Kodėl vokiečiai sukilo prieš islamą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-12-20 12:13
Mano nuomone čia situacija daug sudėtingesnė. Demonstrantu grupes gali sudaryti daug ir įvairių pažiūrų asmenų. Nacistai (kurie nepripažįsta kitataučių, kitos rasės ir religijos asmenų), asmenys nenorintys išlaikyti emigrantu kurie čia važiuoja tik dėl socialinių garantijų, priešiškų šalių agentų kurios nori sukelti protestus ir taip pateisinti savo pačiu veiksmus ar nukreipti dėmesį nuo savęs. Yra ne vienas atvejis kai musulmonu pabėgėlis užsiima teroristiniai išpuoliais ir žmonių verbavimų teroristiniams išpuoliams. Kaip atpažinti taikius pabėgėlius nuo teroristu apsimetančių taikiais pabėgėliais? Dar viena problema yra religinės, politinės ir moralinės pažiūros. Musulmonams atvykusiems iš savo šalių tikrai nėra lengva prisitaikyti prie tokios skirtingos visuomenės tvarkos.
sielinas 2014-12-20 12:15
Ne tik prieš fanatizmą, bet ir prieš religinį debilizmą.
Gediminas Jurgaitis 2014-12-20 13:37
idomu kada Londone prasides.. tik itariu, kad ne anglai o musulmonai eis i gatves DDD jei rimtai tai labai daznai sededamas viesajame transporte apsidairau ir suprantu, kad metro pilnas zmoniu, o as vienas baltas
manciukaz 2014-12-20 13:57
kažkada musulmonai išeis i europos gatves, pradės protestuot, tada netyčia kasnors kanors nušaus... ir tie visi vaizdeliai ka dabar matom per telika sirijoj persikels i mūsu kiemus...paprasčiausiai mes esam perdaug skirtingi, kad galėtume gyventi kartu, dabar musulmonai tyli kol jū yra mažuma, bet kas bus kai jū bus dauguma?
Arns 2014-12-20 14:02
Protestuoti iš idėjos visados paprasčiau nei kažką spręsti, kaip jau shiningami pastebėjo, įvairių pažiūrų grupės gali lengvai sutarti jog jiems nepatinka ta tikras emigrantų elgesys. Tačiau kaip spręsti problemas, jie nesiūlo, o jei pradėtu siūlyti, paaiškėtu kiek daug radikaliai skirtingų nuomonių atsirastu.
O_O 2014-12-20 14:44
Visi tie urodai gyvenantys iš pašalpų, turintys šalies pilietybę ir važiuojantys pjauti galvų viena dieną bus vejami lauk iš šalių. O su jais kartu ir kiti taikūs musulmonai, kadangi neįmanoma atskirti, kuris geras, o kuris blogas, tad lauk visiems. Axujieli, atsiprašant, parazituoti šalyje. Ateitis jų liūdna, arba bus vejami/neįsileidžiama, arba uždaromi į getus/internuotųjų stovyklas, kitos išeities aš nematau. Tik taip drastiškai nebus keletą metų, bet tolerancija pamažu veriasi lyg spąstai.
SG 2014-12-20 15:00
Šaunuoliai vokiečiai! Tikiuosi, kad ir prancūzai bei visa Europa sukils prieš šį XXI a. blogį.
vytautas50 2014-12-20 15:13
Shinigami 2014-12-20 15:19
Bet išsivystęs pasaulis turi problemą. Jis save įsivaizduoja labai humaniška, todėl kol musulmonai ar kiti radikalai atvirai nepradės pjaustyti galvų, tol humanistai saugos musulmonų ir kitu radikalų žmogaus teises. Nors dabar kai musulmonai pradėjo verbuoti kvailus vakariečius sunku pasakyti ar tai vakarietis ar radikalus musulmonas. O iš šio užburto rato sunku dabar ištrūkti. Nes iki šiol visus kurie bent šiek tiek pažeisdavo žmogaus teises, vakariečiai vadino barbarais. Tai kaip dabar patys gali jas pažeisti ir nepriimti į savo šalį?
SG 2014-12-20 15:33
Išdavikų visada buvo ir bus, nieko nepadarysi dėl to.
immortallt 2014-12-20 15:36
Imigrantai turi prisitaikyti prie tos šalies, į kurią atvažiuoja, o ne spausti vietinę visuomenę prisitaikyti prie jų poreikių. Tai ir kliudo.
Atk 2014-12-20 15:38
Kur ten blogis?
Shinigami 2014-12-20 17:24
Dauguma ir taikosi, bet daugumos taikimasis baigiasi pašalpų gavimu pagal šalies įstatimus. Tik nedidelis kiekis radikalų bando kitus versti taikytis prie jų. O dar keli radikalesni eina susisprogdinti viešose vietose. Musulmonui iš musulmonų šalies atvažiavus yra tas pats kas kai Lietuva gavo nepriklausomybe, gal net dar baisiau. Dauguma galvoja, kad ten rojus ir tik atvykus juos vietiniai turės apipilti auksu ir paties keistis nereikės (ir dauguma lietuvių tai galvojo). Bet realybe visai kita. Niekas ten auksu tavęs neskuba apipilti. Ten visiškai kitokia tvarka (tiek ekonominė, tiek politinė, tiek psichologinė), todėl tenka taikytis prie naujos aplinkos bet ne visi yra gabus taikytis arba nori taikytis. Paprastai sakant, problemos atsiranda tada kai tavo lūkesčiai daug didesni už realybę.
