Kodėl kitos šalys neįsiveda euro, o Lietuvai jo reikia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-10-09 16:02
O kur detalesne Svedijos atvejo analize? Nors esu EUR skeptikas, bet siaip EUR'o atsiradimas Europoje yra labai didelis ir geras atsvaras USD monopolijai pasaulyje, o tas yra gerai ES, bet ne JAV.
Simplicity 2014-10-09 17:54
O kuo tau asmeniškai euras trukdo?
bahuriux 2014-10-09 18:09
Na cia jau isdiskutuota tema, apie savo tautinio identiteto mazinima ir beto reikes susimesti i obsciaka Lietuvai kartu kitais euzonos nariais, kad gelbeti vargsus pietu europiecius kur pensijos ir MMA tik po 1000 EUR tesiekia, na ir zinoma tie eurozons klubo mokesciai, ne palei kisene Lietuvai.
kionig 2014-10-09 18:16
O mėginai lyginti kiek iš ES iždo gauna ir kiek ten įmeta? Man įdomu, kaip būtų išsilaikęs tas Lietuvos indentitetas, jei visiškai nebūtume ES, negautume jokios ES paramos, jokių Šengeno sutarčių...
bahuriux 2014-10-09 18:30
Butu panasiai kaip dabar Baltarusijoje, ai tiesa Ignalinos atomine vis dar veiktu, o rusu kerzai jau tryptu Lietuva. As neabejoju ES narystes nauda, tik EUR'o nauda mums, Kaip pavyzdi imu Lenkija. O butu visai idomu jei kas ismanantis ekonomika suskaiciuotu kiek mes gauname ir kiek mums kainuos euras ir kiek reikes moketi abonentiniu mokesciu kai jau turesim eura. Del identiteto as turiu galvoj ne lita toki koks jis yra dabar, bet realia laisva Lietuvos valstybes valiuta, valdoma Lietuvos vyriausybes, tokia kokia ji nera, nuo to kai istojom i ES, o Lenkijos tokia yra..
sabotan 2014-10-09 19:51
Bet tuos pinigus galesim paimt bedai istikus be to tie pinigai niekur nedingsta. Plius pragyvenoimo negalima lyginti taip lengvai. O del lenkijos tai zlotas nera priristas prie euro plius ju vidaus rinka gana didele bet jau ir lenkai sneka apie euro zona. Plius yra keli minusai tureti sava valiuta bet su salyga kad ji butu nesurista su kita valiuta. Mes normalaus lito neturim nuo pirmos sovietu okupacijos . Faktiskai lita turim nuo 2004 kai istojom i es. O tas tautiskumas yra pervertinamas. Visi esam bendra rase ir i tokius dalykus kaip vokietis lietuvis nusispjaut reiketu
bahuriux 2014-10-09 21:01
Na as apie tai ir kalbu kad Graikija yra istikta bedos su 3-4 kartus didesnem pensijom, pasalpom ir minimaliais atlyginimais ir mes budami afigieni ponai juos dabar remsim. Del savos valiutos tikrumo cia atskira ir plati tema, neverta plestis cia. Taip mes ja turejom nelabai tikra kai ja pirmakart pririso prie USD, o paskui prie EUR. Del tautiskumo tavo tiesa, bet as nenoreciau, kad ateitu rusas ir pasakytu pofik man kad tu lietuvis nuo siol mes visi slavo-mongolai.
punktyras 2014-10-09 21:37
O kas norėtų?
kiesza 2014-10-09 21:50
Tautiškumas kaip tik nedavertinamas, bėda, kad dauguma žmonių linkę padlaižiauti vardan papildomo pinigo, mes savo tautiškumą pardavinėjam ES lygiai kaip moteris pardavinėja save gatvėj. Pradžiai įstatymus, vėliau darbo jėgą, o dabar ir svetimais popieriais rukuosimės. Bet nėra viskas taip blogai, nutautėjusių šlėktelių tik vienetai, kurie pavojaus nekelia
langas 2014-10-09 23:10
Mūsų šalis per maža, ir per ūbagiška, kad galėtų sau leisti tokią prabangą kaip laisva valiuta. Plius toks dalykas būtų super lengvai įtakojamas rytų vėjo ir korumpuotų politikų. Euras yra bent kažkoks stabilios ekonomikos garantas mums kurie sėdi prie ruso kuris visada naudoja visas galimybes drumsti kaimynų vandenį. Sakot mokam už eurą - taip mokam, ir mokam turbūt mažiausiai iš visų, o gaunam saugumą kas kažkodėl yra nevertinamas nes yra sunkiai apskaičiuojamas. Čia tas pats kaip su kokia būsto paskola pvz - kas sutiktų imti paskolą kur būtų apsaugota nuo didelių svyravimų bet kainuotų truputi brangiau ar imti pigesnę paskolą bet tikrai tikėtis, kad kartą į 10 metų gali ištikti (o istorija rodo, kad ištiko ir ištiks tikrai) kokia krizė kuri gali padaryti ją ypač brangią. Plius nepamirškit, kad kaip ir męs turėsime mestis į bendrą puodą gelbėti graikiją taip ir mus gelbės, čia kaip draudimas. Visi jį keikia bet kai įvyksta bėda - keikia jau tik save.
