Vienuolis verdančiame aliejuje – magija ar įspūdingas triukas? (Video)  (8)

Praėjusią savaitę „Youtube“ tinklalapyje pasirodęs vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip verdančiame aliejuje, virš atviros ugnies, meldžiasi Tailando vienuolis, sukėlė nemažai diskusijų, į kurias įsitraukė ne tik tikintieji supergaliomis, bet ir mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad vienuoliui, sėdinčiam verdančio aliejaus kubile, yra tik truputėlį šilta. Jo ramybė pakeri susirinkusius smalsuolius, kurie tiki, kad vienuoliui palietus jų daiktus, šie irgi įgaus tam tikrų galių. Vėliau tie daiktai dažniausiai parduodami vietiniuose turguose prisigalvojus įvairių stebuklingų jų panaudojimo paskirčių.

Tačiau ne visi tiki tokia vienuolio ištverme. Pasak mokslininkės Jessada Denduangboripant, jei vienuolis iš tiesų klūpėtų verdančiame aliejuje, jis klyktų iš skausmo. Šiuo atveju nėra jokių įrodymų, kad aliejus išties virtų. „Vienintelis būdas patikrinti, ar aliejus verda – pamatuoti jo temperatūrą. Šiuo atveju nepanašu, kad jis virtų, o ir pats kubilas atrodo įtartinai. Galimas daiktas, kad jis turi dar vieną sluoksnį, izoliuojantį karštį“, – teigė mokslininkė.

Kad dar labiau patvirtintų savo abejones vienuolio gebėjimais, mokslininkė pateikia savo pačios 2012 filmuotą eksperimentą. Vaizdo įraše įrodoma, kad jei į dubenį prieš pildamas aliejų įpilsi vandens, aliejus neužvirs, o didžiąją dalį karščio pasisavins vanduo.

Parengta pagal Skaitalas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(32)
(13)
(19)

Komentarai (8)