Pamatyk: pasaulį pribloškęs agitacinis danų vaizdo klipas (N-18) (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2014-05-15 11:48
welcome to idiocracy
immortallt 2014-05-15 12:08
Va va, laikas iš idiotų balso teisę atiminėti.
Fobus 2014-05-15 23:32
Mažiau moralės policijos...
batusia 2014-05-16 12:04
Įdomu, kaip lietuvius išjudinti į rinkimus. Reiktų irgi kažką šokiruojančio padaryt. O tai paskui valgysim bandeles su cinamonu be cinamono... ;(
ZmogZ 2014-05-16 12:46
Toks požiūris kaip tamstos ir yra didžiausia problema, kad su žmonėmis reikia elgtis kaip su gyvuliais, kaip manipuliuoti, kaip priversti ką nors daryti. Siūlai žmonės pažiūrėjus propagandinį filmuką eiti ir parduoti savo sąžinę komuniagoms?
immortallt 2014-05-16 12:59
Vat tavo paties požiūris ir kreivas. Manipuliuoja kiekvienas, norom ar nenorom, bet kartais manipuliacija yra ir gera - įkvėpti žmones. Agituoti ateiti į rinkimus, tai manipuliuoti atlikti pareigą. Būtent pareigos neatlikimas yra blogai.
ZmogZ 2014-05-16 13:19
Aš nesakau, kad reikia "pareigos" neatlikinėti, tik norėčiau, kad būtų už ką balsuoti, o ne biuletenį subraukyti eilinį kartą.
batusia 2014-05-16 13:19
Tai gal šiandien teks išsirinkti geriausią variantą iš blogų. Bet vis tiek bus geriau, nei kad blogesnis iš blogų, ar ne? Žiūrėk, kitą kartą gal jau matysi ir kažkokį vertą kandidatą?
ZmogZ 2014-05-16 13:40
Pasidariau testą http://eu3.euvox.eu/lt/, aukščiausias sutapimas (skalėje nuo -100 iki 100) 16, tai praktiškai panašumai vos atsveria prieštaravimus, jei bent 50+ būtų tai užtektų, o iš kitų išklausti už ką balsuoja neįmanoma - niekas nesisako, turbūt gėda. O kad visi manipuliuoja tai pasisakot už save. Beje sąžiningos derybos tai ne manipuliacija, manipuliacija yra tiesos nuslėpimas, melas.
batusia 2014-05-16 13:56
Kas geriau: ar bandyti bent iš dalies apginti savo interesus, ar (matant, kad neišeina apginti visų) visiškai neginti? Iš tavo pasisakymų aš atsakymą jau turiu. Klausimas retorinis, tau pamąstyti. Mūsų nuomonės čia kardinaliai išsiskiria ir aš nebandau pakeisti tavosios: tiesiog išsakiau savąją ir man ramu. Dariau kažkokį testą ir aš. Nelabai ir man ten sekėsi surasti aukso viduriuko... Bet aš vistiek stengsiuosi daryti tai, kas man naudingiausia. O dėl manipuliacijų: VISI manipuliuoja. Tai yra labai plati sąvoka. Pasisakyti už ką balsavo neprivaloma... Mano pažįstamų tarpe dauguma lengvai atverčia kortas (ne visų ir klausiau. Vienų nuomonė man įdomi, kitų - ne).
ZmogZ 2014-05-16 14:15
Pasakyk tai tam, kuris už žolę sėdi, kaip jo nuomonė yra gerbiama. O dėl manipuliacijų: Pasisakai UŽ SAVE, Tai yra labai siaura sąvoka. Pasisakyti už ką balsavo nedraudžiama... Vietoj šitų abstrakčių pasisakymų norėčiau paskaityti, kokiu yra puikių kandidatų, ir kodėl jie verti pasitikėjimo.
Shinigami 2014-05-16 17:26
Balsavimo teisė nėra pareiga, tai privilegija. Kuria gauna visi Lietuvos piliečiai kuriems suėjo atitinkamai metų. Nebalsavimas, nėra šios privilegijos nenaudojimas. Net politikai seime dažnai susilaiko. Ir tai yra jų balsas. Taip ir balsuotojai susilaiko. Žinoma, jei susilaikiai ir nebalsavai, tai nėra ko skustis, kad blogai gyveni. Juk pats tai pasirinkai. O versi balsuoti, tai tas pats kas versti susikurti savo verslą ir pačiam užsidirbti.
