Profesorius: nueikite į Lietuvos knygynus – išsigąsite

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2014-09-29 17:26
Visai nesutinku su straipsnio autoriumi. Lietuvoje yra istorinių knygų, o istorija kartojasi. Jei nėra jo nurodytų knygų, tai jos mažai kam įdomios. Žinau kai kurių profesorių dėstymo ypatumus. Pilstyti iš tuščio į kiaurą. Priminsiu TSRS laikais įprastas knygos tiražas buvo 30 - 90 t. egz. Jei kas dar atsimena Pasaulinę literatūros biblioteka tai ten buvo visiškas siaubas, viena kita gera knyga, o viskas kita ar tų pačių rusų autorių kūryba, ar visokie morališkai pasenę antikos laikų kūriniai, ar prieš kelis šimtus metų parašytos sunkiai skaitomos knygos. Beje komisijos narys buvo pats J. Marcinkevičius. Dabar knygų yra daug įvairesnių, nors jų ir tiražai tik po 3 t. egz. bet gali rinktis ar kokia nuvalkiota vampyrų tema ar gera mokslo populiarinimo knyga ar visokie pabėgimai - gaudymai pro garsias pasaulio vietas.
wo123 2014-09-29 17:44
Lopeta ir Jokūbaitis - Pirdai. Mažai ką sukursi su filosofija ir politika. Reikia žinot tikrą padėtį ir turėt proto - dažniausiai nusimanyti apie mokslą ir turėti inžinerinių gebėjimų. Reikia ką nors mokėt, o ne filosofuot: jei močiutė būtų su ūsais - ji būtų troleibusas.
Arns 2014-09-29 17:48
Matosi jog neskaitei straipsnio arba skaitei labai paviršutiniškai. Kalba eina būtent apie istorijos-politikos kryptis. Taip, ten knygų pasirinkimas nemažas, bet didžioji dalis - niekuo nepagrįstos VBS teorijos, kurios šiaip nėra blogos, bet jas ir reiktu kelti prie grožinės literatūros. Bent kiek rimtesnės, ypač aktualesnės Lietuvai, nėra daug, nes jeigu skaitei, tai problema, jog knyga kainuoja nemažai, norint išleisti. Pinigų yra, bet yra tik jei nori svetima kalba, bet ne lietuviškai leisti. Todėl ant rankų pirštų galima skaičiuoti iš tiesų aktualias-profesionalias šios srities knygas.
sabotan 2014-09-29 17:58
Na tikrai truksta uzsienio literaturos tenka angliskai skaityti