Žemės referendumo ir vamzdžio bendrystė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2014-07-16 14:54
minciu kratinys...
1hitkillhack 2014-07-16 17:16
bet tą vamzdį tikrai reikėtų griauti... kad ir iš kurios pusės žiūrėtum, krenta į akis ir darko vaizdą...
alkaponas 2014-07-16 17:23
Žurnalizmu nė iš tolo nekvepia. Ką per straipsnius pradėjot publikuoti? Gėda skaityti tokias rašliavas.
kionig 2014-07-16 18:25
Vaizdą kur kas labiau darko peckelių grafičiai. O šis paminklas tegu stovi ilgai ir nuobodžiai kiekvienam primindamas korupciją bei nepasitikėjimą valdžia ir pinigų švaistymą. Be viso to, reikėjo dar pridėti straipsnyje apie sovietines skulptūras stovinčias prie Žaliojo tilto. Irgi buvo vajus, delfis mirgėte mirgėjo.
Shinigami 2014-07-16 18:49
Aš taip pat nematau prasmės griauti to vamzdžio. Juk iš išvaizdos matosi, kad niekas pinigu neleidžia jo priežiūrai. Tai jei pastatė, tai tegu ir stovi. O dėl tu skulptūrų ant žaliojo tilto, tai nematau problemos. Juk tai istorija ir istorinis paveldas kaip ir senamiestis. Juk kažkodėl neleidžia senamiesčio nugriauti ir vietoje jo pastatyti modernių pastatų rajoną. Kad ir kokia istorija bebūtu reikia ją prisiminti. Jei iš istorijos išmesi tau nepatinkančius faktus ką gausi?
1hitkillhack 2014-07-16 19:22
Korupcija lieka korupcija... tiesiog susitaikiau su mintimi, kad mano mintys to nepakeis ir tokie pasvarstymai, net nelenda į galvą... "Peckelių" grafičius eina nuvalyti, pacukus sugauti ir nubausti... o čia gamtovaizdžio niokojimas "stambiu mastu" ir viskas legalu... Tiesiog tas vamzdis mane veikia neigiamai... Vien ta mintis, kad žmogus kuris sukūrė šį "kūrinį" vadina save menininku... Suprasčiau, jeigu jis būtų "auksinis", ar "deimantinis"... turėtų kažkokia gilesnę prasmę... o dabar...
punktyras 2014-07-16 21:19
O kas apsprendžia, žmogus menininkas, ar ne? Ar tik menininkai gali kurti meną? Jei daiktas auksinis ar deimantinis, tai jau menas? Man atrodo, kad kuo ilgiau jis čia stovi, tuo meniškesnis darosi, įgyja gilesnę prasmę. Po kokių 7 metų jis galėtų tapti dar vieno meninio projekto dalimi, kai bus dėl saugumo griaunamas. Supjaustys atkarpomis ir iš jų padarys plokštes geležinei dėžei, kurioje bus saugomos Žaliojo tilto skulptūros.
Shinigami 2014-07-16 21:33
Va čia gal ir yra problema? Tau nepatinka ir tave erzina, kitam patinka ir jį ramina, o trečiam ant visko nusišvilpt. Tai kurio klausysime? Be to, išleistu pinigų nesusigrąžinsime. Todėl neverta verkti dėl išpilto pieno. Reikia žiūrėti, kad daugiau ne išsipiltu. Tavo mintis to nepakeis? Jei nebandysi pakeisti tai tikrai nepakeis.
slawcka 2014-07-16 21:38
Kas cia per sapaliojimai sitam straipsnyje nezinau, taciau ta slykstu vamzdi tikrai reik nugriaut. Zinot, butu jis bent is nerudijancio plieno ar chromuotas, ar belekaip nudazytas, tada ne tik kaina kazkiek pateisintum, bet ir neatrodytu kaip kanalizacijos vamzdis iskastas is prasciausio miegamojo rajono pogrindziu.. O nugriaut ji reik ir del to, kad sis "menas" vilnieciui morales ar dziaugsmo neprideda, o atvirksciai - primena valdzios problemas , gadina nuotaika.
slawcka 2014-07-16 21:39
Gal ir lenina reikejo palikt lukiskiu, t.y lenino aikstej?
cosmosas21 2014-07-16 21:46
jei tas vamzdis bent atrodytu kaip arka, o dar geriau, butu sumurytas is plytu ir ispuostas kakzokiu rastu kaip pvz cia: tai galetu ir stoveti. O sitas vamzdis, tai kazkokia kreive, galejo bent pasistenkti, kad atrodytu kaip arka...
