Policija įspėja dėl „Baudos pim**lų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rndbit 2014-08-08 11:17
Keistas požiūris turint galvoje tai, kad čia yra tik sugėdinimas blogai besielgiančio. Jei chamai vairuotojai matytų antipatiją visuomenėje tai gal ir padoriau elgtusi, bet dabar negalima net antipatijos parodyti? Ką čia bepridursi..
edgarasl 2014-08-08 11:21
Kai man ant lango, vairuotojo pusėje, užklijavo maždaug 80x50cm dydzio reklaminę plėvelę už tai kad pasistačiau automobilį prie vienos įmonės langų, kur yra bendra teritorija, bet savininkas nusprendė, kad šitoj vietoj turi stovėti tik jo automobilis. Gramdžiau tą plėvelę porą valandų, iškviečiau pareigūnus, nurodžiau įmonę, asmenį, surašiau protokolą, pareigūnams ir tyrėjui badžiau į šitą ir dar du panašius straipsnius, tai man pasakė, kad pagal tuos straipsnius (įskaitant ir čia nurodytą ATPK 188 str.) jam prikišti negalima, nes chuliganizmo ir savivaliavimo nėra. Atseit padangų neperdūrė, nesulankstė, nesudaužė. O pasirodo čia ir už mažą pimpaliuką matai ir baudos atsiranda. Tinginių armija, tingi dirbti.
SaltySugar 2014-08-08 11:22
Policiją gėdinama su tokia visuomenės iniciatyva, tai ir bando prikurti, kad čia ale savivalė. Patys nesiima jokių veiksmų, tai dar ir iniciatorius nori bausti.
O_O 2014-08-08 11:28
Išgamas 'invalidus', statančius savo byemdablju per dvi invalidų vietas gali tik baudos balai kiek atbaidyti
Simplicity 2014-08-08 11:28
Civilizuotame pasaulyje auklėjimu ir baudimu užsiima atitinkamos tarnybos. Pamatei netinkamai ar neleistinoje vietoje pastatytą automobilį, kuris tau gyventi trukdo— kreipkis į policiją. Lipdukus galima klijuoti Rusijoje ir kituose atsilikusiuose kraštuose. Ar labai apsidžiaugsi, kai atėjęs prie savo automobilio ant priekinio stiklo rasi lipduką su skelbimu apie parduodamas bulves, atidaromą naują sporto klubą ar kokia kita informacija?
FtBall 2014-08-08 11:32
Ar teisybė, jei yra nusiskundimas - policija privalo imtis veiksmų? Jei taip, tai pamatę blogai pastatytą automobilį, iškvieskit policiją - privalės nubaust. Bet dėl tokių menkniekių ar verta trikdyt policijos darbą?
ZmogZ 2014-08-08 12:08
Jei nori gyventi į vaikų darželyje - prašom. Tik nedaryk vaikų darželio iš viso pasaulio, kur ir normalūs žmonės gyvena. Jeigu tavo magiškos "tarnybos" tvarką užtikrintų nereikėtų jokių lipdukų akcijų.
fakitol 2014-08-08 12:32
Baudos pimpalas DDDDD
Hmz 2014-08-08 12:37
Nežinau, ar girdėjai, bet policija neskraido virš miesto ir neseka kiekvieno automobilio. Jei nori, kad policija baustų ne vietoje pasistačiusius automobilį - būk pilietiškas ir pranešk pats. Jei ne - nustok žliumbti, kad policija "nesiima jokių veiksmų".
Simplicity 2014-08-08 13:43
Jei nori, tai eik ir klijuok tuos lipdukus, tačiau gavęs baudą negrasink, kad emigruosi iš „to dievo pamiršto krašto, kuriame už pilietinę iniciatyvą yra baudžiama“. Jei nori pabūti baudėju, tai eik dirbti į policiją— galėsi savo mieste tvarką padaryti arba kraustykis į kokią Ugandą ir ten galėsi tiesiog gatvėj kam nors linčo teismą įvykdyti.
dzo 2014-08-08 15:25
o as maniau kad Lietuva civilizuotesne nei Rusija... jei jau manot kad lipdukai vienintele iseitis - klijuokit juos, bet bent jau parinkit padoru teksta pvz koki "Nebuk Chamas" bet ne pim**palus. GEDA GEDA GEDA
raimism 2014-08-08 16:51
šios iš Rusijos nukopijuotos idėjos autoriai turbūt nejaučia skirtumo tarp "nebūk chamas" ir "baudos p...". Ar jie nepagalvojo, kad tuos lipdukus matys maži vaikai? Sugėdinti netvarkingai nesielgiančius žmones būtina, bet civilizuotai, o ne naudojant necenzūrinę leksiką ir piešinius. Tie lipdukai laisvai prieinami bet kokiam durneliui - kas kokiam nors kvaileliui neuždraus pereiti per visą Vokiečių gatvę ir ant kiekvieno (tame tarpe teisingai pastatyto ir stovėjimą apmokėjusio) automobilio užklijuoti po tokį lipduką?
ZmogZ 2014-08-08 20:01
O pats gali į Šiaurės Korėją važiuot, ten jokių iniciatyvų nereikia, o atitinkamos tarnybos viską žino geriau už tave. Beliks tik badu numirti.
