Verta žinoti: nuo šiol rūkančių nepilnamečių tėvų lauks baudos ir tėvystės kursai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-04-24 14:29
Kaip galima mažinti įstatimais uždrausta veiklą, jei baudžiamas ne įstatimą pažeidęs asmuo?
mch0lic 2015-04-24 14:39
Ar tokios baudos bent jau administracines išlaidas padengs? Baudas reik daryt kaip singapūre, o čia smulkinasi su kapeikom...
Simplicity 2015-04-24 15:02
Auklėdami tėvus išauklės vaikus. Šiandien didžiule problema tapo tėvų nesugebėjimas susitvarkyti su savo atžalomis.
crashas 2015-04-24 15:02
Kazkokia pieva. Norint kazko pasiekti rwiktu pradet nuo prekybos. Jei valdzia nesugeba to kontroliuot nemanau kad kokios nors "pastangos" galetu padeti. O bausti tevus - gal is kart pradekit i prekyba deti pavadelius.
crashas 2015-04-24 15:02
Kazkokia pieva. Norint kazko pasiekti rwiktu pradet nuo prekybos. Jei valdzia nesugeba to kontroliuot nemanau kad kokios nors "pastangos" galetu padeti. O bausti tevus - gal is kart pradekit i prekyba deti pavadelius.
lizunas 2015-04-24 15:08
Sutinku su Simplicity. Vaikas žaidžia žaidimų aikštelėje, pribėga prie mamos, pasiima buteliuką sulčių, jas išgėręs tą tuščia buteliuką šveičia šonan. O ką mama? O mamai visiškai dzin, nei vaiko paauklėja, kad taip negalima daryti, nei ką... crashas, tai reikia samdyti begalę slaptų seklių, kad jie kiekviena prekybos centre sektų perkančius rūkalus ir ar jie neperduoda nepilnamečiams?
Kadras 2015-04-24 15:09
Saunu, senai to reikejo.
braske 2015-04-24 15:50
senai laikas buvo
Hmz 2015-04-24 16:05
O dabar, mieli įstatymo šalininkai, pastatykite save į tėvo vietą. Vaiką pagavo rūkant - įplojo baudą. Susimokėjote, rimtai pakalbėjote su vaiku. Vaikas rūko toliau. Pagavo antrą kartą - įplojo baudą ir įpareigojo išeiti "tėvystės įgūdžių išklausymo kursus". Susimokėjote, pavaikščiojote į paskaitas. Prisiklausėte krūvos teorinių svaičiojimų, kuriuos suprakaitavęs bandote taikyti praktikoje. Vaikas rūko toliau. Pratęskite patys. Didžiausias idiotizmas yra ne tokie įstatymai, bet tai, kaip entuziastingai jiems pritaria "visuomenė". Update: Išeitis vis dėl to yra. Reikia neklusnų paauglį atiduoti valstybės globai į kokį nors internatą, ir mokėti baudų nebereiks. Čia ne aš taip sugalvojau - čia įstatymo siūlytojai tokį sprendimą diktuoja.
Simplicity 2015-04-24 16:19
Atėmiau kompiuterį, televizorių, kišenpinigius, išmanųjį telefoną ir savaitei jokių draugų ir būrelių. Kaip manai, ilgai rūkorius temps? p.s. Nereikia vaikų auklėjimo užmesti tiek, kad jau negalėtum su savo nepilnamečiu vaiku susitvarkyt. Visos vaikų problemos ateina iš tėvų, tos problemos neatsiranda per naktį. Jei nuo pat lopšio vaikui leisi viską, pro pirštus žiūrėsi į jo netinkamą elgesį, tai prasidėjus hormonų audroms visi tie vaikiški ožiai grįš su šimteriopai didesne jėga.
Vaidog 2015-04-24 16:43
Piščiau blynų aš tam vaikui ir nebenorėtų rūkyti. Kaip gali išauklėti jei tik gražiuoju šnekėt galima? Pats gaudavau diržų nuo tėvų už blogą elgesį ir daugiau nebenorėdavau taip elgtis, o dabar kuo gražiau šneki, tuo labiau šika ant galvos. Tik mušimu gali išauklėti. Ir ne taip, kad blyna per užpakalį, bet gerą žuvį per snukį, arba diržu atvanot kaip reikiant, kad kruvinom ašarom bliautų- pasibaigtų visi ožiai ir užaugtų šilkiniai vaikai ble. Neauklės tėvai- išauklės aplinkiniai ir tegul paskui tėvai neieško kaltų kas muša jų vaikus... Be reikalo niekas nemuša, galit būt ramūs, patys "užsitarnauja". Kur jau matyta- eina snargliai gatvėmis bandomis, žmones užkabinėja, jaunus medžius laužo ir šiaip bet ką kas pasitaiko jų kelyje. Gyvulių ir šūdžių karta auga.
