Nežmoniška samurajaus reakcija: kardu perkirto iš pneumatinio pistoleto iššautą kulką (Video)  (12)

Nors šios vaizdo medžiagos autoriai pateikia krūvą argumentų, kad medžiaga yra autentiška, patikėti tuo, kad žmogus gali samurajaus kardu ne tik numušti, bet ir perkirsti į jį paleistą kulką, yra labai sunku. Ir vis dėlto… Kad žiūrovai įsitikintų kadrų autentiškumu, eksperimentas buvo filmuojamas didelės spartos filmavimo kamera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžiai pasigrožėkime, kaip kardo meistras iš Tekančios saulės šalies įspūdingai pjausto į orą išmestus vaisius ir užkandžius. Aštri geležėlė… Ne mažiau aštri ir geležėlės mojuotojo akis.

Bet tai – tik naujagimių žaidimai, palyginus su tuo, ką šis vyrukas iš Japonijos išdarinėja kitame vaizdo siužete, kurį rasite žinutės pabaigoje.

Kad užfiksuotų nežmonišką Isao Machii reakciją, filmavimo grupė su mokslininke iš Kalifornijos valstijos universiteto, pakvietė mūsų laikų samurajų į šaudymo poligoną. Ir metė jam toli gražu ne kokį nors ten kibiro iššūkį. Tiksliau, išbandyti jo reakcijos, regėjimo ir judesių koordinacijos sugebėjimus paprašė pats japonas. Isao Machii pareiškė sugebąs ore savo kardu numušti iš pistoleto paleistą kulką.

Bandymui pasirinktas žirnio dydžio šratukas. Jį į kardą prie juosmens pasikabinusį samurajų šaulys paleido iš pneumatinio pistoleto.

„Nemanau, kad aš į tokį žirniuką kardu pataikyčiau, net jei jis kybotų viename taške, – apžiūrinėdamas šratuką komentavo eksperimento autorius. – O šitas samurajus jį savo kardu atmuš tada, kai iššautas žirniukas skries oru samurajaus link.“

Statistikos mėgėjams: žirniukas už beisbolo kamuoliuką mažesnis 4 tūkst. kartų. O skries jis didesniu nei 320 km/val. greičiu. Eilinis žmogus neturėtų nė menkiausio šanso ne tik kad žirniuką atmušti, bet jį bent pamatyti… Kad žiūrovai įsitikintų kadrų autentiškumu, eksperimentas buvo filmuojamas didelės spartos (250 spatesne, nei įprasta) filmavimo kamera. Šūvis buvo paleistas 21 metro atstumu. Šūvio metu samurajaus kardas tebesmygsojo kardo makštyje.

Šūvis! Dzingt…

„Girdėjau, bet nemačiau“, – pripažįsta eksperimentą už didelės spartos filmavimo kameros stebėjęs eksperimento autorius ir viešnia iš Kalifornijos valstijos universiteto, dr. Ramani Durvasula.

„Tai – visiškai kitoks jutimo slenksčių lygmuo“, – sulėtintus kadrus komentavo žado netekusi kognityvinės psichologijos ekspertė.

Eiliniam žmogui vien išgirsti ir suvokti šūvio garsą prireiktų bent 0,3 sekundės. Tik tada smegenys pradėtų organizuoti reakcijos procesus. O štai Isao per tą laiką, ne tik išgirdo šūvį, bet ir pamatė kulką, išsitraukė kardą ir juo numušė link jo iššautą šratą. Nejau tai realu ir autentiška? Patikėti tuo labai sunku. Ir, ko gero, sprendimą, tikėti tuo ar ne, tegul kiekvienas priima individualiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(43)
(4)
(39)

Komentarai (12)