Atidaryta kavinė, kurioje patiekiamas maistas iš šiukšliadėžių  (0)

Didžiosios Britanijos Bristolio mieste duris atvėrė kavinė, kurioje patiekiamas maistas, gautas iš ... prekybos centrų šiukšliadėžių ir konteinerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skipchen“ pavadintos kavinės įkūrėjų tikslas yra parodyti, kiek daug yra išmetama dar tinkamo vartoti maisto.

Kaip skelbia vietos spauda, „Stokes Croft“ gatvėje veikianti kavinė yra ne pelno siekianti įstaiga, kurios tikslas yra atkreipti žmonių dėmesį į maisto vartojimą šalyje. Ir jo įkūrėjai atvirai sako, kad dauguma maisto produktų, kurie čia naudojami, buvo paimti iš šiukšliadėžių ir dar yra visiškai tinkami vartoti.

Pirma tokia kavinė prieš devynis mėnesius duris atvėrė Leedse ir tapo labai populiari, todėl buvo sumanyta tokią pačią atidaryti ir Bristolyje. Du iš šešių direktorių, kurie vadovavo Leedso kavinei, atvyko į Bristolį ir kartu su bendraminčiais savanoriais atidarė kavinę čia. Vietinis „Crofter's Rights“ baras leido jiems naudotis savo virtuve ir kavinė buvo atidaryta pirmadienį.

Vienas iš Bristolio kavinės vadovų yra Samas Josephas, kuris pats pastaruosius trejus metus gyvena iš maisto produktų, rastų prekybos centrų šiukšliadėžėse.

„Mūsų galutinis tikslas yra „bankrutuoti“: jei pasieksime tokią stadiją, kai nebus švaistomas maistas, tuomet mums nebereikės tokios kavinės, – sakė jis. – Mes apvažiuojame prekybos centrus prieš jiems užsidarant ir surenkame visą maistą, kurį jie išmeta. Tačiau dabar mes deramės su keliais prekybos centrais ir gali būti, kad ateityje bendradarbiausime“.

Valgiaraštis Bristolio kavinėje yra trumpas ir priklauso nuo tuo metu turimų maisto produktų. „Mes visi čia dirbame savanoriškai ir mūsų idėja yra perskirstyti maistą žmonėms, kuriems jo labiausiai reikia. Esame bendruomenės valdoma kompanija, kurioje visi dirba savanoriškai. Manau, kad nėra nieko blogo imti maistą, kuri buvo išmestas, ir jį duoti tiems, kurie neišgali jo nusipirkti. Manau, kad būtų nemoralu ir neetiška iš to darytis pelną. Mes tiesiog norime šiuo projektu padaryti politinį pareiškimą“, – sakė S. Josephas.

Per dieną Bristolio kavinėje jau apsilanko maždaug 100 žmonių ir ji veikia tol, kol nesuvalgomas visas maistas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.lt
Anglija.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (0)