Pasiekė šuolio su parašiutu rekordą - iššoko iš 41 km aukščio (Video)  (2)

Internetinės paieškos milžinės "Google" viceprezidentas Alanas Eustace'as patyliukais, be didesnių trimitavimų pasiekė tai, ko dar niekam nėra pavykę - pasiekė naują pasaulio rekordą iššokęs iš 41 km aukščio su parašiutu. Taip aplenktas 2012 metais Felixo Baumgartnerio pasiektas ir garsiai išreklamuotas rekordas, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

57 metų A.Eustace'as šoko su specialiai parengtu kostiumu, kuris priminė astronautų naudojamus skafandrus. Leisdamasis daugiau 1,3 tūkst. km per val. greičiu jis viršijo garso greitį, taip pasiekdamas dar kelis rekordus.

Tačiau iki šiol šis šuolis buvo laikomas paslaptyje, mat projektą organizavusi bendrovė "Paragon Space Development Corporation", kuri užsiima stratosferos tyrimais daugiau nei 30 km aukštyje, nenorėjo pernelyg viešumo.

Patvirtinta, kad pasiektas naujas pasaulio rekordas: A.Eustace'as - buvęs pilotas ir patyręs parašiutininkas, specialiu helio pripildytu balionu pakilo į stratosferą ir iššoko iš 135 tūkst. 890 pėdų (41,1 km. ) aukščio, o iki žemės paviršiaus leidosi 4 minutes bei 27 sekundes. Prieš kelerius metus F.Baumgartneris iššoko iš 39 kilometrų aukščio.

"Buvo nuostabu, galėjai matyti kosmoso tamsą ir atmosferos sluoksnius, kurių niekada iki tol nemačiau", - teigė sėkmingai nusileidęs "Google" viceprezidentas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (2)