Kodėl lietuviai Norvegijoje praranda vaikus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Moribus 2015-02-04 12:50
Gal del to, kad nesilaiko tos salies istatymu? Jei vagi pasodina niekas net nepirsteli "oi lietuvius i kalejima sodina uz vagystes".
vanduo4 2015-02-04 16:00
- Tikriausiai tam yra pagrindo. Paprasčiausiai lietuviai nepripratę, kad kažkas kišasi į šeimyninius reikalus. Patys taip užaugo tai įsivaizduoja, kad tai normalu; - Žinau šeimą, kuri gyvena iš pašalpų, dažnai girta, sūnus vis priekaištauja kad ji išleidžia pinigus ant alkoholio ir cigarečių vietoj to, kad jam nupirktų geresnius batus. - Atitinkamai vaiko akyse motina neturi jokios pagarbos. Jis ją ramiausiu tonu siunčia nachui, ji dar tipo bando prieštarauti tai jis dar labiau viską susintetina; - Norvegijoje jau seniai būtų atimtas. Integracija. Islamistai vykdo teroro aktus, lietuvių motinos grobia vaikus.
Nefizikas 2015-02-04 19:51
Supratau, kad komentatoriai nė vienas , toje \
Arthuras 2015-02-04 21:03
Jei atiminėtų tik degradų vaikus, nebūtų tokio šaršalo. Greičiausiai yra truputį gilesnė istorija po visu tuo. http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/m-v ... d=67072650 Neblogas straipsnis ta tema.
Bobinux 2015-02-04 21:38
Bet, kad ne vien tik degradu vaikus atimineja, esme, kad labai padorias seimas lietuviu taip ardo. Cia labiau sakyciau ispyzdejimas vakarietiskas auklejimo, Svedijoje moka pinigus vaikams, kad eitu i mokykla, uzsienyje iki 14 metu privalo daug kur su aukle bent jau palikti, jeigu iseinama is namu. Vat tokios durnystes, Vokietijoje ir Graikijoje jau teko isitikinti (bet speju daug kur), kad auga pyzduku karta, viskas leidziama kone, visi zino savo teises, tik ne pareigas, patys grasina tevams, kad skambins vaiku teisems ir t.t. Norvegijoje viso sito yra, aisku gal ramiausiai joje lyginant su kitomis siaures europos valstybemis.
bahuriux 2015-02-04 21:47
Toks vienas 3,14z..., oi atsiprasau ''oziukas'' grasino tikrai normaliems tevams, kad skusis vaiko teisems, tai po kazkelinto grasinimo mama pagooglino susirado Nr atnese tlf, sako skambink ir vaziuosi i vaiku namus gyventi, nes tavo tevai tau perprasti, gal ten geriau bus, tai kaip ranka nueme, daugiau nei karto nebegrasino.
UTF16 2015-02-04 21:53
Augink tokioj aplinkoj, kuri geriau atitinka tavo auklėjimo suvokimą – Rusijoj, Baltarusijoj, Ukrainoj.
Arthuras 2015-02-04 23:02
Turi įrodymų apie pastaruosius įvykius?.. Jei ne, tai galbūt nereikėtų taip kategoriškai?.. Ar bent jau pasiskaityk apie situaciją Norvegijoje. Aš irgi nežinau, kokia reali situacija. Tačiau kiek susidaro įspūdis iš straipsnių ir kt. - neatrodo, jog tos lietuvių šeimos Norvegijoje, iš kurių buvo atimti vaikai, buvo degradavusios. Bet, be abejo - jei lietuviai ten nesijaučia patenkinti, nėra ko ir važiuot.
UTF16 2015-02-05 01:13
Būtent, kad realios situacijos niekas nežino. Verkšlenanti mama nėra realios situacijos atspindys. Nesakau, kad man tai baisiai įdomu, bet jei per rytojaus pietų pertrauką perskaityčiau dar ir norvegų nuomonę šiuo klausimu, mano smalsumas kažkiek būtų patenkintas.
