Šokas JAV ir Europai – naujoji Rusijos politika atsisakė kompromisų: proveržis arba krachas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-12-13 18:54
Kad atsakyti į ši klausimą, visu pirma reiktu atsakyti į kita klausimą. Kiek Rusija pasirengusi eiti į vakarus? Arba kokia Europos dalį Ameriką ir Europa pasirengusi atiduoti Rusijai? Atidavus Ukrainą Rusijai, kas gali garantuoti, kad Putinas nenuspręs eiti ginti rusakalbių į Baltijos šalis? Tai Baltijos šalis Amerika ir Europa taip pat atiduotu Rusijai kad išvengtu karo? Ar pradėtu karą? Jei atiduos Baltijos šalis, kas garantuos kad nesugalvos apginti ir Lenkijos rusakalbių? Tai Lenkija atiduotu ar kariautu? Taip atidavinėjant, Rusija gali ir iki Vokietijos prieiti. O puse Vokietijos buvo komunistinė šalis. Tai ten dar daugiau yra ką ginti Rusijai. Taigi, ar yra įmanoma išvengti karo su šalimi kuriai idėjos yra svarbiau už šalies gerovę? Ir kuri nori pastoviai plėsti savo įtakos zonas? Galima karą atidėti, bet tikrai jo išvengti nėra įmanomą. O paskui gali būti ir sunkiau tai padaryti, leidus Rusijai išplėsti įtakos zonas.
vanduo4 2014-12-13 19:33
- Mane labiau domintų, kaip vidaus finansus atskirti nuo irorės? - Rusijos rublio vertė krinta užsienio valiutų atžvilgiu, tačiau vidaus rinkoje (atmetus importuotus produktus) infliacija neturi jokio pagrindo. Pvz.: Amerikoje nesvarbu kokia dolerio vertė, vidaus rinka nepatiria jokių šokų nes JAV viską gaminasi pati. Kylant kainoms jie tik padidina apyvartą ir kainos vėl krenta;
Gedis 2014-12-13 19:42
Įtakos zonas visi nori išplėst ir tai daro,nesvarbu ar įvedant demokratiją ir susodinant ten savo žmones,ar įvedant armiją.Abu variantai manau netinkami.Ukrainai tereikėjo palaukt du mėnesius ir išsirinkt naują prezidentą.Kažkas skubėjo labai savus sudėliot postuose aukščiausiuose,nesitikėdami tokių rusijos liliputo žingsnių.Sakyčiau čia buvo labai didelis vakarų pralaimėjimas,po kurio jie suka galvas,kaip elgtis toliau.Situacija tokia patinė pasidarė ir bet kokios pusės didesnis ar mažesnis pirs...lėjimas tik blogina padėtį.Asmeniškai man,tik viena aišku,kuom visa tai baigsis,visiškai neaišku.Telieka tikėtis,kad spaudžiant vis labiau rusiją visokiomis sankcijomis,smukdant naftos kainas,bandant sugriauti rusijos ekonomiką,jos vadovams visiškai nepasimaišys protelis.
Fikcija 2014-12-13 20:05
ES aplamai bekiausiu sajunga net duju kainos vieningos negali isdereti visos bendrijos narems, o ka jau kalbet apie uzsienio politika ar ginyba
azotas 2014-12-13 21:06
putinas is ukrainos trauktis negali nes jis pasirodytu silpnas rusu akyse ko jie nemegsta.. o putinui nepasitraukus kas tada ? rusijos ekonomikai pipiec tada velgi putinui zopa nes patys rusai nulinciuotu ji.. kas lieka karas ? bet cia velgi apokaliptinis scenarijus tik klausimas koki putinas pasirinks.Mano nuomone jis ilipo i toki suda is kurio sveikas isbrist jau nebesugebes.
bahuriux 2014-12-13 21:57
Yra ir dar vienas budas jam islipti sausam is balos, be auku, be kriziu ir be nesamoniu. Gali garbingai pasitraukti per rinkimus leides laimeti (savo statytiniui, kaip jau ta dare) atsieit demokratija butu rusijoj. Tiesa nezinau kada ten ta parodija pavadinimu prezidento rinkimai buna, gal kas (is etatiniu) zino? O tas naujas kiseninis prezidentas sutvarkytu tuos reikalus kur putinas prisidirbo ir susideretu su vakarais del santykiu normalizavimo. Visiems butu gerai ir avys beveik sveikos (Ukraina) ir lokys (rusija) nepazemintas ir vilkas (vakarai) nebeurgztu.
bahuriux 2014-12-13 22:01
Tas nevieningumas ir man neduoda ramybes jau senai. O kad bekiauisiai tai cia ir taip seniai aisku. Jie nemate vargu todel nera uzgrudinti ir nesupranta, kad reikia laikytis isvien, kaip dabar ta bando daryti Baltijos valstybes.
