Istorikas: lietuviai patys stimuliuoja informacinį karą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-06-04 13:14
Prastas tas istorikas. Ne šalis daro kažką, o žmonės. Lenkijos atžvilgiu buvo nesutarimų, kurie buvo abipusiai. Jie dar skatinami lenkų pretenzijų Lietuvos teritorijai ir istorijai. Rusijos atveju, tik nereikia, kad stimuliuojam patys. Čia palyginti galima su keturiom pastatytų individu, nuoga šikna, ir rusai bando dulkinti pro šikną, o mes neleidžiam. Kadangi neleidžiam, tai ir informacinis karas prasideda. Bet geriau tegul dergia, o mes atsikertam, negu tuo tarpu pro šikną dulkina.
Arns 2014-06-04 13:41
Krūvos akcijų, kaip kad paskutinė "neleiskim kasmetinės rusų dienų šventės Vingio parke", kurios politikų dirbtinai supolitinamos (niekur kvietime į šventę nebuvo užsiminta apie kokius politinius tikslus, tačiau juos įžvelgę politikai prašė panaikinti leidimus, o žurnalistai dar nė nepasidomėję iškėlė "problemą", kad prie viešo renginio prisideda ir miesto savivaldybė). Kaip tą pavadinti? Rusijos agresija? Didžioji dalis problemų iškeliama dirbtinai, net ir "pieno blokados" metu iškilo į viešumą, tik jau baigiantis, kad toli gražu ne visa produkcija, tik kelios rūšys buvo uždraustos įvežti... Iš pat pradžių atlikus nuodugnų žurnalistikos tyrimą, o ne puolus skelbti skambias antraštes ir teirautis ministrų bei premjero "kas bus" (t.y nekėlus alaso "dangus griūva!"), visai kitu kontekstu būtu galima spręsti problemas. Nes sukėlus skandalą, į viską sudirgę žmonės reaguoja kur kas neadekvačiau.
DarkNRG 2014-06-04 13:49
Ka ten neleidziam, jei labai noretu, tai ir isdulkintu. Cia greiciau primena ikyrios blusos sokinejima pries meska. Sokines kol nepritryns gerai, ir baigsis visi isikalinejimai.
immortallt 2014-06-04 15:13
DarkNRG, Lietuva turi svertų prieš Rusiją ir kai veiks terminalas, daugiau, nei Rusija prieš mus. Kariuomenės nenaudos, nes nors ir palyginus su Lietuva, mes beginkliai, bet palyginus su NATO, rusai tik pagalius turi. Taip, politikai kelia aistras, vat mažumų klausimas tai ir yra tik politikų įrankis. Sąlygos mažumoms Lietuvoje geresnės, nei Lenkijoje. Bet ne tame esmė, svarbu reitingus darytis kai kuriems. Prie ko čia šalis? Jei visa tai verda net ne lietuviai, o lenkai šiuo klausimu. Net žydai sako, kad lenkai išpyzdėję ir negerbia šalies, kurioje gyvena. Taip Kedžio byla labai gerai parodė dalies seimo lygį. Ot vat čia drįstų prieštarauti, jei rusai daro karinius veiksmus gretimoje šalyje, tai turi jinai būt pasmerkta o ne dar švęsti "pasiekimus". Georgijaus juostelės irgi taip pat buvo naudojamos. Pradėjo naudoti kaip pergalės imant Ukrainos rytus simbolį, o tada pradėjo čia stumti. Vėlgi, karą pradėjo ne lietuviai, o rusai, tai jie uždėjo blokadą, be priežasties. Negana to, informacijos buvo trūkumas, patys jie jokios neteikė, o pienininkai įtariu bijojo garsiai ką nors sakyti, kad nebūtų ir jiems uždėtas apribojimas. Taip veikia skaldyk ir valdyk.
Arns 2014-06-04 19:05
jei mokėtumei skaityti (kuo pradedu abejoti), suprastum net gi temos pavadinimą. Bet dabar ignoruoji faktą, kurį pats iškeli, jog lietuviais dažnai net turėdami didelį informacijos trūkumą, pirmiau sukurpia problemą iki nacionalinio lygmens (t.y žurnalistai net tą pačią dieną stengiasi pagauti ministrus ar net šalies prezidentą, ir paklausti apie "skandalą" ), ir tik paskui ieško visų faktų. Taip ir kurstomas "informacinis alasas", kai rėksmingos, bet menkavertės žinios eskaluojamos, o jau su faktais nugrūdamos giliau, arba tyliai paskelbiamos jau po viso furoro, kuris sugeneravo susidomėjimą. Taip naudingos informacijos negavęs žmogus išgirsta tik žinią "rusai puola", "lenkai atakuoja", "JAV pataria" ir pan.