ZmogZ 2014-05-16 17:50
Tai jeigu tavęs klausia ar atiduosi pats ar reikės ateiti ir pasiimt, arba ar eisi pats ar išnešti reikės ir nieko nesakai esi pats kaltas? Kaltas esi jei nesiimi priemonių apsiginti, o balsavimas tai kaip lietaus šokis sausrai išspręsti.
PCP 2014-05-16 18:01
Aš tai sakyčiau kad tie kurie nenori, tai tegul ir nebalsuoja, geriau tegul nuvažiuoja į žvejybą ar nuveikia dar ką nors naudingo. nes kokia nauda iš balsų žmonių kurie kandidatus renkasi pagal jo išvaizdą, šūkio skambumą ar šiaip žymi beleką. Tai gal tegul pasiilsi tą sekmadienį, kol valdžią rinks tie kuriems iš tikro rūpi ir kurių agituoti nereikia Aplamai, mano manymu reiktų ne žmones tempti į apylinkes balsuoti, o atvirksščiai - apsunkinti kiek įmanoma, registravimosi rinkimams formas padaryti kuo painesnes, ar padaryti nesunkius testus, kad lengvai manipuliuojami sluoksniai su IQ <70 nelemtų valstybės sprendimų. Nu vistiek reklama labai gera ir kūrybiška
immortallt 2014-05-16 18:14
Tu supranti vieną dalyką, jei pvz neis balsuoti nė vienas dirbantis žmogus, o balsuos tik pensininkai, tada bus išsirinktas pensininkas, kuris įves įstatymą, kad kiekvienas dirbantis turi atiduoti 80% savo algos pensininkui. Arba puikiai matome kaip lenkai sukas, nors jų mažuma Lietuvoje, bet per rinkimus visus sueina balsuoti, o jie balsuoja ir už lenką, dzin kad jis durnas ir atstovauja nebent Kremliui, bet ne lenkų interesams. Kokio velnio dabar protingam ir darbščiam, su vizija žmogui eiti į politiką? Jis versle uždirbs keliskart daugiau, o svarbiausia, jis nebus drabstomas purvais, jo nevadins vagimi, nors nė cento nebus palietęs ir t.t. Pažiūrėkime ir pagal atliktus darbus, praėjusi vyriausybė padarė daugiausia gero, ir tai ko reikėjo tuo metu - priėmė sunkius sprendimus, nepaisant reitingų - tai yra tikro lyderio bruožas. Už tai Kubilius dabar vienas nekenčiamiausių žmonių Lietuvoje. Nesvarbu, kad kaltas tai Kirkilas, bet jis tapo atpirkimo ožiu. Deja geras darbas nebuvo apdovanotas tinkamu atlyginimu - nebuvo perrinkti. Tai dabar man papasakok ar bent kiek mąstantys žmonės kartu kažką gali pakeisti ar ne? Eiti balsuoti yra būtent pareiga. Jei neini balsuoti, reiškia tau gerai, taip kaip yra ir nenori geriau. Net toje pačioje Vokietijoje nuolat skundžiasi, kad nėra už ką balsuoti, kad vieni tokie, kiti anokie, visad gyvenime reikia rinktis geresnius. Tarp tų pačių konservatorių daug durnių, bet jiems neduoda ministrų portfelių, kaip Butkė su Uspaskiu, susodina totalius idiotus, kurie net aritmetikos iki 100 nemoka, o po to dar ginčijasi, kaip 5-metis. PCP, bėda ta, kad tada eina visokie po insultų, kurie nebesugeba bulvių išsivirti ir balsuoja už tai, kad jiems pensijas pakeltų 2x, būtent mūsų ateities pensijų kaina - mes pensijų nebegausime iš valstybės, jei nebus greitai pakeista sistema, o pakeista nebus, kai pensininkai, kurių mažiau, balsuos gausiau nei dirbantys. Bėda tame, kad Uspaskis kai kuriems patapęs dievukas, kuris nė musės nenuskriaustų ir tikrai nieko bloga nepadarė, nors netiesiogiai net per interviu prisipažino: "kitos partijos irgi taip daro", tik va įrodymų prieš kitas partijas neturi. Va vakar žurnalistai ir atkapstė. Mergina, ~25-30 metų, uždirba 4k LT į mėnesį, pernai metais neturėjo pagal deklaraciją santaupų ar finansinio turto, tik butą paimtą lizingu, šįmet partijai paaukojo 44k litų. Uždirbant 48k per metus ir turint paskolą būsto bei šeimą, dvejoju ar spėjo tuos pinigus sutaupyti. Bet dzin, fanatikai eina ir balsuoja, o kad ir pesimistai, neina. Tai ir gaunasi, kad Paulauskas, kuris atstovauja nusikaltėlių partiją vos atsilieka nuo Balčyčio, o per Seimo rinkimus, vis išrenkamas degradas Gražulis, kuris perkasi balsus už bambalį alaus, nes užtenka kelių šimtų snukių, kai aktyvumas mažas. Ateitų 80% balso teisę turinčių, neužtektų parduodančių balso. Bambaliams išleistų ir būtų neišrinktas. Bet aišku, kam vargintis, kalta aplinka, tu angelėlis, balsuoti nėra už ką, rankas nusiplauni ir apsimeti auka.