vanduo4 2015-02-05 04:47
- Nu tarkim. Mama turi mergaitę. Ji aprengta, pamaitinta, turi būtiniausius dalykus mokyklai ir pan. Tačiau mergaitė tiesiog bijo kalbėti prie kitų žmonių, mikčioja lyg tai bandytų atsargiai įsikišti į pokalbį, bet ir tuo pačiu nesupykintų mamytės. Nes ši pastoviai ją nutraukia, o galiausiai nuveja į savo kmabarį; - Jeigu yra svečių, mergaitę apskritai kuo greičiau išveja dar net nespėjus pilnai pavalgyti, kad ji matai netrukdytų; - Mergaitę augina viena, ypatingai reikli sau ir aplinkiniams, tikriausiai todėl ir viena. O mergaitė vos ne kaip "balastas" trukdantis surasti auksinį balną. - Na mergaitė fiziškai kaip ir turi viską, bet emociškai ji yra nepageidajama. Tarp jos ir mamos praktiškai nėra jokio kontakto. Tad tarnybos pastebėję, kad vaikas tiesiog bijo žmonių, imasi iniciatyvos aiškintis problemas, o tokiai mamytei tu net nebandyk ką nors įrodyti jog ji bloga motina. Tiesiog kaip TU DRĮSTI MAN Į AKIS ŽIŪRĖTI. - Na ar tokia šeima yra gerai? Hmm. Gal geriau nei apskritai vaikui augti gatvėje, bet jeigu Norvegijoje jie rūpinasi ne tik vaikų fizine gerove bet ir emocine, tai nenuostabu jog tuos vaikus ir atima. - Beje mačiau vienos mamytės nuotrauką, kur ji Norvegijoje su savo mažamečiu vaiku. Na iš jos aprangos pirma mintis kilo, kad ji prostitutė.
čia_bolševizmo_rupor 2015-02-05 08:14
Žiūriu užaugo nukvakusių liberastėlių karta, kuriai labai sunku pripažinti, kad jų galvelėse susikurta tobulo vakarietiško gyvenimo pasaka, įgyja kuo toliau tuo daugiau TOTALITARIZMO požymių. Ir patys matyt gilumoje tai suvokia, bet pripažinti nenori. Iš čia ir atmetimo reakcija: "lietuviai - degradai...važiuokit į Rusiją...". Čia jums, "mielieji" "europiečiai" reikia važiuoti į savo išsvajotąją "Europą", mes niekur nevažiuosim, nes čia mūsų tėvynė ir mes Lietuvos paversti liberal-komunistine, jievropietiška šiknaskyle NELEISIME! Beje, šita šeimų griovimo ideologija sukurta senų seniausiai marksizmo pradininkų ir pirmą kartą praktiškai pabandyta įgyvendinti būtent bolševikinėje Lenino Rusijoje, kur vaikai buvo auginami ne biologinių tėvų, bet komunose su daug bendrų tėvų ir mamų, kur žmonos buvo bendros, o vaikai auklėjami "profesionalų"...
Pumper 2015-02-05 08:19
Man visas tas reikalas, ypač po "protestų" Lietuvoj, labai panašus darosi į violetinių sektos laikus, kai "auka" verkė bė įrodymų, o idiotai ją palaikė besąlygiškai ir dar savo pasakėlių (taip pat be jokių įrodymų) pridėdami. Suprantamas būtų pasipiktinimas, jei tai būtų masinis reiškinys, bet realiai tik iš vienetų atima vaikus (lietuvių), todėl akivaizdu, kad ne su Norvegijos taisyklėm ar kažkokiom gėjų/pedikų (kaip teigia naujieji violetiniai) konspiracijom problema, o su netikusiais tėvais.
čia_bolševizmo_rupor 2015-02-05 08:35
Norvegijoje atimamas kas penktas gimęs vaikas. Tokia statistika. Iš pačių norvegų atiminėjama masiškai taip pat. Breivikas buvo atiminėjamas ir mėtomas per kelias globėjų "šeimas". O sąmokslų politikoje aišku niekada nebūna (nebent tik Lietuvoje), bet tik ne tobuluose Vakaruose. Ir korupcijos ten nėra. Be to Kalėdų senis iš tikro egzistuoja...
