ir pastovėt, kulkų pasigaudyt Vienžo, susideginkit. Su jumis diskutuot, tai savęs negerbt Komunizmą su raudonosiomis utėlėmis į istorijos šiukšlyną, o Arns ir panašius raudonuosius trolius— į priešų sąrašus. Aš už vieningą Ukrainą!
Smėlis 2014-05-07 13:53
Visų čia diskutuojančių problema, kad plakami du dalykai į krūvą: Ukrainos "revoliucijos" ir Rusijos invazija į Krymą. Vienas kito jie nepateisina.
ra2 2014-05-07 13:56
Arns 2014-05-07 14:03
ponas fakte, o dabar nuo kalbų, prie darbų. Surask šaltinius, pagal kuriuos faktais įrodytu jog įvyko apkalta Janukovičiui. Nes deja wiki, tik Klyčko "nuomonė", tačiau prie jos nurodytuose šaltiniuose, šis faktas net neminimas. tas pats ir su kitais dalykais, prašom, manau visi norim išvysti faktus, o ne vieną ar dvi nuotraukas, iš kurių išbursi kas ir kaip vyksta Ukrainoje. Aš remiuosi dedukcijos metodu, kai sakau, kaip man atrodo, kas dabar dedasi Ukrainoje, ir kodėl manau, jog Rytų Ukraina toli gražu ne su naująją vyriausybe.
krislas 2014-05-07 14:28
Ir viena, ir kita tarptautinės teisės požiūriu - bezpridelas (kaip ir Kosovo atsiradimas, karas Irake, Libijoje, Sirijoje ir pan.) Tik kažkaip kai bezpridelničija JAV, tai demokratija, o kai Rusija - bezpridelas. Kai smegenis plauna Rusija - propaganda, kai savi - informacija. Kai Sitkūnuose slopindavo "Amerikos balsą" - tai cenzūra, kai išjungiam rusiškus kanalus - vėl demokratija. Tokia kreivų veidrodžių karalystė, kur už valstybės paslapties atskleidimą prezidentė linkusi apdovanoti, o "iškilus liberalas" - uždrausti juostelę. Nu, bet jei kažkam tai atrodo normalu - sėkmės.
Grazvydas 2014-05-07 14:41
Be abejo. viskas čia Lietuvoj blogai. Reik važiuot namo, į Rusiją. Tik kai jau reiks keliaut Namo, tai prasinešk, ateisiu ir raudonų gvazdikų po kojom mesiu.
krislas 2014-05-07 14:59
Nepamenu tiksliai, bet rinkimai buvo numatyti ar ne gegužę. Ten net ir pagal terminus būtų rinkimai jau šiais metais, tai čia išvis ta "revoliucija" keistai atrodo. Ne rinkimai reikalingi buvo, o perversmas, nes rinkimuose, matyt, nelabai kas švietė tiem, kas visą cirką organizavo. Neaišku, kieno tos kulkos (nėra normalaus tyrimo, užtat pilnas netas nuotraukų su ginkluotais riaušininkais), bet susitarimus pasirašinėjo aiškiai tam, kad po pusvalandžio būtų ką pažeisti. Stovėti šalty gal ir ne kaifas, bet aprūpinimas buvo tikrai neblogas, tik va už kieno sidabrinius niekas neklausia. Nenustebčiau, kad ir sąskaitėlės "revoliucionierių" papilnėjo. Gal todėl ir sutartis pažeidinėt teko, nes tas, kuri mokėjo, kitų planų turėjo. Taip kad, patriotai, greitai 05-09, senukai su Georgijaus juostelėm gatvėse pasirodys, jei apspardyt nepavyks, tai bent iškeikit, patriotizmą parodysit.
krislas 2014-05-07 15:01
Ačiū, nereikia, geriau kokį veteraną su juostele paspirk, didvyriu pasijusk.
Grazvydas 2014-05-07 15:02
Tai važiuot namo nenori? o tai ko šūkauji, kad viskas čia blogai ir žodžio laisvė ribojama?
