„Trolių gamykla“: kaip gimsta Rusijos režimą aukštinantys komentarai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-02-26 11:40
Arns, čia dirbi?
rndbit 2015-02-26 11:41
Pamaina dar neprasidėjo panašu
Arwis 2015-02-26 12:09
lucy 2015-02-26 12:22
Šiaip kaip nekeista jog visos tos nuomonės formavimo įstaigos dabar priskiriamas tik Rusijai. Prieš prasidedant propagandiniam karui, jau buvo pilna tokių įmonių, kuriuos daugiausia užsiimdavo kažkokių tai prekių reklama visokiuose supermamose forume(lengviausiai pastebima) ir kaip konkretus produktas ale padėdavo. Taip pat yra visokių youtube/facebook likerių ir tt, bet aišku dabar visa tai pamirštama nes tik bloga Rusija to gali imtis O realiai tos įmonės dirba tiems kas sumoka ir viskas. O čia labai įprasta primesti jog jei tavo nuomonė nesutampa su oficialia esi apšaukiamas "vatniku" na gal silpniems žmonėms tiek ir užtenka jog jie tylėtų ir bijotų suabejoti šventa tiesa per TV. Čia panašiai kaip viduramžiuose unbeliever! burn the witch vnz gėda.
immortallt 2015-02-26 12:45
Dėl prekių - tai tie neužsiima šmeižtu, šalies ir jos gyventojų menkinimu ir pan. Nuomonė ar skleidžiamas melas?
Zergas 2015-02-26 12:48
jokio atradimo cia nepadare kad surado apmokamu komentatoriu rusijoj,bet lygiai taip pat ir lietuvoj ju apstu.tai ivairaus plauko PR agenturos kurios savo price list'e aiskiai ivardijusios kainas ir kiekius,ir jomis naudojasi dauguma partiju,stambios imones.o ka jau kalbet apie partiju viduje raginimus/skatinimus palaikyt savus ir smeizti oponentus? todel sakyt kad cia tik rusijos problema yra melas,pas mus apmokami komentatoriai lygiai taip pat formuoja nuomone uz kuria apmoka uzsakovai
Zergas 2015-02-26 12:58
taip,melas ir smeizimas vyksta,tik labiau vietiniam lygmenyje.abejoju ar cia labai jau daug tu zmoniu lietuvoj kuriems moka rusijos valdzia uz komentaru rasyma, cia paprasciausiai zmoniu nuomone nesutampanti su mainstream'ine propaganda.o kad perdaug neviauksetu,prilipdo visokiu etikeciu tipo koloradai,vatnikai ir t.t. bet va neseniai per TV3 zinias buvo balsavimas kurio metu zmones pasisake apie stiprejancia rusijos propaganda,tai 60 ar 80% pasisake jog rusija sako tiesa.tai tie balsavusieji irgi vatnikai?
PupuDede 2015-02-26 13:29
Rado nediduke Rusijos propogandos mašina. Pažiūrėkit į Lietuvos IR Amerikos propagandos mašinas: DELFI, 15MIN, TV3. Va čia tai propagandos varymo punktai.
socrat 2015-02-26 13:53
Per ta balsavima balsavo apie 11 000 kartu. Virs 7 000 kartu per pora minuciu buvo nubalsuota is to pacio IP. Ir nubalsuota buvo kaip tik uz tai, jog rusija sako tiesa. Po to balsavimo rezultatai buvo nufotografuoti ir pradeti platinti taip vadinamu troliu. Stai jums ir pavyzdys, kaip tai vyksta. http://www.zinios.lt/lietuva/zinia/2015 ... isiu-ataka nuoroda i straipsni.
immortallt 2015-02-26 14:04
Nu va, whataboutism pateisinėjimas, kadangi įmonės stengiasi skelbti ir sudarinėti nuomonę apie malonią patirtį perkant jų produktą, tai Rusijai galima skleisti "nuomonę", kad Lietuva savo noru prisijungė prie SSRS, kad savi šaudė į savus, ir tankais savi traiškė. Kad fašistai puola Rusiją. Kad rusus Ukrainoje žudė. Kad vaikus rusų valgo. Kad nukryžiavo berniuką ir t.t. Pasirodo Arns bendradarbių yra. Šiaip yra įstaigų, kurios ir Lietuvoje tuo užsiima. Gaila, niekam iš teisėsaugos struktūrų tai per labiausiai neužkliūva - byla būtų sudėtinga, o niekas nėra įpareigotas.
Atavar 2015-02-26 14:29
Taip, beveik visi balsavusieji buvo vatnikai ir koloradai. Kaip ir tu esi Nes net ir dabar bandai skleisti iskreiptus faktus. TV3 del suklastotu apklausos rezultatu jau kreipesi i prokuratura. ~70% apklausos balsu sudare ~7500+ prabalsavimu is vieno IP adreso ~2min begyje. Apie tai buvo rasyta is spaudoje, ir rodyta per tas pacias TV3 zinias, kuriu "sensacingos apklausos" rezultatus tu cia bandei pateikti, bet kazkodel nutylejai istorijos finala. Taigi taip - tu tikrai esi vatnikas ir koloradas. Samoningai ar ne iskreipdamas faktus, arba tiesiog uzmerkdamas akis i nepatogius faktus, puikiai irodote, kad tokie esate. Ir tai nera kita nuomone. Nes jusu neveikia objektyvi realybe, argumentai ir faktai.
six 2015-02-26 14:42
Juokiasi puodas, kad katilas juodas.
hamann 2015-02-26 14:50
Dar vienas.. Jau tik nepradėk su neaiškiais rusiškais šaltiniais. Net straipsnio antraštės nesugebėjo be klaidų parašyt.