Arthuras 2014-07-16 22:02
Griauti galbūt ir nereikia. Nes tik dar bereikalinga pinigų suma bus išmesta. Tačiau - čia ne menas. Tokio idiotiško meno, galima prikurti visur ir bet kaip. Tegul man bent pusę tiek duoda, kiek jis kainavo, sugalvosiu ką nors prasmingesnio ir įdomesnio... Nors iš esmės, prasmę galima įžiūrėti - kanalizacinis vamzdis už 100 gabalų. Gerai simbolizuoja, kaip tie pinigai buvo panaudoti... Panašiai, kaip tualetas iš jūrinio konteinerio už pusę milijono litų. Ne, griauti, visgi, tikrai nereikia... Kas liečia skulptūras ant Žaliojo tilto - jų taip pat nugriauti nereikia. NEBENT, kas nors sugalvotų kažką prasmingesnio, atspindinčio mūsų istoriją. P.S. http://etaplius.lt/wp-content/uploads/2 ... e-lape.jpg Va čia gal ir galima diskutuoti, jog tai menas. Ir jis nekainavo NĖ CENTO Šiauliams.
dzedajus! ;D 2014-07-16 22:03
Kiek tas "meno" kūrinys kainavo nesvarbu, bet jis tikrai labai gadina Neries kraštovaizdį ir kaip prieš tai minėta: sukelia neigiamas emocijas. Man sunku įsivaizduoti ką jis turi simbolizuoti ar link ko kreipti mintis apart "išplautų pinigų" arba "valdžios korupcijos". Tai netgi sunku vadinti menu, nes tiesiog nematau idėjos arba darbo tame vamzdyje. Manau save gerbiantis menininkas tokiomis akį rėžiančiomis nesąmonėmis nedarkytu Neries kranto.
sigitas 2014-07-16 23:09
O aš negaliu nepacituoti Erlicko . Apie vamzdį jis rašė taip: Niekada nebūčiau pagalvojes kad pinigų plovimo mašina atrodo būtent taip.
kestutisz 2014-07-16 23:43
Menas ne pačiame vamzdyje - pagrindinis menas buvo VEKS'ui parduoti tokį pinigų nuleidimo į kanalizaciją simbolį. Tiesiog totalų trolinimo simbolį visame gražume. Ir jį nupirko. Galėčiau lažintis jog nei už pusę tos kainos, nei už dvigubai jau net tokiem patyrusiem pinigų švaistytojam nebepavyktų tokio lygio klizmos įstatyti - užskovui pamačius kas tame grečiausiai net neskaitytame projekte buvo įrašyta (kai jau buvo pastatytas ir atidengtas) turėjo labai skaudėti. Čia ne šiaip koks nacionalinis stadionas kur na va, statėm statėm ir nesigavo - čia realiai specialiai statė š-vamzdį, ir jis tiesiog prvalo likti kaip viso to simbolis.
Stilao 2014-07-17 00:04
O aš esu prieš nugriovimą, nes manau, kad tai yra menas. Aš įžvelgiu prasmę, šiek tiek kitokią nei jūs (pinigų plovimas, kanalizacijos simbolis ir pan.). Tačiau, kaip teigė O. Wilde, mene neįžvelgiam autoriaus, o matome kiekvienas save. Taigi, kodėl tai dar yra menas. Jei tai būtų nereikšmingas vamzdis, turbūt apie tą objektą nevyktų aktyvios diskusijos daugiau nei penkis metus. Jeigu žmonės apie tai kalba tiek laiko, tai kažką reiškia. Menas gali suteikti ir teigiamas ir neigiamas emocijas. Svarbu, kad teiktų kažkokias emocijas.
1hitkillhack 2014-07-17 00:21
Diskusijos vyksta tik neigiama prasme... Pagrindiniai klausimai: kiek iššvaistyta, kodėl iššvaistyta ir ar nugriauti... net kalbos nėra apie grožį, meninę vertę... "menininkas" sukūręs šį "šedevrą" drabstomas purvais... čia tikriausiai iš mūsų kiekvienas sugebėtu iš skardos kokį "šūdą" išlankstyti ir padėti viduryje aikštės, kad akis draskytų visiems... Bet tai nereiškia, kad tai taptų meno kūriniu... Esmė ta, kad pinigai iššvaistyti, bet tai nereiškia, kad tai turi priminti kažkas ir dar tokiu nevykusiu būdu... O tavo požiūris į meną, mano galva yra gerokai iškrypęs...
ZmogZ 2014-07-17 00:35
Arthuras 2014-07-17 08:10
Meno tikslas yra kurti TEIGIAMAS emocijas. Nes neigiamas emocijas galime kurti net to nenorėdami. Sugadinti vaizdą nėra sunku. Jį pagražinti - net labai sudėtinga. Tenka pritarti.
Tadzia 2014-07-17 09:12
Graudžiausia yra, kad tokie meniniai šedevrai ir toliau vyksta. Kad ir prie Nacionalinės dailės galerijos Konstitucijos prospekte. Visu gražumu pastatytas surūdijęs šiukšlių konteineris pilnas šiukšlių. Na ir dar kažkoks kablys kabo. Jei norite apžiūrėti pilną šiukšlių konteinerį nueikite į artimiausias statybas. Na nebent Jūs labai išrankus. Kitas įdomus šedevras yra Varėnos Eifelis. Projektuotas nemokamai, pastatytas už LAKD lėšas. Tik įdomu, iš kur lėšos ateina į LAKD. Tikiuosi tokiam monstrui mano mokesčių nenubyrėjo nė centas. Ar nubyrėjo?