andriulis 2014-06-04 19:28
Jo jo istorikas, tikras kirvio kotas. Taigi visi galvojo, kad pabaltijos šalys išsigalvoja dėl grėsmių, bet dabar jau supranta jog visuomet buvo teisios. Pats juk žinai jog rusai naudoja minkštąją galią prieš mus, todėl palaikyti žmones budriais visuomet stengiamasi rašyti apie puolančius mongolus. Mes neturim tiek resursu pilietiškumui skatinti, mongolai tą žino ir organizuoja visokias ale nekaltas akcijas. O dėl kolorado juostelių, tai man būtų labai įdomu žinoti ar prieš tai buvusius metus mongolų ambasadą taip stipriai stengėsi dalinti juosteles? Pats specialiai domiuosi rusiška spauda, tad tikrai matosi kas kaip.
manas 2014-06-04 20:06
Daug teisybes: Rusija izengia i Kryma ir daugumas gyventoju pasitinka plojimas, nes jiem jau atsibodo tas ukrainietiskas bardakas, zinoma rusijoje irgi bardakas, bet netoks. Tai dabar klausymas prie ko cia Lietuva? Kam reikia galybes straipsniu, reportazu, politiku pareiskimu, kad turim duot atkirti ir panasiai. Geriausias pavyzdys, tai pasigaunam sausio 13, kazkoki tankista, kurie lietuvoje jau daug kartu buves ir apsipirkinejes, bet mum jo reikia dabar, ir norim pasodint i kalejima, bet gi jis tik ejo privaloma tarnyba ir pakluso valdziai, niekas gi rusu armijoj neklausia tavo nuomones
immortallt 2014-06-04 20:32
Arns, juostelių istorijos nereikia aiškinti. Bet nu nebūk aklas ir neapsimesk, kad jos nebuvo panaudotos kitu tikslu. Tai nuo lietuvių ir politikų likome prie to, kad visgi žiniasklaida kalta. Nu tai atsiprašau, biški skiriasi nuo to, ką šis veikėjas kalba. Žurnalistika žemo lygio, va čia aš visiškai sutinku. manas, plojimas gal 10-15% palaiko, kiti dreba namuose, kuriuos apšaudo iš RPG. Kiti sušaudomi tiesiog ir suverčiama kaltė Ukrainos kariams. Nusižengimas žmogiškumui - nesvarbu paklusai įstatymui ar ne. Nuvažiuok į tą Ukrainą, Odesą pirma, tada skiesk nesąmones. Draugų rusų yra mano tarpe, bet visi iki vieno yra prieš tokias Rusijos nesąmones.
Arns 2014-06-04 20:57
Va mūsų žurnalistams to reiktu, nes dabar didžioji dalis "naujienų" paremta facebook postais ir youtube filmukų medžiaga. Taip gauname toli gražu isteriškas antraštes, neatitinkančias žinios turinio, labai kvescionuojamu pačiu turiniu bei bent jau teoriško žurnalisto nešališkumo pateikiant medžiagą, kurios tikrumo negali patvirtinti. Tad skaitantys tik lietuvišką spaudą, toli gražu negauna viso vaizdo, kad patys susidarytu savo nuomonę. Gauna propagandines "komandas", kaip ir kuo reikia tikėti. Tai visiška priešingybė, ką gali sužinoti iš rimtų užsienio žinių tarnybų, kaip pvz BBC, kurie turi ten savo žurnalistus, ir rengia reportažus.
manas 2014-06-04 21:17
O tu i kryma nuvaziuok, ne vienas suvis nebuvo issautas, juolab pries civili. O nusizengimu zmogiskumui tai nebent galetum kaltinti tas kas dave isakymus. Aciu dievui neatleke rusai gint to zmogaus
immortallt 2014-06-04 22:12
manas, tai tu teigi, kad ten civiliai su RPG laksto. Maximoje pardavinėja? Rusiškos televizijos mažiau žiūrėkit. Arns, ačiū, pasidariau išvadą apie tave galutinai, daugiau su tavimi nebediskutuosiu ir net neskaitysiu ką rašai, negadinsiu nervų nei sau, nei tau. Tobulame Rusijos pasaulyje toliau gyvenk, tik va keista, ko ten dar neemigravai, kur teisingumas egzistuoja ir pan.
Arns 2014-06-04 22:37
immortallt, pats matyt jautiesi visiškas teisuolis Visi žinom, kad kas patinka tau, visiškai balta, kas nepatinka... Pasižiūrėk į savo prognozes Rusjos atžvilgiu, ar Krymo ar Kinijos ir t.t. Visur paprašius pateikti faktus, o ne emocinius samprotavimus, tu iškart "dedi baną". Kaip manai, gal taip todėl, kad pats supranti jog emociškai parašei ir tai "nesuėjo"? O dėl RPG, tai labiau stebintu jei lakstytu su stinger, jevelin, grom, type 91 ir pan. Pasižiūrėk kiek karinių objektų užimta, kiek neaiškių judėjimų kareivių, kokia Ukrainos kariuomenės padėtis ir moralė. Tad lengvosios ginkluotės ten tikrai daugiau nei patys to norėtu. Juk pvz Libijos ar net Sirijos atveju "tikėjai", kad bent pačioje pradžioje, sukilėliai ne iš užsienio apsiginklavę išėjo kariauti.
