JAV sankcijos Rusijai suveikė žaibiškai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-07-19 14:20
10% dar mažas poveikis. Greičiausiai pagrindiniai akcininkai Putinui pavaldūs, taigi neatspindi tikrojo nusimetimo, tiksliau noro nusimesti masto.
vanduo4 2014-07-19 17:18
Hmm. Turiu as naftos bendrove. Jo akcijos parduotos birzoje gan brangiai. JAV paskyre sankcijas. Krito akciju kainos. Na dabar akcijas as supirksiu atgal, o kompanija kaip dirbo taip dirba. Grauzkit morka. Nebet ilguoju laikotarpiu nebegalesiu zaisti akciju paketas. Na ka gi, be liks tik realus kompanijos sukurtas produktas.
Vytax 2014-07-19 21:28
Pirmiausia tai iš šalies bėgantis kapitalas paskui save išsineša investicijas, o be investicijų nebus ūkio augimo, o be ūkio augimo nebus tvaraus gyventojų pajamų augimo. Antra, bėgantis kapitalas iš šalies nuvertina šalies valiutą. Dėl to padidėja infliacija, kuri savo ruožtu mažina realiąsias gyventojų pajamos.
immortallt 2014-07-19 22:27
Taip pat įmonės galimybės finansuoti menksta, didėja bankroto tikimybė, dėl finansinių bėdų, o tai reiškia Putino aplinkos žmonių skurdina ir pykti, o ką jau kalbėti apie mažėjanti palaikyma
O_O 2014-07-20 07:49
Ką jūs čia apie žmones rašot, Putkai, kaip ir bet kuriam kitam diktatoriui, visiškai pojopatj.
Eidumukas 2014-07-20 10:01
Užtat jo aplinkai ne.
O_O 2014-07-20 10:27
Nepanašu. Jojo aplinka - sugedę urodai, gaunantys tiek pinigų ir baimės, kad tyli ir nieko nedaro, kad kažkas keistųsi.
andriusvv8 2014-07-20 10:28
Teko kalbėtis su rusais gyvenančiais Rusijoj, tai jie net ir palaiko jo režimą.
O_O 2014-07-20 10:38
Pala, tu čia 'šiaip ruselius' skaitai Putkos aplinka?
lucy 2014-07-20 13:53
Labai skambi antraštė, bet eilinį kartą nieko ypatingo. Ir šiaip pastebėjau jog save gerbiančioje užsienio spaudoje tiesiog parašo jog įvestos naujos sankcijos ir nėra jokio dramblio darymo iš musės, bet Lietuvos spaudoje tuojau koks Petras Petraitis pateiks savo įžvalgą kaip rusams dabar blogai dėl tų sankcijų. Ir taip kiekvieną kartą
giedrius.saugai 2014-07-20 15:00
Gal kam įdomu bus pažiūrėti ką mano rusai apie sankcijas jiems,- tiksliau pirmąjį sankcijų paketą paskelbtą pavasarį ? http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... jfx3luEFr4
immortallt 2014-07-20 23:41
Kiek tu kartų skaitei apie naftos išsiliejimus Afrikos pakrantėse? Prisimeni kur buvo Meksikos įlankoje išsilieję BP įrangoje nafta? Tai ten buvo palyginimui tik gėlytės. Apie tai negirdėjom, nes mum nelabai ir įdomu. Kiek dažnai girdi apie įvykius Kinijoje? Nu kai tik koks "kietas" filmukas youtube išplinta. Mums tai neaktualu. Apie visus įvykius Š.Amerikoje ar net Vakarų Europoje ir nepraneša - neaktualu. Taip pat ir vakarų Europai nelabai aktualu Rusijos agresija, jie nesupranta ir netiki, kad Rusija gali pulti, o mes ne tik kad tikim, mes tai žinom.
sub 2014-07-22 15:49
10% kritimas - mažas? Nuo milijono - šimtas tūkstančių, nemenkas kritimas, kuris pakankamai smogs per akcijas ir valiutos vertę. O pats bumas dar daugiau procentų nusineš.
vanduo4 2014-07-28 20:08
Pirma: begantis kapitalas nesvarbus turint savo kapitalo; Antra: valiuta gali nuverteti pasaulio akyse, bet ne vidaus. Litas irgi buvo priristas prie euro ir netgi Pasauline krize jo nenuvertino, nors ir skolinimosi reitingus sumazino. Tad tos sankcijos veiksmingos tik perspektyvoje ilguoju laikotarpiu. Va paiskeis Rusijos valdzia, suteiks naujas garantijas ir kapitalas PLUSTELS daugiau nei jo pabego.