Hmz 2015-02-26 15:13
Jei jau Delfi, TV3 ir 15min vadini propagandos mašinomis, tai kodėl nelygini su tokia "nediduke Rusijos propogandos mašina" kaip: - Pervyj kanal (kontroliuojamas valstybės) - Russia Today (valstybinis kanalas, transliuoja 6 kalbomis ir pasiekiamas 100 šalių) - Life News - NTV (priklauso valstybės kontroliuojamam Gazpromui, turi padalinį Kanadoje) Ai tiesa, čia gi gerieji tiesos kanalai
Pjovėjas 2015-02-26 15:41
dar vienas tobulas "whataboutizmo" pavyzdys štai šio straipsnio komentarai: http://www.15min.lt/sportas/naujiena/fu ... -24-487368 gal straipsnio antraštė ir hiperbolizuota. Betjuokingiausia, kad tų klapčiukų niekas neinstruktavo tinkamai. Ir kai jie pradeda atsakinėti "o pas juos negrus muša" stiliumi, tai ir arkliui pasidaro aišku, kad paneigti savo blogos situacijos negali ir ją pripažįsta ir kad likusi vienintelė gynyba, kad kitur irgi blogai gal...
Marius.brn 2015-02-26 17:21
Pjovėjas, O kaip juos instruktuosi? Žmonės mato skirtumą, nėra visiški fruktai. Juk kol rusai nesupras, kad žmones galėtų papirkti geresniu gyvenimo lygiu, tai jie investuoja į propagandą ir korupciją. Tai kad, kol nesugebės susitvarkyti savo bardako, jiems nėra prosvaičių, lygintis su tuo ką gali pasiūlyt vakarai. Tokiom neturtingom šalim kaip Ukraina (o dar labiau rusakalbiams joje) ar dar toliau į rytus, jau rusija yra pakankamai "turtinga", tai jau gali daryti kažkokią įtaką.
immortallt 2015-02-26 17:33
Iš Ukrainos rytų, pabėgėliai į Rusijos pusę galvojo jau, kad gaus kokią šiltą vietelę Maskvoje ar bent jau pamaskvėje, gi taip juos myli Putinas, bet juos išsiuntė tiesiu taikymu į Sibirą. Kažin, ką pabėgeliai dabar galvoja apie Putiną?
deivis 2015-02-26 18:03
Bet dėl tos TV3 apklausos atakos tai irgi, kreivarankiai ten už ekrano sėdi ar kas yra, nesugeba elementarių apsaugų padaryti, kad negalėtų balsuoti štuką kartų iš vieno IP?
Simplicity 2015-02-26 18:26
Kai kalbam apie rusišką propagandą, nereikia pamiršti ir visokių organizuojamų maršų, paradų ir susibūrimų. Štai, paskutinio antimaidano vaizdo įrašas, visu gražumu. Galit patys pasižiūrėti kaip gražiai ir pompastiškai programa sustatyta, tekstai mintinai išmokti. (Ypatingai gerai tai juntama, kai jau pačioj pradžioj tetos ant scenos išmkotą tekstą su užsikirtimais deklamuoja.) Iš žiūrovų reakcijos puikiai matosi, kad daugumą jų ten atvedė pinigai arba juos suvarė per prievartą— aplodismentų ir palaikymo apskritas nulis. Tai va, visokie pupų dėdės, Lietuvai iki tokio lygio valstybinės propagandos, tai kaip pėsčiomis iki mėnulio nueit. Rusiškai suprantantys gali visą cirką pažiūrėt, o nesuprantantiems , kur cirko konferansjė bando visus pažadinti, bet visi ir toliau stovi susiraukę ir apatiški. Štai taip, gerbiamieji, atrodo desperatiški kremliaus režimo bandymai išlaikyti valdžią savo gniaužtuose. Vadinasi, nėra viskas viduje jau taip gerai, jei jau atvirai bandoma primesti nuomonę, kad valdžios pasikeitimas Rusijoje reikštų visokeriopą griūtį. (Suprask, už Putiną ir Vieningosios Rusijos partiją nieko geresnio negali būti.)
lucy 2015-02-26 18:36
Nežinau kuom tos propagandos skiriasi, bet man nepatinka jokia, aš tiesiog nevirškinu kai man meluojama tiesiai į akis ir dar visokie imortal kabinėja akis jog aš nesuvirškinu šito šudo vien faktas, kad jog visos Ukrainos istorijos į Lietuvą ateina tiesiai iš Ukrainos šaltinių rodo ant kiek degradavę čia viskas jokio objektyvumo. Atsimenu dar tuos pastovius straipsnius kaip su kokia visiškai neaiškia nuotrauka ten pastoviai visokie kariai žygiuoja kaip ten tuoj tuoj viskas bus sugriauta ir tt nzn ar juoktis ar verkti. Tu supranti kad šitas argumentas yra nesąmoningas, nes nėra patikimų rusišku šaltinių pagal jumis, bet ką galima paneigti jei jis atėjo iš .ru galūnės, o visokiose .com jei ten bus parašyta kas nepatiks jums irgi bus priskirtas prie nepatikimų Vnz paprastai sakant jūs esat užsidarę vienoje barikados pusėje ir jau senai objektyviai nebemastot nes jums plauna smegenis tik iš vienos pusės, jei pasidomi kas sakoma iš abiejų pusių galima daug maž susidaryti nuomonę kas realiai vyksta. Iš tikro gaila jog nemoku Kiniškai būtų įdomu ką ten rašo.