zet 2015-02-05 09:50
ziuriu nei tu nei kiti nepagauna kame kampas. Cia klausimas, kiek galima pasitiketi ta vaiku grobimo organizacija, kuri gauna limonus uz vaikus, bet net jei istikruju pagal ju istatymus tevai negali priziureti vaiko (buti globejais), tada seima privalo (visa) isvykti is salies, arba vaiaks turi buti atiduotas Lietuvai, ypac, jei Lietuvoje yra norintys ir galintys (pagal Lietuvos istatymus) priziureti vaika artimieji, pvz seneliai. Vaikas yra Lietuvos pilietis, nepadares jokio nusikaltimo, tad kokia teise turi grobti musu piliecius ir elgtis kaip su preke savo nuoziura? O musu ambasadoriai bei uzsienio reikalu ministerija tai tragedija, as ju darba vertinu maksimaliai negiamai, net slykstu klausytis pasiteinimu, kad galbut mama nusizenge pagal vietinius istatymus... tai gerai, grazinkite visa seima ar vaika i Lietuva tokiu atveju!!!!!!!!!!!!!!!!! Praktiskai vyksta norvegizacija, is vaiko atimami visi artimieji, teise i lieuviu kalba, senelius, pusbrolius, nekalbant apie nerealu stresa. Vaiko atimimas turi buti krastutine priemone, bet ne pati pirmutine. Man tai isviso yra apsurdas, rodo tam tikra visuomenes degradacija, kad tokie dalykai vyksta, kad visuomene leidzia jiems vykti.
UTF16 2015-02-05 10:56
Aš degradacija laikau teisę į lietuvių kalbą turinčio, bet ja nelabai mokančio naudotis „mūsų piliečio“ krokodilo ašaras. Šūdą tu pagavai, o ne kampą su savo sąmokslo teorijom.
Hmz 2015-02-05 11:02
Statistikos šaltinį - į studiją. Supermamyčių forumas ir youtube netinka.
Niemand 2015-02-05 11:32
Problema netikusių tėvų sampratoje. Norvegijoje taikomi, mano akimis, idiotiški reikalavimai tėvams. Bet tas jokiu būdu nieko neatleidžia nuo tų reikalavimų vykdymo Norvegijoje. Jei nori auginti vaikus Norvegijoje, teks tą daryti pgl jų įstatymus. O dabar kažkas naiviai tikisi, kad galės ten gyventi taip pat kaip Lietuvoje. Kaip sako liaudies išmintis, durnių ir bažnyčioj muša.
zet 2015-02-05 11:35
Kokia dar samokslo ? Kai vaikas atimamas ir negrazinamas Lietuvai ?
UTF16 2015-02-05 13:29
Kokie?
Arthuras 2015-02-05 17:43
Tai nėra net vienetinis atvejis. Ir aš visiškai tikiu, kad pagal norvegus - tos mamos buvo prastos, todėl iš jų buvo atimti vaikai. Tačiau esu taip pat visiškai įsitikinęs, kad jų sąvoka - blogas tėvas ar mama, yra suprantama tik jiems, bet ne likusiam pasauliui. Ir nereikėtų norvegų ar jų požiūrio laikyti tik teisingu. Nežinau kodėl, bet nemažai lietuvių turi tokį sindromą, jog viską, kas yra Lietuvoje - nuvertina, o kas yra "už balos" - iškelia. Faktas toks, kad Norvegija yra daugiau mažiau socialistinė valstybė su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Kaip ir visos daugiau-mažiau socialistinės santvarkos - kišasi į privatų savo piliečių gyvenimą. Tai ne visiems priimtina. Tačiau, tai yra Norvegija ir jei nori ten gyvent - turi prisitaikyti. Kita vertus, nepateisinamas yra Lietuvos piliečių pasisavinimas. Lietuvai paprašius jie turėtų būti staigiai grąžinti į Lietuvą ir atiduoti LIETUVOS vaikų teisių apsaugai. Kad atiminėja ne tik migrantų vaikus: "In 2009, 89 percent of the children placed outside the homes had no immigrant background." http://barentsobserver.com/en/society/2 ... vels-20-11 http://en.wikipedia.org/wiki/Child_Welf ... 8Norway%29 Pastraipa: Criticism and diplomatic incidents Aš tikrai nežinau, kokia ten yra reali situacija, bet kad kažkas nelabai tvarkoje, tai faktas. Be abejo, na yra žmonių, kuriems socialistinė santvarka - kuomet valstybė žino GERIAU yra priimtina. Tokie ir SSRS pasiilgę, kuomet valdžia viskuo rūpindavosi, viską duodavo...