Paauglys nuo vėžio mirė, likimo draugams surinkęs 13 mln. litų  (0)

Didžioji Britanija gedi 19-mečio Stepheno Suttono, paauglio, kuris, nepaisydamas savo mirtinos ligos, nusprendė pasielgti nesavanaudiškai ir surinkti pinigus, kad padėtų kitiems sergantiems jaunuoliams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Suttonas mirė gegužės 14 dieną. Apie tai jo sukurtame „Facebook“ puslapyje, pavadintame „Stephen's Story“ pranešė vaikino mama.

„Mano širdis kupina pasididžiavimo, bet plyšta iš skausmo dėl mano drąsaus, nesavanaudžio, įkvepiančio sūnaus, kuris ramiai miegodamas paliko šį pasaulį anksti ryte, gegužės 14 dieną, trečiadienį“, – taip rašė savo sūnaus puslapyje 49 metų Jane Sutton.

S. Suttonas žarnyno vėžiu susirgo 2010 m. rugsėjį. Nepaisant padarytos operacijos ir gydymo chemoterapija, po metų, likus vos savaitei iki šešioliktojo vaikino gimtadienio, liga vėl atsinaujino. Visos gydytojų pastangos padėti buvo bevaisės – auglys išplito ir tapo neišgydomu.

Bloga žinia drąsaus vaikino nesužlugdė. Jis ne tik geriausiais pažymiais baigė mokyklą, bet ir nusprendė susidaryti sąrašą svajonių, kurias prieš mirtį norėtų įgyvendinti. Sąrašo viršuje atsidūrė gražus noras surinkti 10 tūkstančių svarų sterlingų (apie 42 tūkst. litų), kuriuos Stephenas nusprendė palikti paramos fondui „Teenage Cancer Trust“, skirtam vaikams ir paaugliams, sergantiems vėžiu.

Sužavėti Stepheno nesavanaudiškumo, tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio padėjo jam surinkti daugiau kaip 3 milijonus svarų sterlingų (kone 13 mln. litų). Jo noras padėti ne sau, bet tiems, kuriems pagelbėti dar nevėlu, sujaudino ir Didžiosios Britanijos televizijos bei muzikos žvaigždes.

S. Suttonas tapo tikra Didžiosios Britanijos įžymybe, sulaukusia milžiniško palaikymo ir meilės, tad žinia apie jo mirtį sukėlė didžiulį atgarsį. Apie tai parašė visi Didžiosios Britanijos interneto portalai, o užuojautą savo socialinio tinklalapio „Twitter“ paskyroje parašė net Anglijos premjeras Davidas Cameronas, suspėjęs susipažinti su drąsiuoju paaugliu, kol šis buvo gyvas.

Britų dienraštis „The Independent“ rašo, kad S. Suttono būklė smarkiai pablogėjo sekmadienį. Dėl kvėpavimo sunkumų jis buvo skubiai atvežtas į ligoninę. Apie tai vaikino gerbėjams per „Facebook“ pirmadienį pranešė jo šeimos nariai. Po poros dienų vaikinas mirė.

Nepaisydamas savo ligos, Stephenas iki pat mirties neprarado gyvenimo džiaugsmo. Paskutiniais savo neilgo, bet turiningo gyvenimo metais jis spėjo įgyvendinti nemažai svajonių, įskaitant šuolį parašiutu, tatuiruotės pasidarymą, „paplaukiojimą“ guminėje valtelėje ant minios rankų bei futbolo rungtynių stebėjimą Wembley stadione. Jo neblėstantis optimizmas tapo įkvėpimu kitiems vėžiu sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems.

Prieš mirtį Stephenas pasakojo esąs pasiruošęs iškeliauti.

„Vėžys užknisa, bet gyvenimas yra nuostabus“, – teigė S. Suttonas, prisipažinęs, kad pastarieji metai buvo geriausi jo gyvenime, nes per juos spėjo daug nuveikti ir nesiliovęs kartoti, kad jis gali turėti vėžį, bet vėžys jo – ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Giedrė Balčiūtė
(43)
(4)
(39)

Komentarai (0)