Istorikas: Rusija ruošiasi dideliam karui su Europa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2014-11-08 18:22
Net nežinau nuo ko pradėti, pradžioje užteks ir šio reikalo. http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/Emi ... ydo-krasta
vytautas50 2014-11-08 18:53
pilietis 2014-11-08 20:54
Reiktų baigt vieną kart lygiuotis į atsilikėlius, nes taip toliau ir nepažengsim (nors akivaizdu, bet kažkodėl neįtikėtina). Kitas dalykas kodėl dar tiek nedaug pažengę, kad dėl vienokių ar kitokių kataklizmų vis tenka žengti nuo nulio, lyginant su kitais kraštais.
shift 2014-11-08 21:01
Vytautai, ši jau dešimtmetį trunkanti emigracijos banga yra natūralus socialinės sanklodos persiformavimo procesas. Emigracija buvo ir tarpukariu, II Pasaulinio metais nužudyta arba į Sibirą buvo išvežta keli šimtai tūkstančių lietuvių (didžioji dalis iš ten negrįžo), šitą irgi išgyvenome. Penkis dešimtmečius trukusi okupacija lietuvius išmokė: be saiko gerti, vogti iš darbovietės, simuliuoti darbą, padlaižiauti dėl asmeninės naudos, išmokome naiviai tikėtis, kad kažkas kitas mums turi duoti gerą gyvenimą o ne mes patys ir t.t. Buvome ir vis dar esame sužalota visuomenė, tad nei kiek nepykstu jei kažkas išvažiuoja "reabilituotis" į pažangesnės visuomenės šalis. Dalis išvažiavusių grįš turėdami šviežesnį mastymą ir rodys pavyzdį vietiniams. Tas procesas vyksta visur, iš tos pačios Rusijos žmonės bėga jei tik randa galimybę. Pagal demografinę padėtį Rusija išvis yra klaikiausioje padėtyje per pastaruosius kelis dešimtmečius. Tuo tarpu išvykusieji atlaisvins erdvę kitiems likusiems. Ūkininkai Lietuvoje jau dabar trina rankomis, nes gali sutelkti didžiulius dirbamos žemės masyvus, o tai leidžia kurti labai pelningus ūkius. Šiandien net ir geras traktorininkas tokiuose ūkiuose uždirba po 5000 Lt.
vytautas50 2014-11-08 21:33
shift 2014-11-08 21:44
. Skurstančių, elgetaujančių, išnaudojamų vergų yra visur, bet visur yra ir normaliai pragyvenančių žmonių. Kad kažkas nusižudė, tai čia jau to žmogaus asmeninės psichikos problema. Nors žiūrint į statistiką, matome, kad Lietuva su Rusija "lyderiauja" pagal savižudybių gausumą. Nieko, išliks stipriausi.
007 2014-11-08 21:48
Tie kas mąsto, užsidirba ir Lietuvoje ir užsienyje. Nesvarbu kur, dirbti reikia, tik už vieną darbą moka daugiau, už kitą mažiau. Visų pirma, yra profesijos, kurių reikia, ir pinigai nemaži, o yra kur darbdaviui pasirinkimas nėra mažas, taigi ir mokėti daug neapsimoka. Tie žmonės kurie neturi nei profesijos, nei išsilavinimo dažnai jaučiasi kaip vergai. Bet ar tikrai visada Lietuva dėl to kalta? Niekada nėra blogas metas kažką išmokti ar pakeisti profesiją. Jeigu giliam kaime nėra darbo, važiuok svetur, dirbk už mažai, vergauk, bet kartu siek daugiau. Mokykis. Jei ne universitete, tai bent profesiją keisk arba mokykis naujos. Galimybių yra, tik ne visi nori tai pripažinti. O jeigu jau savas kraštas toks nemielas, tai yra ir Aglijoj agentūrų kurios apmoko jeigu žmogus turi tikslą. Šiais laikais nėra sunku sužinoti kokių darbuotojų trūksta ir judėti pirmym. O sėdėti ir verkti, o paskui žudytis, tai jau savęs negerbimas arba per didelė tinginystė. Visada sakiau ir sakysiu, kad dažno lietuvio toks būdas, sėdėti ir niurzgėti. Niurzga ir tie kurie kažką turi ir užsidirba.Taigi, visų pirma nuo savęs pradėti reikia. Pas mus toli gražu nėra idealu, bet ir patys gerai trenkti esam. Tikėti kiekvieno politiko žodžiu, laukti, o paskui skųstis? Na ir kas, kad prieš šimtą metų kažkas kažką žadėjo. Netiki? Rinkis kitą politiką šaliai valdyti. Dar visa laimė, kad daug jaunų žmonių į gyvenimą žiūri kaip į galimybę. Ne mums turi kažkas kažką duoti, o patys turime susikurti.