sub 2014-10-10 10:48
Mano nuomone euras atnešė daugiau naudos nei bėdos, ir tautiškumas jei esi savo tautos patriotas nuo kitokio valiutos lapelio negali sumažėti. Man tik pikta, kad mes neturėdami minimalaus užmokesčių ir pensijų kaip likusioje europoje, dar turime remti kokius graikus, kurių ir mma ir pensijos tik 1000 tesiekia. Manau Lietuvoje laiudis būtų labai laiminga gaudama tokais pensijas ir mma, ir su mielu noru nebaisu būtų remti kažką, o dabar atvirkščiai, gaunam mažiau nei kiti, bet remiame tuos, kurie gauna daugiau nei mes. Nesu prieš eurą, bet situacija pas mus gana baisi bus 2015 pradžioje, nes mma ir atlyginimai turbūt mažiausi euro zonoje.
Shinigami 2014-10-10 21:32
Tautiškumas tai nėra senu tradicijų išlaikimas, tautiškumas tai tautos išlaikimas. Euras kaip tik tai ir padės atlikti.
Gedis 2014-10-12 11:53
Ne euras problema.Turėsim lietuvišką eurą ir skirtumo nėra,kokias popierėliais atsiskaityt.Problema,kad per visus nepriklausomybės metus,taip ir nepagerėjo piliečių gyvenimas.Tą įrodo emigracijos mąstai ir atskirtis,nuo turtingo iki minimalias pajamas gaunančio.Vidurinė klasė labai menka,kainos kyla greičiau,nei minimalus užmokestis ir vietoj to,kad valdžia leistų uždirbt daugiau,dėl ko mažėtų visokiausių pašapų,socialiai remtinų asmenų,vis sumąsto kaip iš varganų algų,dar atimt mokesčių forma.Tai mažina perkamumą,kas atsiliepia į gamybos apimtis.Visko neeksportuos,nes rinkos ir taip perpildytos,ypač dėl rusijos draudimų.Nenormalu,kai žmogus baldus keičia sykį per gyvenimą,remontą pasidaro sykį per gyvenimą,rūbus perka dėvėtų drabužių parduotuvėlėse,maistą perka su galiojimo pasibaigimu,arba nuolat ieško akcijų.Tai yra tragedija visos tautos ir neįgalios valdžios.
aurimokas 2014-10-12 14:21
Visi kalba kad turėsim daug naudos iš euro ir pan. Niekas taip ir nepaaiškino kokią naudą turės eilinis pilietis uždirbantis minimumą ar šiek tiek daugiau. Skolinimaisi, nereikalingas valiutos konvertavimas? Visa tai yra verslininkų ir valdžios reikalai. Kitaip sakant verslininkai iš to išlošia, tačiau eiliniai piliečiai pralošia, nes kainos auga milžiniškais tempais dar iki dienos, nuo kada bus skiriamos baudos už kainų kėlimą ir neteisingą perskaičiavimą. Prieš kelias dienas net ir Swedbank pakėlė savo palūkanų normas žmonėms pasiėmusiems paskolas litais, atseit įsivedus eurą padidės rizika. Nors visi bankai pasirašė geros praktikos memorandumą, kad nekels įkainių ir paslaugų mokesčių artėjant eurui, dabar matau, kad tas memorandumas yra toks pats popierius, koks pas mane stovi tualete ir tinkamas tik užpakaliui nusivalyt.
kionig 2014-12-17 21:58
immortallt 2014-12-17 23:19
Kiek jūs galit nusišnekėti, vietoje pasitikrinę faktus? Skiedžiat, kiek daug reikės sumokėti, bet pamirštat, kiek mes daug išleidžiam litui išlaikyti, taip pat kiek sutaupysim ant palūkanų. Skiedžiat apie sentimentalumą, kai litas yra ne meno kūrinys ar kultūros dalis, o finansinis/ekonominis įrenginys. Na nebent irgi įsimylėtumėt senos technologijos širdies stimuliatorių susietą su kažkokiu geru prisiminimu, kuris gali kada sugesti ir numirsi, ar pasikeisi į naują, kuris 100% puikiai veiks? O jei tautiškumą siejat su banknotu, tai tautiškumo pas jus tiek pat, kiek finansinio suvokimo. Man tiesiog gėda, kaip žmonės susieja patriotiškumą su pinigais, alkoholio vartojimu ar meilę tėvynei su seimūnais. Aurimokai, kaip šaunu, kad tu visai nepriklausomas nuo verslo, nuo jo sumokamų mokesčių, nuo investicijų, nuo darbo vietų sukuriamų verslo. Turbūt gyvas kosmoso energija, o prie interneto prisijungi mintimis. Gyveni miške, oloje ir nesinaudoji jokiomis valstybės sukuriamomis paslaugomis. Nesuprantu žmonės durni ar tokie žiaurūs egocentrikai, kad toliau savo pimpalo nemato?
sub 2014-12-18 09:47
reziumuoju: žmonės kvailiai ir čia nieko keisto