Dešimt dienų karalystės išsaugojimui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DJ_LFS 2014-09-10 03:04
Skaldosi durneliai, o putka sėdi ir juokias iš tokios nudebilėjančios vakarų Europos, gėda man už ją, juk mes irgi vakarai.
Arns 2014-09-10 09:23
Ak taip, gi Sibirui LAISVĘ! O ble škotai, baskai ir panašūs sėdėkit užpakalius suraukę
ElniaRagis 2014-09-10 14:36
tiek baskai, tiek katalonai turi teisę į valstybingumą, bet rusija ,manau, per 50 subirės taip, kaip jai ir priklauso.
Kadras 2014-09-10 17:19
Tuom ir skiriasi demokratine valstybe, nuo autokratines valstybes, kad UK bus daromas referendumas, o Rusijoje vien uzsiminus viesumoj apie referenduma, iskarto i kalejima sodina.
Arns 2014-09-10 17:38
prieš tęsiant, o Lietuvos įstatymuose numatyta kokio regiono statuso keitimas vietinių iniciatyva? O kaip raginimas atsiskirti būtu traktuojamas? Turėtum žinoti, kuo škotų atvejis yra "ypatingas", o jei ne, pasidomėk, kad daugiau nesivartytum leptelėjęs nesąmonę diskusijoje.
Kadras 2014-09-10 17:48
Tai mums to ir nereikia, mes nesam imperija ar karalyste, sujungta is keliu valstybiu. Bet jei kuris nors regionas, taikiai noretu atsiskirti, iniciatoriu tikrai niekas nesodintu i kalejima ar isvaikytu mitingus. Ko nepasakysi apie Rusija, kur jei pasisakei pries kremliaus valia ir surengi mitinga, iskarto keli simtai zmoniu suimti.
Arns 2014-09-10 18:00
Jei nori mitingo/protesto, turi gauti savivaldybės leidimą. Kaip ne vienu atveju matėme, sakykim Vilnius, sėkmingai ieškodavo priekabių kaip neleisti bet kokio net ne tokio aštraus mitingo. O prieš kelis metus, Lietuvos teismas, uždraudė įmonės profsąjungai skelbti streiką vasarą, nes "alus - pirmo svarbumo prekė"... Tad jei turi noro, už kokią laisvą Žemaitiją ar Samagotiją pabandyk paprotestuoti (matau remi Tibetą, tai dar ir edukacija būtu). Galėsi papasakoti, ką praranda rusai ar baltarusiai, kad jų valstybė ne Lietuva
Kadras 2014-09-10 18:14
Prasau pateik irodymus apie ta protesto uzdraudima, o ne tusciai cia kalbek ir priedo gali pasakyti nors viena Lietuvoje mitinga kur butu isvaike protestuotojus ir juos pasodine i kalejima. O del Zemaitijos, esu grynas zeimaitis, savo kieme esu pasikabines 3 veliavas ( Zemaitijos, Lietuvos ir savo gimines herba) ir kodel as tureciau noreti atsiskirti nuo Lietuvos, jei as dziaugiuosi cia gyvendamas? Ir taip pasisakau uz Tibeto laisve, esu buves Tibete, labai silti ir geri zmones, o gamta fantastiska.
Arns 2014-09-10 18:31
Už nesankcionuotą yra gaudomi. Jei aišku į mitingą susirenka ne trys, o penki žmonės, ir jie karts nuo karto keičiasi, visų nesodina... bet niekas be leidimo ir nebando. Kas kitą jei susirinktu keli šimtai. Visur, net JAV, už susirinkimų įstatymo pažeidimus vaikomas mitingas, o aktyviausi/organizatoriai sulaikomi ir pristatomi į teismą. P.S nesuk kalbos, patinka nepatinka, ne apie tai kalbame.
Kadras 2014-09-10 18:58
Tai tu cia kazka suki. Turim geriausia pwz kaip reikia kovoti del savo nepriklausomybes, vien per taikius mitingus, baltijos kelio suorganizavimas, galvoji sovietine valdzia tai leido? Kai zmones taikiai kovoja del savo nepriklausomybes, niekas negali papriestarauti, net valdzia. Jei atsiskirs Skotija nuo UK, tai UK tikrai nesius savo tanku prie Skotijos "televizijos boksto".
Arns 2014-09-10 20:15
Jei pasidomėtumei, suprastumei, kas dėjosi paskutiniais TSRS metais, ir dar ne tokius akibrokštus leido. Ir ne taikume esmė buvo. Tad nepasakok niekų, idiotus iki tam tikro tarpo ignoruoja, bet su iniciatyva rodančiais niekur nesitaiksto. Tik kad gyveni pagal propagandą, kada geroje valstybėje tai "nesusipratimas", o negeroje "proto prašviesėjimas". Taip, gal ir nesiųs, bet nemenkomis sankcijomis, kaip neleidimas naudotis svaru, išmetimas iš ES ir NATO svaidomasi kaip reikiant... O tai to paties lygio šantažas, tik kitaip įpakuotas (o jei domėtumeisi istorija, net pati TSRS niekados atvirai neteigė jog panaudos kariuomenę, vis siūlė susiprotėti, o jei ne negausit to ar nesugebėsit išgyventi be ano... )
Kadras 2014-09-10 20:53
Tai prasom papasakoti su saltiniais, kokius gi mistinius akibrokstus leido? Nes tu turi talenta, uz kuri didele tikimybe, kad kremlius gerai primoka, viska pritemti. Ir pirma karta girdziu, kad Skotija bus ismesta is ES ir NATO irgi tusti teiginiai be argumentu
Arns 2014-09-10 21:07
Na jei angliškos spaudos neskaitot, bent lietuvišką skaitykit, išverčia į suprantamesnę kalbą http://www.bbc.com/news/uk-29126567 toks labai trumpas, jei reikia, susirasi ir daugiau. O esmė paprasta, Škotija neegzistuoja jokiuose dokumentuose NATO ar ES formatuose, tad jei tapus de facto ir de jure valstybe, norint priklausyti organizacijoms, reiks įstoti. Na, o stojimo kriterijai ir terminai visiem vienodi. Be to, daugelyje vietų tektu ir eiškoti sąjungininkų, kurie prabalsuotu už juos (kaip JTO) ar susitarti su visais, kad būtu priimti į ES (nes vis dar reikia visų valstybių pritarimo).