vytautas50 2014-11-08 22:09
DJ_LFS 2014-11-08 22:32
Na, ką gi, vieną fašistuojantį ruskį iš mūsų forumo išgujau, tai dar dešimt zombių atsirado... būtų juokinga, jei nebūtų graudu...
Kadras 2014-11-09 00:14
Yra geras posakis, geriau buti blogiausiu is geriausiu, nei geriausiu is blogiausiu. Savo kailiu tai patyriau, kai pakeiciau mokykla, nes antoj buvau vos ne geriausias mokykloj, bet perejau i viena geriausiu Lietuvos mokyklu ir tuomet buvau vienas is prasciausiu. Bet as del to niekada nesigailejau, tai mane priverte dar labiau tobuleti ir pasiekti, ta ka dabar turiu. Mano gimine yra labai plati, turiu apie 30 pusbroliu/puseseriu ir is ju tik 2 tera emigrave. Vienas jau grizo, nes dirbo pas ukininka Anglijoje, ismoko ukininko meno, susitaupe pinigu, grizo po 8 metu i Lietuva, nusipirko zemes, traktoriu ir kita technika ir dabar uzdirba pasakiskus pinigus, per nepilnus 5 metus~. Daug pavyzdziu turiu, kur isvazuoja i uzsieni, ismoksta kalbos prancuzu ar vokieciu, grize i Lietuva, dirba gerai apmokamuose darbuose, vien del kalbos mokejimo ir kitu igytu savybiu.
TAURAS 2014-11-09 00:20
Jie bent argumentuoja savo pasisakymus, o ne iskart apipila purvais. Tipinis "protingo" zmogaus pozymis.. Kazkuo primena musu valdzios, bei ziniasklaidos zodzius apie Rusija. Jei jo nuomone nesutampa su kito, tai tampa melu is praplautu DIDZIOSIOS Rusijos propogandos protu. Jau taip Rusijos propoganda veikia musu visuomene, kad net baisu daros. Atrodo ant kiekvieno kampo vien propoganda ir propoganda ir ne is kur kitur, o garantuotai Ruskiu finansuojama. Ir is kur jie tiek pinigu atranda? Ka mes darytume jei ne delfis, 15min ir kitu, tikrosios, tiesos skleideju? Turbut lietuviai jau seniai savo valdzia butu nuverte, nes mazai kas kestu toki pasityciojima, kuris vyksta musu salyje...
vanduo4 2014-11-09 00:39
Jiems uz tai moka. Jie atidirbineja. Tu geriau koncentruokis y savo ir bendraminciu nuomone, o juos ignoruok. Ju tikslas, kad objektyvi diskusija paskestu propagandos liune ir tiek. - Kuo daugiau su jais diskutuoji, tuo labiau palaikai propagandiny degima.
vanduo4 2014-11-09 00:46
- Jie ne argumentuoja savo pasisakymus, o skleidzia prorusiska ideologija (nostalgija komunizmui, pasiduok nekovok, viskas cia gerai nusiramink, Rusija yra taiki tauta, nukrypimai y lankas nuo straipsnio temos ir pan.); - Cia vyksta dvieju titanu dvikova: Demokratijos bei Autoritarizmo komunizmo kailyje. - Skirtumas tas, kad prorusiska propaganda pagrysta "MELU" bei faktu iskraipymu. Rusijoje draudzia kitokia nuomone. Lietuvoje visgi diskusijos vyksta, o prorusisku aktyvistu mazuma sugeba sudaryti daugumos yvaizdy. - Va del eterio tersimo ir yra pagrindinis konfliktas.
shift 2014-11-09 01:00
.
