Pernai Lietuvos startuoliai sumušė visų laikų rekordus  (6)

Praėjusiais metais Lietuvos startuolių rodikliai šovė į rekordines aukštumas. Jie pritraukė 46 mln. eurų investicijų – beveik pusę visų 2007-2014 m. periodo investicijų paketo ir trigubai daugiau nei 2013-aisiais (16 mln. eurų). VšĮ „Versli Lietuva“ atlikto tyrimo „Startup Lithuania“ duomenimis, pernai startuolius iš viso pasiekė 25 užsienio ir Lietuvos fondų investicijos, kai 2013 m. jų skaičius siekė 19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei 2013-ieji buvo laikomi itin sėkmingais metais mūsų startuoliams, tai pernai buvo sumušti visų laikų rekordai. Pavyzdžiui į „Vinted“ buvo investuota 20 mln. eurų, o į Lietuvių sukurtą tarptautinį startuolį „YPlan“ praėjusiais metais buvo investuota daugiau kaip 21 mln. eurų, vieni iš investicinio etapo dalyvių buvo Baltijos šalių investicinis fondas „BaltCap“. Verslus-startuolius pasiekusios solidžios investicijos ne tik davė postūmį jų intensyvesnei ir globalesnei plėtrai, bet ir paskatino naujų startuolių kūrimąsi“, – komentavo VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Jo teigimu, startuolių plėtra atsispindėjo ir kituose ekonominiuose rodikliuose. Startuoliai pernai sumokėjo dvigubai daugiau mokesčių – jie šalies biudžetą papildė daugiau nei 1 mln. eurų, kai valstybės investicijos į juos sudarė šiek tiek daugiau nei 260 tūkst. eurų. 2013 m. startuolių į biudžetą sunešti mokesčiai siekė apie 0,5 mln. eurų.

Kaip prognozuoja patys startuoliai, 2015-iais Lietuvoje ir toliau planuojama sparti start-up verslo plėtra.

Išsamius „Startup Lithuania“ 2014 metų apžvalgos rezultatus VšĮ „Versli Lietuva“ pristatys vasario 5 d., ketvirtadienį ir taip pat bus apdovanotos sėkmingiausios praėjusių metų pradedančiųjų verslininkų komandos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (6)