Kirtiklis 2014-05-07 15:31
, O gal atiduok tam veteranui visa atlyginimą ir ant rankų nešiok? Kai namo, tai nenori ir su šakėmis neįšvarysi. Sakai gerai kad rodo RU TV filmukus apie Baltijos valstybių fašYstų minias ir kitokį mėšla? Jei demokratija tai reiškia be ribų ir gali rodyt ar daryt bet ką, viska ką nori? Tokie visus skirtingus dalykus, net laikotarpius suplaka ir įžūliu snūkiu aiškina apie savo tėvyne ir kaip ten normalu o čia ar Vakaruose blogis. "Sutraiškysim į gabalus, tuos kolorado vabalus, ir bulvės vėl žydės".
Shanti 2014-05-07 15:33

Simplicity 2014-05-07 16:08
Šūdina ta tavo dedukcija
Arns 2014-05-07 17:32
Štai ir išgirdom "rimtus" argumentus Aš bent jau stengiuosi paaiškinti kodėl darau tokias prielaidas, o tamsta metate žodžius ir dar pridedate įvairių epitetų. Tiesiog stulbinantys įgūdžiai diskusijoms.
007 2014-05-07 19:23
Ištikrųjų tai paaiškinai jau seniai kodėl taip manai. Niekam tie paaiškinimai nepasirodė labai jau logiški ir nekartą buvo atsakyta svaresniais teiginiais ir faktais. Vis dar nesuprantu ką bandai įrodyti. Lyg ir supratome, kad Georgijaus juostelės tamstai neatrodo kažkas blogo. Na, bet nieko nuostabaus. Juk tau viskas ką daro Rusija yra šventai nekalta. O čia tai patriotas!
Arns 2014-05-07 19:40
007, bet tai tavo logika... Gi aiškinu, jog Rusijos idėjoje, ši juostelė - skirta gegužės 9-osios progai. Ji nėra nei kokia privaloma, nei oficiali atributika. Tai jei dabar, sakykim Ukrainoje, protestuotojai rankose nešis Cocacola buteliukus, rimtai svarstysi idėją uždrausti šį gėrimą, pripažinti jį "blogio ašies" gėrimu? Pacituokit bent vieną rimtą Rusijos politiką, kuris būtu liepęs nešioti šias juosteles, kaip paramą Rusijos veiksmams. Na nerasi, nes tai spontaniškai išplitęs dalykas. Kaip ir su Maidano juostelėmis, buvo pikas kai daug žmonių tokias nešiojo ar bent jau facebook profilio paveiksliukus pasikeitė, dabar tokių neberasi. Ir tikrai ne todėl, kad Maidanas išsigimė, smarkiai pasikeitė požiūris į jį. Tiesiog praėjo "mada" ir tiek.
007 2014-05-07 20:35
Matau nesupratai manęs. Dėl Rusijos kalbėjau apskritai. Liečia ne tiktai šią temą. O dėl juostelių, tau jos nieko blogo nesimbolizuoja, kitam galbūt simbolizuoja. Ar būtinai turi kažkas lliepti? Faktas, kad žmonės šiandieninių įvykių kontekste, tokį simbolį supranta kaip Rusijos palaikymą Ukrainoje. Tam yra pagrindo, nors ir nereiktų į viską žiūrėti desperatiškai. Bet žinau, kad yra tokių, kurie turėdami juostelę būtent tokią poziciją Ukrainos atžvilgiu ir nori parodyti. Ir nors kilmė šio simbolio net nesusijusi su dabartiniais įvykiais, bet jeigu kažkas ją panaudoja išreiškiant savo pažiūras, tai galima sakyti, kad simbolis įgauna dar vieną reikšmę.
Simplicity 2014-05-07 21:06
Sakiau, kad tavo dedukcija yra šūdina
Arns 2014-05-07 22:39
va tavo dedukcija ar kas ten, tai tikrai juokinga. . Pats logiškai pagalvok, kad jei pasiskelbi norą prisijungti prie Rusijos, Rusija pasako "palaukit, negalima", tai iki tam tikro lygio visi supranta, kad nepaklusus iškart gauni du šūvius į užpakalį (keliami tikslai tampa drambliuko svajonių lygmens, nes netenka paramos bei prieš pastatomi tie, kas turėtu suteikti paramą ir palaikymą).