Dramatiškas sąmonės danguje netekusio parašiutininko gelbėjimas (Video)  (0)

22-ejų australas Christopheris Jonesas save gali vadinti laimės kūdikiu. Lapkričio mėnesį jis lankė šuolių parašiutu kursus, kai iššokus iš lėktuvo jį ištiko priepuolis. Laimei, viskas baigėsi gerai, o už išgelbėtą gyvybę jis gali dėkoti savo instruktoriui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąmonės danguje netekęs Ch.Jonesas krito žemyn. Jo instruktoriui iš antro karto pavyko išskleisti Ch.Joneso parašiutą.

Ch.Jonesas nuo vaikystės svajojo tapti lakūnu. Jo viltys buvo sudaužytos, kai jam buvo diagnozuota epilepsija. Ketverius metus nepatyręs priepuolio jis nusprendė išbandyti šuolį parašiutu.

„Visada norėjau patirti skridimo jausmą, todėl pagalvojau, kad jeigu negaliu pilotuoti lėktuvo dėl savo būklės, pamėginsiu parašiutizmą“, – pasakojo jis.

Jam iššokus iš lėktuvo, linksmybės bemat baigėsi. Instruktorius Sheldonas McFarlane'as pastebėjo, kad Ch.Jonesas apsivertė ant nugaros.

Jaunuolio gelbėjimas buvo nufilmuotas – matyti, kaip instruktorius vieną kartą mėgina pasiekti parašiuto išskleidimo mechanizmą, tačiau jam nepavyksta, ir Ch.Jones toliau sminga žemyn. Antruoju mėginimu Sh.McFarlane'ui pavyksta.

Instruktoriaus teigimu, net jeigu jam nebūtų pasisekę, Ch.Jonesas būtų saugiai nusileidęs. Jaunuolio įrangoje buvo įtaisytas mechanizmas, kuris būtų automatiškai išskleidęs parašiutą, kai būtų prisiartinta prie žemės.

„Nė akimirkos nesijaudinau, kad jis trenksis į žemę be parašiuto, tačiau turint omenyje aplinkybes ir tai, kur mes buvome, pamaniau, kad būtų gerai išskleisti jam parašiutą anksčiau nei vėliau“, – pasakojo jis.
Ch.Jonesas sakė, kad atgavo sąmonę maždaug 900 metrų aukštyje ir saugiai nusileido. Jis buvo sąmonės netekęs ir krito maždaug 30 sekundžių. „Tikriausiai tai buvo baisiausia akimirka mano gyvenime“, – prisipažino jis.

Nusileidus ant žemės jam medikų pagalbos neprireikė. Tačiau instruktoriai sakė, kad jis ateityje neturėtų bandyti dar kartą šokti su parašiutu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (0)