ZmogZ 2014-05-16 23:23
Labai daug prirašei, kad viską pataisyčiau, reikėtų dar tirs kart tiek vietos todėl pamėginsiu paaiškinti du dalykus, kurie, mano manymu, labiausiai ištiesins tavo realybės supratimą. 1. Žmonės kuria, valdžiažmogiai - naikina. Šito proceso rezultatus pamatysi per ateinančią krizę. Todėl dėkok žmonėms kuriantiems verslus, darbo vietas ir t.t. užuot ant jų burnojęs. 2. Balsavimas pats lengviausias būdas nuraminti sąžinę, nusiplauta rankas - va balsavau, atlikau pareigą, už mane viską padarys. Pvz.: paskutiniu metu proto invalidai svaičioja kad uždraus abortus, nė nesusimastydami kokias skaudžias pasekmes tai sukels, nė nesuprasdami, kad tikroji bėda yra nelaukiami kūdikiai, o ne pati technologija nėštumui nutraukti. kita tokia pat skaudi problema - žmonės nusikalstantys ar šiaip nesugebantys susiimti gyvenime dėl įvairių priklausomybių. Uždraudė kai kuriuos narkotikus - apsimeta kad viskas tvarkoje, kodėl ir kaip žmonės tampa narkomanais iki šiol dauguma nežino ir nesupranta. Iš viso šito tik derlinga dirva organizuotam nusikalstamumui atsirado. Galėčiau privardinti daugybę kitų problemų, kurių neįmanoma išspręsti kažką uždraudžiant ar apmokestinant ir kuriomis bus dar daugybe metų mojuojama kaip morka ant lazdos po nosimi. Taip pat teisingai pastebėjai, kad tamsuoliai ir varguoliai (išlaikytinai) sudaro demokratijos stuburą - be jų nebūtų kas balsuoja.
batusia 2014-05-19 15:35
Cha cha cha. Čia kaip iš humoro klubo. „O tai ką norėjote tuo pasakyti?“ „Nieko nenorėjau pasakyti. Čia pokalbių laida, tai aš ir kalbu“. Citata nėra tiksli, iš atminties. 1. Geriems žmonėms ir aš, ir, manau, immortallt jaučiamės dėkingi. Kokią valdžią išsirinksi (arba gausi nerinkdamas), tokią ir turėsi. Nelabai supratai, ką jis rašė savo ilgame poste. 2. Niekas čia nesakė, kad nueini į balsavimą ir jau esi atlikęs savo pilietines pareigas. Nueini į balsavimą, prabalsuoji. O tada dar truputį ir pasidomi, ar pasiekei balsavimu, ko norėjau, ar politikai gerai dirba savo darbą. Ir čia dar ne viskas. Prie to pačio turi būti ir geras draugas, pilietis, vyras, sūnus (dukra), tėvas (motina), darbuotojas ir/ar darbdavys... O tolimesnis tekstas tai tik sukelia šypseną... Juk jau kalbėjom apie tai. Tuos visus kaltus žmones, kurie gadina Tavo gyvenimą, tuos visus idiotus ir t.t. pats ir išsirinkai. Edit: Kad nesuprastum manęs klaidingai: ir aš juos išsirinkau. Kiekvienas balsuojantis ir nebalsuojantis yra tiek pat kaltas (ir kaip turintis balso teisę, ir plačiau pažiūrėjus: kaip žmogus ar pilietis).