manas 2014-06-04 22:46
"per 300 nežinomų ginkluotų nusikaltėlių apsupo Ukrainos nacionalinės gvardijos milicijos pulką" Kazkokie separatistai, galbut prijauciantys rusijai ir besitikintys kad putinas dar sugrys, bet net NATO patvirtino kad rusija pasitrauke. Ten gi visokiu klanu yra, o juolab kai toks bardakas dabar.
krislas 2014-06-04 22:51
Maidane Berkutą šaudė ir degino angeliukai? Luhanske SU-25 (tikėtina) kasetinem bombikėm apšaudė ką - ne civilius? Nors, jei iki šiol nesupratai, kas yra kas - su tavim iš tiesų nėr apie ką diskutuot. Savišvietai: https://www.youtube.com/watch?v=suKV1wU0n0g
Kirtiklis 2014-06-04 23:34
Maidane numušinėjo sraigtasparnius, naudojo raketas ir kitokį gėrį? Ar tik civiliai nepakliuvo po ugnimi geriau klaustum. Ir savišvietai - ką ten veikia Čečėnai ir kiti plūstantys pro sieną?
krislas 2014-06-05 00:49
Prie ko numušinėjimas? Esmė, kad Janukovyčiaus veiksmai oponentų atžvilgiu - gėlytės palyginus su chuntos veiksmais. Grįžtant prie straipsnio - rimti dėdulės užmaišė rimtą košę, o nesubrendėliai aka LT taip ir lenda tarp kūjo ir priekalo. Kas nors iš kaimynų lakstė Kijevan, "sužeistus didvyrius" saldainiukais ligoninėj vaišino? Tarp kitko, prieš kurį laiką rusai į klausimą "kas priešiškiausi jų šaliai" LT skyrė ar ne antrą vietą - po Gruzijos. Nekeista, ar gal priešingai, jautiesi pamalonintas? Faktas, kad visa žiniasklaida ir oficiali politika pas mus užėmė tokią poziciją, kad iš esmės galime save laikyti dalyvaujančia konflikte šalimi. Visa senoji ES ta prasme žymiai nuosaikesnė. Tikrai nemanau, kad tai gerai.
Skeptikas 2014-06-05 10:14
Tai tu jam normaliai atsakyk, o ne uodegą sukinėk - gavo humanitarinę pagalbą iš RF. "krislas" - girdėjau Rusijoje internetiniai komentatoriai įdarbinami komentarų rašymui. Gal padėtumei ir man įsidarbinti, rašyk į pm, ok ?
krislas 2014-06-05 12:11
mikimauzai mazai moka? bet vistiek tau be sansu - IQ tikrina. O jei nori atsakymo - kokios sumos "humanitarinei" pagalbai maidaunams isleistos- ar ne 5 mlrd?
andriulis 2014-06-05 19:46
Aš vieno nesuprantu. Kadyravo beždžionių armija yra Rusijos dalis, tai kokia įstatyminė bazė šitame mongolijos pusiasalyje? Tavo šalies piliečiai kamazais kerta sieną, šaudo į teisėtą kitos šalies kariuominę, o tu sakai čia savanoriai? ir?Jūs su savo Lifenews , RussiaToday, rtr ir visais kitais šūdkanaliais galit žiūrėti jums patinkamą "tiesą". Jeigu pažiūrėtumėm į youtube įkeltus filmukus prieš Ukraina, tai visokie pravdaRU ir t.t. Esmė tame, jog naudojama taktika teroristai su vietiniais gyventojais. Luhanske daug rusų, akivaizdu jog iš jų atsiranda matuškos mongolijos mylėtojų. Ir kai tik lėktuvai atakuoja "taikius" mongolus, tuomet pravdaRu iš karto vietoje ir filmuoja. Mongolai žino, kad šiame amžiuje kariaujant ginklu reikia daug pastangų lygiagrečiai dėti į propagandą. Reikia nurodyti motyvus, kodėl Ukrainiečiai blogi, sąjungininkai taipogi. Bandoma pateisinti savo beždžionių armijos veiksmus melu prieš savo šalies piliečius. https://www.youtube.com/watch?v=un7Jdtqrfuk https://www.youtube.com/watch?v=k-7aMsBXFQk O šis geriausias: https://www.youtube.com/watch?v=7Ib0nqrLh14 Ar šis mongolų darbas: https://www.youtube.com/watch?v=1Zy-7ZEqrV8
Kirtiklis 2014-06-07 12:55
Kas tie mikimauzai? Tai tipo komentarams USA moka? Jei Rusai perka tokius tai ir manai USA čia tą daro. Užmesk akį į šita straipsnį, gal dašils kokia propaganda ir ką daro tavo rytų draugai. http://www.examiner.com/list/russia-s-t ... ut-ukraine