HiTech 2014-12-20 17:51
Ne kažkada išeis į gatves, o jau senų seniausiai eina. Laimei, Lietuvoje, jų tik vienas kitas, bet tokios valstybės, kaip UK, Prancūzija, Vokietija jau pradeda dusti nuo mosulmonų. Juokinga ir tuo pačiu baisu, kad netgi Norvegijos sostinėje, populiariausias vardas - Muhammedas. Man įdomu, ką po galais tų šalių imigracijos tarnybos veikia? Ir jei jos dalina leidimus gyventi, visiems kas tik užsigeidžia, tai gal tiesiog atidarom sienas visiems ir tiek, mažiau biurokratų išlaikyt reikės o rezultatas bus tas pats. Jei dar nesatę matę - http://youtube.com/watch?v=193lxzrJV8U
Gediminas Jurgaitis 2014-12-20 18:32
As tai manau, kad imigrantams pasalpos is viso nebutu, arba tik labai isskirtinais atvejais butu mokamos.
Kirtiklis 2014-12-20 18:53
Pažiūrėjus video, nes sunku įsivaizduoti jog gali būti taip ir LTU...
BlackBird 2014-12-20 18:55
Man išties keistas visų politikų apsimestinis jautrumas šiems klausimams. Visi sukišę galvas į smėlį ir nemato, kas darosi aplinkui. O kai žmonės jau protestuoja, tada vaidina "nuoširdžiai priblokštus". Bet kokia kritika iš kitų EU politų yra staigiai nutildoma ir pasmerkiama, kad ir Merkel pareiškimas, kad "multikulturizmo įdėja žlugo" arba UK Camerono noras riboti imigraciją ir griežtinti pašalpų gavimą. Olandų politikas Geertas Wildersas, negatyviai atsiliepęs apie musulmonus, tapo "radikalu ir kontraversišku politiku". Visiems lengva švaistytis frazėmis "nacis, radikalas, skustagalvis, ksenofobas", bet niekas nesiima spręsti jokių problemų.
Arns 2014-12-20 19:12
BlackBird, suprask, Europa sparčiai sensta, technologijos nuo Japonijos smarkiai atsilikusios, o purviniausių darbų "elitinis Vakarietis" neatlieka. Bėda dažnai ne pats emigrantas atvykęs dirbti ir dirbantis, bet su juo atgužėjusi giminė, kuris nenusiteikusi dirbti. Išvarius visus musulmonus bei afrikiečius, paaiškėtu jog nėra kam dirbti, o reikalaujamos algos taptu kosminėmis, kas privestu šalis prie geros krizės (t.y išsilavinusio europiečio lengvai nepriversi dirbti jo nenorimo darbo, nes sus savo kvalifikacija išskėstomis rankomis laukiamas beveik visuose kituose žemynuose). Tad visi sutinka, jog jie nėra labai geri, bet politikai suvokia iš kur vėjas pučia. Va kad ir Lietuvoj, oficialiai nedarbas virš 10%, bet nesikuklindami verslininkai kviečiasi visokius ukrainiečius ar net iš Vietnamo teikia prašymus jog galėtu įsivežti darbuotojus. Ir viskas vien tam, kad nereikėtu mokėti rinkos nustatyto atlyginimo. Toks "įvežtinukas" gaunamą algą skaičiuoja pagal tai iš kur atvykęs. Taip ir lietuviai Norvegijoj, Angluos dirba už vietiniams nelabai priimtiną atlygį, tačiau su gimtine lyginant, visai nieko.
dzo 2014-12-20 19:47
Tiesa. Bet tuos iveztinius ir galima rinktis, kad ir is Rumunijos, Bulgarijos siuo metu (cia Vokietijos, Anglijos atzvilgiu)...
vanduo4 2014-12-20 21:13
- Situacija panaši JAV. Kažkadais baltaodžiai buvo ponais, o juodaodžiai vergai jiems dirbo. Skirtumas tik tas, kad musulmonai imigrantai neketina dirbti baltaodžiams priešams, o juos tik išnaudoti; - Tad Vokietijoje susidūrė Islamiškoji (kitas nacijas niekinanti) nacija su vokiškaja nacija, kuri kažkadais skaudžiai nubausta reikalauja iš musulmonų tokios pačios atsakomybės; - Demokratijos problema - ji negali tapti diktatūriniu režimu, jos esmė: gerbti žmogaus teises ir skatinti lygybę, tačiau neretai pamirštama apie pareigas. - Tad artėja svarbūs demokratiniai pokyčiai, kurie be pareigų nesuteiktų tau ir teisių; - Dėka skirtingo pasaulinio suvokimo, išsivystymo lygio, žmogaus teisių ir pan. ES vykdomos derybos kol tampama ES nare. Tas pats turėtų būti ir su imigrantais. Migracija Demokratijos viduje neturėtų būti ribojama, tačiau imigracijai iš išorės turėtų būti keliamos sąlygos; Pvz.: Į JAV tu negali atvykti be santaupų, be vizos ir pan. Europoje viskas paprasčiau. - Paprasčiausias būdas stabdyti migraciją: a) mažinti pašalpas nedirbantiems ir nesiekiantiems dirbti; b) reikalavimas gerbti visuotines normas ir laikytis įstatymų; c) pilietybių suteikimo griežtinimo tvarka; d) grupinė atsakomybė - kaip tėvai atsako už savo vaikus, taip imigrantai ES piliečiai turėtų atsakyti už pasikviestų imigrantų veiklą ES; O tai dabar fiktyviai ženijasi, gauna pilietybę, atsitempia visą šeimą, dar neaišku ar tikrai šeima, o tie sėdi ant socialo. Pastovus normų pažeidimas turėtų būti baudžiamas pilietybių naikinimu ir deportacija. Trukdymas vykdyti teisingumą (žmogaus teisių ale "gynėjai"), turėtų būti baudžiami priverstiniais darbais šalyse, y kurias vykdomos deportacijos.