Simplicity 2014-07-28 20:41
Visa tai galioja tuo atveju, kai šalis viską ko jai reikia užsiaugina/pasigamina pati. Rusija didelę dalį maisto produktų importuoja ir būtų labai naivu tikėtis, kad eksportuotojai sutarties valiuta nurodo rublius, o ne dolerius ar eurus. Be to, Rusija neturi aukštųjų technologijų, progresas į šią šalį ateina per investicijas iš Vakarų (Renault, BMW, MB ir t.t.). Rusija neturi ir savo procesorių, mobiliųjų telefonų, elektronikos— visa tai irgi yra importuojama, už prekes atsiskaitant doleriais arba eurais. Nereikia būti matematikos ar ekonomikos mokslų profesoriumi, kad suprastum jog palaipsniui brangstančios importuojamos prekės (dėl brangstančių dolerių ir eurų) tampa per brangios didžiajai daliai vartotojų, o įperkamų alternatyvų paprasčiausiai nėra. Šiai dienai infliacija Rusijoje yra 7.8% (paskutinių 12 mėn.), vartojimo paskolos rubliais kainuoja nuo 20%, būsto kreditas— nuo 12%, paskolos verslui— nuo 16%. Nežinau kaip tau, bet man atrodo, kad šiandieninėj Rusijoj gyventi yra pakankamai rūgštu. p.s. Pasikeitus politinei situacijai užsienio kapitalas į Rusiją grįš, tačiau bent metus Rusijos ekonomika paprasčiausiai stagnuos (gal net trauksis), ir prireiks metų, kad vėl viskas įsivažiuotų. Visos šalies žmonių gerbūvis aukojamas tam, kad vienas veikėjas patenkintų savo politines ambicijas.
Vytax 2014-07-28 21:32
Prarasti pasitikėjimą yra daug kartų lengviau nei jį atgauti.
immortallt 2014-07-28 21:55
Po tokių Rusijos žaidimų, bent penkmetį kapitalas neis į Rusiją. Vytax, dėl šalių šiek tiek perdėjai, Danija yra dar mažesnė už Lietuvą, tad neapsirūpina pati viskuo. Anglija taip pat labai daug importuoja, dėl geografinių aplinkybių. Esmė ta, Rusija ilguoju laikotarpiu dabar yra labai šūdinam kelyje. Su Europa kapitaliai susipyko, ES ir JAV suartino. Europa mažins priklausomybę, Rusija praras šantažo įrankius ir pajamas.
Arns 2014-07-28 22:07
Nemalk Š immortaliuk, kaip tik pamatėm jog tarp JAV ir ES perbėgusi tokia rimta juoda katė, kad amerikoj geopolitikai turėtu pradėt sukti galvą, kaip nesužlugti. Kas būtu iš JAV per Irako, Afganistano karus, jei ne ir menka ugnies galia, bet vis dėl to bent skaičiumi palaikant svari parama? Labai ne kažin kas. Tas pats kas Vietname. Dabar sugebėjo, bent pavaizduoti pasitraukimą kažką palikus. Ar prieš 10 metų būtu kas įsivaizdavęs jog Europa kvescionuos JAV išsakytas mintis? Ar kad JAV reikės asmeniškai kiekvienos šalies prašyti padaryti paslaugą (kaip kad "Mistral" atveju?)? Dabar pamatėm. Pamatėm tą reakciją, po kurios net karštieji radikalai JAV aprimo, nes suprato jog agresyviomis priemonėmis (kaip, kad Jugoslavijoje), valstijos liktų vienos su savo užgaidomis. Priežastys? Ko gero Irako duomenų kiaulystė bei paaiškėjusi NSA vykdyta ne tik aktyvi pasiklausimo programa, bet ir dėl amerikos kompanijų naudos, vykdytos europiečių kompanijų divesijos tarptautinėje arenoje.