Simplicity 2014-11-09 01:47
Kalbant apie žiniasklaidą ir propagandą, tai pakanka įsijungti bet kurią rusišką televiziją ir pažiūrėti žinias, debatų laidą ar reportažą apie neramumus Ukrainos Rytuose. Visur, kur tik kalba pasisuks apie oficialią Ukrainos valdžią ir Ukrainos armiją, girdėsit šiuose epitetus: хунта , каратели (baudėjai). Apie zoną, kurioje vyksta kariniai veiksmai, bus kalbama ne kaip apie Ukrainos Rytus, bet kaip apie ДНР, ЛНР ar Новороссия („Donecko liaudies respublika“, “Lugansko liaudies respublika“, „Novorosija“); separatistai bus įvardinti kaip herojai, kovotojai (tik jau ne teroristais, kaip buvo įvardijami čečėnų kovotojai Rusijos-Čečėnijos karų metu). Taip Ukraina yra demonizuojama, sugretinama su Nacistine Vokietija ir padaroma pačiu didžiausiu rusiško pasaulio priešu— fašistine Ukraina. Rusų žiniasklaida pastoviai kala į vatines galvas, kad ukrainiečiai, tai tie patys nacių fašistai, kurie rusus į krosnis grūdo ir dūmais per kaminus leido. (Suprask, jei dabar „ukrofašistų“ nesustabdysi, tai jie visus Rytų Ukrainos rusakalbius ketvirčiuos, o ketvirčiavę gers vaikų kraują ir t.t.). Žodis „fašistas“ rusui yra tas pats kaip mokytam šuniui ištarta komanda FAS!/PAIMK!. Kuo Lietuvos žiniasklaida skiriasi nuo rusiškos žiniasklaidos? Tuo, kad mūsų žiniasklaida nerašo išgalvotų istorijų ir nedemonizuoja Rusijos, Putino nevadina gėjumi, pedofilu ar dar kokiu iškrypėliu. Mūsų žiniasklaida nerašo, kad Putino siunčiami kariai valgo mažų vaikų širdis ir prievartauja ištisus kaimus, degina ir ketvirčiuoja gyvus žmones. Lietuvos informacinėj erdvėj jūs net galit išgirsti ir pro-rusišką nuomonę (lrytas.lt, delfi.lt ar dar kokiam naujienų portale), tačiau rusiškoje informacinėje erdvėje jūs tokio dalyko nerasit— visa informacija Ukrainos tema yra vienalytė ir vienkryptė, žodis žodin atkartoja oficialią kremliaus poziciją.
shark 2014-11-09 09:44
diagnozė: Sovieticus Nostalgikus.
Kirtiklis 2014-11-09 11:24
Tai jau dabar kita dainelę dainuoji kad išveš artimuosius......... kur išveš? Visus senelius ir t.t, tik nejuokink. Ir koks dar minusinis augimas? Žodžiu tu emigracija matai taip - išvažiavo=numirė ir viskas, su tuo žmogumi baigta. O toliau apie kaimynus, tai mano kaimynu kita istorija, nei depresijų nei pavydų, ir jokių bla bla kaip čia bandai piešti.
Absoliutas 2014-11-09 12:12
Pasakyk tiesiai sviesiai ka tu nori pasakyti. Jeigu teisingai suprantu, tai vakarai, NATO, ES yra blogis, o Rusija yra rojus zemeje bandantis apsaugoti visa pasauly nuo "supuvusiu" vakaru blogio - ar teisingai supratau pono pozicija?
Absoliutas 2014-11-09 12:14
Ne tik uzpuole, bet ir okupavo.
Absoliutas 2014-11-09 12:19
Emigrantai kelia ES ekonomika, o Lietuva ir yra ES, taip kad gali nustoti leisti savo smirdancius bezdalus apie emigrantus.