Brazilų moterims pritrūko vyrų  (5)

Skamba lyg iš graikų mitų apie amazones: nedidelis atokiose džiunglėse įsikūręs kaimelis garsėja tuo, kad čia gyvena kone vien moterys, kurios pačios dirba visus darbus, bet ilgisi vyriškos šilumos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ne pasaka, o realybė, su kuria susiduria Noiva do Kordeiro kaimo, esančio Pietryčių Brazilijoje, gyventojos.

Gražioje kalvų apsuptoje vietovėje įsikūręs kaimas garsėja tuo, kad čia gyvena apie 600 gyventojų ir beveik visi yra moteriškos lyties.

O kur vyrai? Jų arba nėra, nes niekas nesiveržia į atokų kaimelį nežinia kur, arba, atvirkščiai, bando iš jo ištrūkti. Netgi ištekėjusių moterų, kurių kaimelyje nėra daug, vyrai dažniausiai dirba už šimtų kilometrų esančiuose didmiesčiuose.

Suprantama, kaimo moterų tai netenkina, juk joms pačioms tenka nudirbti sunkiausius darbus – su jais susitvarko neverkšlendamos ir ne blogiau už vyrus. Bet vienatvė ir natūralūs poreikiai akivaizdūs.

Tad šio kaimelio moterys viešai kreipėsi į šalies ir pasaulio vyrus, kviesdamos atvykti į šią atokią „amazonių“ gyvenvietę.

„Čia mes, vienišos merginos, galime bendrauti su vedusiais vyrais arba giminaičiais – visi čia vieni kitiems yra pusbroliai ar pusseserės“, – teigė 23 metų Nelma Fernandes.

Ji pripažino, kad vyro nėra bučiavusi jau ilgą laiką – nuo tada, kai bučiniai mažai mergaitei dar kėlė juoką ir pasišlykštėjimą.

„Visos mes svajojame įsimylėti ir ištekėti. Bet mums patinka gyventi būtent čia ir nenorime dėl vyro kraustytis kur nors kitur“, – sakė B. Fernandes.

Jos teigimu, kaimelio moterys ieško tokių vyrų, kurie dėl mylimos moters būtų pasiryžę kraustytis į jos pamėgtą gimtąją gyvenvietę.

Be to, yra ir kitų taisyklių, kurias atvykėliai sužinotų tik pasilikę čia ilgiau.

Kaimelį XIX a. pabaigoje įkūrė Maria Senhorinha de Lima, išvaryta iš didesnio miesto dėl nesantuokinių santykių. Viena jos anūkių, Delina Fernandes Pereira, iki šiol gyvena kaimelyje, kuris įsikūręs 100 km nuo Belo Orizontės miesto.

Tiesa, kai kurios kaimelio moterys nerimauja, kad atsivėrimas pasauliui gali ir pakenkti, mat ne visos norėtų, jog čia staiga imtų plūsti lengvo grobio ieškantys avantiūristai ir sugriautų nusistovėjusią tvarką.

O ji čia išties unikali, mat kai kurios kaimo moterys nenori įsipareigoti.

„Dievas yra mūsų širdyse. Bet į bažnyčią nevaikštome, mums nebūtina, kad kunigas sutuoktų ir pakrikštytų vaikus, – tai vyrų sugalvotos taisyklės“, – aiškino 49 metų Rosalee Fernandes.

Jos nuomone, moterys kaime tvarkosi geriau, negu galėtų vyrai: viskas tvarkingiau organizuota, atmosfera taiki, o grožiu kaimelis galėtų varžytis su daugeliu Brazilijos gyvenviečių.

„Kai iškyla nesutarimų, sprendžiame juos moteriškais būdais, ieškome bendro sutarimo, nekonfliktuojame, viskuo dalijamės – drabužiais, grožio priemonėmis, netgi žeme“, – teigė R.Fernandes, bet neatsakė į klausimą, ar kaimelio moterys dalijasi ir vyrais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai (5)