Aukščiau galvas: pagal investicijas Lietuva beveik dvigubai lenkia Estiją ir beveik 7 kartus – Latviją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-09-24 22:11
Na va, spėjo įkelti už mane kainas. Na va ir paaiškėjo kas tu per žmogus, kuris nesugeba objektyviu būt, net kai juoda ant balto parašyta. Vat ko nevertas nė sudilusio skatiko, tai tu, kuris lygina pigiausias mieste prekes, su vidutinėm kainom Lietuvoje. Eik pastumk ir pabiedavok, kokie visi blogi ir koks tu geras, gal geresnis pasijausi.
BishopaZ 2014-09-25 12:49
Prajuokinai, koks tu "ekonomistas" jei lygini vidutines kainas a? Tau išviso toks dalykas univere kada nors buvo dėstomas, o gal tu išvis tik 12 klasių baigęs ir bandai čia vaidinti gudrų. Galima lyginti būtent tik mažiausias kainas, o pateiktoje statistikoje mažiausios kainos nuo realybes skiriasi 4 ir daugiau kartų. Jau vien dėl to tokia statistika nieko verta. Elemantarus pavyzdys, tarkim (o panašiai yra didelėse ir turtingesnėse rinkose, kur perkamoji galia didesnė - aka skandinavija) Va tarkim jav parduotuvėje parduodamas pienas: 1 baksas. Kitame prekybos centre skirtam turčiams, o jie perka tik atitinkamuose, tas pats pieno pakelis: 5 baksai. Remiamės šitos statistikos principu vidurkis pieno gaunasi 3 baksai. Reiškia jav super prabangi šalis, nesvarbu, jog 95 proc gyventojų už tą pieną moka 1 baksą. Taigi mąstyt tau reikia pradėt pagaliau!
immortallt 2014-09-25 15:09
Pigiausia preke niekad neimama. Neismaneli neaiskink apie ekonomika. Vidutine kaina, o geriausia mediana imama. Kaina velgi imama pagal palyginamus produktus. Jei Lietuvoje valgo visad mesa pietums, o italijoje makaronu su mesos ant kvapo, tai nepalyginami produktai. Bet ka tau aiskinsi, tau turbut ir Norvegijoje pigiau butu.