immortallt 2014-12-13 22:16
Kaip tai neturi? Tai manai maisto produktai, kuriuos gali eksportuoti uz 2x didesne kaina nei parduoti vietineje rinkoje nebrangs? O visa importuojama technika, naujesni vaistai, medicinine iranga, gamybine iranga, automobiliai ir t.t.? Nu teoriskai paslaugos gali nebrangti, bet jei visa kita brangs, kiek ilgai zmones kentes gyventi su 50% mazesnemis algomis?
punktyras 2014-12-13 22:55
Putinui iš Ukrainos trauktis nereikia – ten Rusijos armijos oficialiai niekada ir nebuvo. Todėl čia rankos atrištos. Toliau – propagandinių technologijų reikalas. Artėjančiuose prezidento rinkimuose nedalyvaus – įtiks Vakarams – ir paliks būsimam prezidentui srėbti košę. Paskui grįš ir sėkmingai dvi kadencijas temps, įsiamžins vadovėliuose.
Absoliutas 2014-12-13 23:57
O kuo blogai jeigu rusija isirtu? Manau, kad sibiras su malonumu atsiskirtu nuo maskvos. Net 80% sibiro gyventoju pasisako uz atsiskyrima. informacijos saltinis, kad dryzuotieji nepradetu sklesiti savo melo:
DJ_LFS 2014-12-14 01:21
Aš ir taip manau. rusijos suskaldymas į kelias valstybėles būtų geriausias sprendimas.
giedrius.saugai 2014-12-14 01:57
Net Delfi be didesnių komentarų ir kvailų improvizavimų išvertė tą putino kalbą h t tp:// http://www.delfi.lt/news/daily/world/v- ... d=66578280 . Gal technologijų redaktoriai nustokit užsiiminėti politikavimu.
giedrius.saugai 2014-12-14 02:14
Ne 80%, gal kokie 80 Sibiro separatistų, finansuojamų visokių demokratizacijos fondų. Vienoje laidoje vienas jų "aktyvistų- vadų" išsireiškė : " mes už Sibiro federalizaciją" , užmiršdamas, kad Rusija ir taip jau yra federacija. Federalizuota fedaracija, sviestas sviestuotas. Putino populiarumas rusyne bene 80% ir staiga 80% sibiriečių nori nuo jo atsiskirt. kur logika?
Nerealiai 2014-12-14 03:49
Paprasta logika, visas gėris iš sibiro išgaunamas yra išvežamas, o regionui skiriami grašiai.
bmk1245 2014-12-14 04:29
Sena rašistų giesmelė. Rusijoj federacija tik "ant popieriaus", taip sakant. Aš galiu pavadinti juodą katiną baltu, tačiau juodas katinas baltu netaps. Ne veltui Rusijos "gosdura" pradėjo priiminėti antiseparatistinius įstatymus tuo metu, kai patys atplėšinėjo Krymą nuo Ukrainos. Pasėk grūdą (regionai už Uralo galėtų perspjauti Norvegiją, ar JAE pragyvenimo lygiu), ir Raška pradės byrėti per visas siūles. Štai ko bijo "didysis slavų žemių surinkinėtojas".
manciukaz 2014-12-14 07:52
Kam atitektu branduoliniai/cheminiai ginklai?Tas pats sibiras kaip manot kiek metu išsilaikytu, jei jau dabar spekuliuojama tuo jog kinija ketina anksčiau ar vėliau veržtis i sibira..aš kaip tik siulyčiau usa padalint i valstijas be jokios centrinės valdžios, perdaug jankiai iprato visam pasauliui aiškint kaip reikia gyvent
Shinigami 2014-12-14 09:10
Jankiai ne okupuoja svetimų teritorijų.
Gedis 2014-12-14 09:30
Neokupuoja,bet įveda ale demokratiją,savo "taikdarius" ir labai tyliai perėmę visas naftos įmones,tą naftą džiaugsmingai pumpuoja.Taip,jiems nereikia naujų teritorijų,kuriose jie smarkiai prikakos,bet resursus gražia forma priglaudžia sau.Kažkaip nepastebėjau nei vienos šalies,kur įlindo rusai ar jav,kad ten gyvenimas taptų gražus ir laimingas.Pas vienus amžinas ubagynas,pas kitus amžinas karas.Niekuo jie nesiskiria man.
Broniusg 2014-12-14 09:32
Visa laimė Tavo sprendimų Rusija neprivalo klausyti. O kai Lietuvoj sprendimus priima tokie Kaip Tu ir sėdim švelniausiai tariant š....de.
Talkatif 2014-12-14 10:35
O bus taip, kad ruskyną pasidalins čečėnai, uzbekai ir kinai.