Arthuras 2014-08-08 20:13
Ką tokios akcijos reiškia?.. Ogi reiškia tai, kad policija bei kitos tarnybos savo darbo neatlieka. Elementaru. Jei atliktų savo darbą, nereikėtų jokių pimpalų klijuot ant automobilių... Simplicity, sakai, rusiška iniciatyva?.. O tai kad pas mus policija dirba, kaip Rusijoj... Kas turi litų arba pažinčių - gali pažeidinėti kiek tik nori. Neretai policija net ignoruoja pamatytus pažeidimus. Tai apie ką kalbam?.. Kai policija dirbs kaip Vakaruose, tai ir nereikės tokių rusiškų akcijų...
Hmz 2014-08-08 20:43
Kiek kartų esi pranešęs apie neleistinoje vietoje pastatytą automobilį? Ir kaip sekėsi?
immortallt 2014-08-08 20:46
Reiktų ne lipdukus klijuoti, o kai kuriem ir padangas pjaustyti. Nes kai užmatai "sugedusį" gedo prospekte ir pasiparkavusį ant dviračių tako, kažką sakai, tai jis dar balsą kelia. O realiai reikia tiesiog baudas pakelti. Pirmas paparkavimas neleistinoje vietoje - 1,000 litų. Per 10 metų antrąkart - 10,000 litų. Trečiąkart kalėjimas apsimokant pragyvenimo išlaidas. Negana to, dar atsiranda tokių, kurie tyčia blokuoja dviratininkus, užkerta kelią ar iš šalutinio važiuoja dėję skersą ir dar pypina. Jei gopro kamera nekainuotų tiek brangiai, užsidėčiau ant dviračio ir per dieną bent 15 pažeidėjų nuflimuočiau. Bent 12 būtų pasiparkavę po ženklu draudžiama sustoti (sustoti, net ne stovėti).
Simplicity 2014-08-08 21:56
Kalbant apie Vakarus. Visų pirma, tu į tuos Vakarus išvažiuok ir ilgiau pagyvenk. Tada pamatysi kaip puikiai ten dirba nesupuvusi ir visada padėti pasiruošusi policija ir teisėsauga. Čia tik filmuose jie kates iš medžių traukia, atvažiuoja per 2 minutes ir bobutes per gatvę vedžioja, o realybėj yra dėję ant visko, nes pasak jų pačių: „jiems už jų darbą per mažai moka, kad jie ką nors darytų“. Išduosiu ir dar vieną paslaptį— už ne vietoj paliktus automobilius, Vakaruose baudas išrašinėja ir automobilius nutempinėja ne policijos pareigūnai, o miestų merijų nusamdytos įmonės. Palikai automobilį 5 minutėmis ilgiau, nei buvai sumokėjęs, ratu užlipai ant geltonos linijos— gausi rato blokatorių ir kokius 79€ baudos. (Jei pasiseks, ekipažas atvažiuos ir automobilį atblokuos už pusvalandžio. Jei nepasiseks,— teks gal ir porą valandų palūkėti.) p.s. Kiek kartų Lietuvoj teko susidurti su keliukais ir viešąją tvarką prižiūrinčiais pareigūnais, niekada nebuvo kilę jokių didelių konfliktų, iš tų laikų nėra likę jokių nuoskaudų. Policijos pareigūnai dirba tikrai sunkų darbą už juokingai mažus atlyginimus ir juos reikia tik pagirti, kad susitvardo ir pamainos pabaigoje nepradeda šaudyti į tuos, kurie sėdėdami ant automobilio galinės sėdynės pradeda verkšlenti, kad nepastebėjo ženklo, viršijo greitį ir kaip gauta bauda sugriaus gyvenimą, paliks vaikus nevalgiusius ir pan. Gi tokių pasakorių ir moralizuotojų per darbo dieną ne po vieną ir ne po du atsiranda
lucy 2014-08-08 22:11
Klysti žmogiška. Lietuvoje policininkai yra lygiai taip pat nuperkami kaip ir Rusijoje. O dėl buadų tai tiems kas turi pinigų lygiai pofik, įmonėje kurioje dirbau direktorius tik pasijuokdavo iš baudų, sakydavo svarbu tik 50 neviršyti, susimoki ir toliau važiuoji, nes 500 litų ar kiek ten ta bauda jam ne pinigas.
Arthuras 2014-08-08 23:07
Ūūūū, kad visi užsipuolė. Panašiai ir tikėjaus... Nesuprantu, apie ką tu? Aš kalbu apie KET pažeidinėjimą statant ten, kur negalima. O ne apie svetimus kiemus ir t.t.
immortallt 2014-08-09 00:03
Vat kur tiesa, tai tiesa, pareigūnų trūkumas, algos mažos. Šitą tvarkyti reikia, bet žmonių kultūra yra baisiausias dalykas, kai jie mato tik save, dėję skersą ne tik ant kitų, bet net pvz ant savo daugiabučio bendrosiose patalpose viską gadina. Visuotinis sekimas būtų nuostabu ir už kiekvieną nusižengimą didžiulės baudos. Tada gal išmoktų elgtis kaip žmonės, o tai net kiaulės nesielgia taip tragiškai.