Kaip išsilankstyti tobulai skrendantį popierinį lėktuvėlį? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

samottomas 2014-11-21 16:19
O kaip padaryti lėktuvėlį, kuris išsilaikytų ilgiausiai ore?
bahuriux 2014-11-21 17:51
Turi buti butu lengvas ir turetu didesni sparnu plota ir jei tik imanoma didesni sparnu prailgejima (angl.k. aspect ratio), nors popieriniam lektuveliui tas sunkiai igyvendinama, tai lieka tik mazas svoris ir didelis sparnu plotas, zinoma teisingas svorio centras.
punktyras 2014-11-21 18:08
Paleisti iš kuo aukščiau
bahuriux 2014-11-21 20:08
Cia kalba ejo apie kuo mazesni zemejima m/s, net ne apie aerodinamine kokybe L/D ir juo labiau ne apie pradini auksti. Sklandytuvu pagrindines savybes nusako L/D ir minimalus zemejimo greitis. Beto jis klause, kaip padaryti tokiu savybiu lektuveli, o ne kaip ji paleisti, kad sklestu ilgiau. Papasakojau kaip galima moksliskiau Atsiminiau, kaip vaikysteje 1-2 klasej vos dvejeto negavau, per kazkokia darbu/darbeliu pamoka, kai mokytoja paprase islankstyti is popieriaus kanors laisva tema. Pagalvojau kad laivelis nuobodu perdaug statiska, jau nekalbant apie kokia ten pinigine, ar panasiai, tai islanksciau lektuveli, mano manymu tai buvo COOL ir dar veikiantis daiktas, blyn gaila mokytojos nuomone buvo kitokia. Teko issitaisyti ir nulankstyti laiveli, o lektuva liepe suglamzyti ir ismesti Pasijauciau labiausiai neivertintas, su nusodintu kurybiskumu ir entuziazmu per visa savo gyvenima
punktyras 2014-11-21 21:49
Vien šypsenėlės, parodymui, kad atsakymas nelabai rimtas, nepakako… Et, pernelyg dažnai nutinka, kad imčiau galvon Kokybę dar turėtų pagerinti kuo plonesnis, kuo mažesnio tankio ir kuo glotnesnis popierius. Kažkas panašaus į kepimo popierių. Paviršiaus glotnumą laku galima padidinti ar kokiu krakmolo kleisteriu ir karštu lygintuvu. Sklandytuvų sparnus kasdien nuvalo nuo dulkių, kad kuo mažesnis pasipriešinimas būtų, tai įsivaizduoju, popieriaus plaušeliai irgi sudaro pasipriešinimą. Siekiant ilgo išsilaikymo, galima būtų pabandyti konstruoti lėktuvėlį ne išilgai, o skersai popieriaus lapo, kad būtų platesni sparnai. Bet tikriausiai sudėtingas balansavimas būtų, reikėtų dar tikslesnio gamybos proceso.
lucy 2014-11-22 04:52
Atsimenu pirmoi klasei viena kartą mėtėm lėktuvėlius iš 9to aukšto visi nukrisdavo netoli, bet vienas kažkaip pagavo banga ar kažkas tokio tai skrido palei gatve ir tai pakildavo tai nusileisdavo galiausiai nuskrido tiek toli jog nebeįžiurėjom.
bahuriux 2014-11-22 10:24
Gal pagavo antveji nuo pastatu, kalnuose si efekta isnaudoja sklandytojai. http://www.aerospaceweb.org/question/nature/q0253.shtml Air deflected by an obstacle in slope soaring Priespaskutinis paveiksliukas, cia tas atvejis galimai.
gytis13 2022-12-25 12:01
-