Hmz 2015-04-24 16:46
Visažinių dabar gyvas velnias. Vieni viską aiškindavo "vaikystės traumomis" ir visokiais Edipo kompleksais, kiti - klasių kova, o tu, matau, bet ką paaiškinsi netinkamu auklėjimu. O jei kas nors nesutiks, pabandyk panaudoti ciklą įrodyme: - Kodėl vaikas rūko? - Nes neauklėjai nuo mažens. - Tai kad auklėjau. - Ne, neauklėjai. Nes rūko.
immortallt 2015-04-24 16:50
Vaidog, galima ir gražiuoju išauklėti, kai pvz pats dantyse cigaretės nelaikai ir nemosuoji pirštu ir nesakai "nu nu nu, rūkyti negalima". Vaikas kartoja tai, ką mato tėvus darant. Nori, kad vaikas pradėtų sportuoti? Pats pradėk sportuoti, kas daugmaž patiktų vaikui (iki ~14-16 metų), tada nusivesk kokį kartą kartu ir užsikabins. O jei jau su 14-iniu susitvarkyti tėvai nesugeba, tai jau pavėluotas auklėjimas, tokius tėvus į kursus reikėjo siųsti, dar kol įsčiose vaikas buvo.
Vaidog 2015-04-24 16:55
Kad ir tėvai dabar ne geresni- prisipisa vaikų pacankės dar į mokyklas eidamos, tėvai palieka, nes tik pasipist norėjo. Geria, daužosi kaip bepročiai, klubuose tūsinas visokį šūda vartodami. Nemoka žmonės ramiai gyvent, bepročiai visiški. P.S. Užsipisai vaika, tai ir rūpinkis juo. Nenorėjai vaiko? Tai nachuj pisaisi? Vaikus planuoti reikia, kai jau išsilakstę žmonės būna, kai turi tvirtą pagrindą po kojomis, pastovios pajamos ir t.t. O dabar, vaikai vaikus gimdo, išsigimusi karta kažkokia.
sub 2015-04-24 16:58
Čia iš serijos mane mušė tėvai, tai aš mušiu savo vaikus, tada mano vaikai muš savo vaikus, mano anūkus - tai visa tokia disnastija netikusi ir agresyvi bus. Mldc, visi traumuoti tada bus, o iš pačio dar ir vaikus atims, globą jų. Mane ir mušė tėvai, kai neklausydavau, sakydami kad blogai darai, o kodėl blogai - tai be paaiškinimo. Tai ir toliau parūkydavau ir vėlai grįždavau, už ką ir gaudavau, bet mušimas manes nesustabdė, kaip tik atsirado noras priešintis, keršyti už tai. Tai nėra norma mušti vaikus. Norite kad jūsų nekęstų - muškite. Tada išvis pabėgs. Joks smurtas nėra norma, net psichologinis. Teisingai kažkas sakė, kai tėvas vienoj rankoj laikydamas cigarete aiškina savo vaikui koks tai blogas dalykas, tai wtf, galvojate vaikams toks pavyzdys tinkamas? Manau protingai bendraujant su vaikais, kurių dar neturiu, ir jiems priešpastatant kažkokį vaikui svarbenį dalyką nei rūkymas - manau vaikas susimąstytų, jei už rūkymą būtų atšaukta jo kelionė, koks vakarėlis, arba kažkas ribojama.
Vaidog 2015-04-24 17:02
Kuo labiau skaitau kitų komentarus, tuo labiau pastebiu, kad dabartinės kartos žmonės ne tik, kad nepamatuojamai buki, bet ir be galo naivūs. Eikit laimingi jūs pagal tą sistemą- valstybė jus apdovanos. Neturėsit kur dėt medalių.
lizunas 2015-04-24 17:38
Vaidog, jei ne be klaidų (man matomų) rašomas tekstas, manyčiau, kad esi iš zonos ar bent išėjęs iš ten. Smurtas nieko neduos, čia vieni ir kiti teisingai pasakė, bausti telefonų atėmimu ir namų areštu, arba nerodyti blogo pavyzdžio. Nes tarkim aš mažas su seserimi (būdami gal 5-6 metų) užsimanėme mėgdžioti suaugusius, tai nusišvilpėm cigarečių pakelį ir besimaivydami pradėjom traukti dūmus. Pats išaugau nei chuliganas, nei rūkorius, nei labai jau dažnai geriantis. Galbūt ir sunki (su finansais nekas buvo) vaikystė prisidėjo prie to, bet ir dabar nei turiu noro traukti dūmą, nei gerti kiekvieną penktadienį ar šeštadienį, net ir žolės nebandžiau, nes nemačiau reikalo tą daryti. Taigi, vaikus reik nuo pačio mažens auklėti, duoti joms veiklos, o ne lepinti, kai saulutėje deginasi, prieštaraus - telefono nėr, daugiau rėksmų, interneto tai pat.
Fikcija 2015-04-24 18:50
Buvo nepilnameciu kolonijos , kas trukdo jas sugrazint , o gal bjot ka ES klerkai neleis, tai kokia cia tada suveneri valstybe?
mch0lic 2015-04-24 19:55
Aš pritarčiau nuomonei, kad nedideliems nusižengimams užtektu atimpt telefoną, apribot kišenpinigius ar pan. Aišku vieną ar du kartus per 18 metų diržą ištraukt galima ir tai galbūt bus naudinga bausmė kuri išliks galvoj visą likusi gyvenimą ir paskatins galvot prieš darant, bet reguliariom fizinėm bausmėm nepritariu. O nepataisomiem yra brat camp'ai. PS: Idomu ar tokias programas kas nors lietuvoje/europoje vykdo.
UTF16 2015-04-24 21:23
Didžioji dalis šitą metodą taikiusių pažįstamų vyresnės kartos „ekspertų“ šiuo metu arba girti padvėsę patvory, arba sėdi kalėjime už kūno sužalojimą. Tai buvo artimi žmonės ta prasme, kad su jais augau, bet jei žinočiau, kur jie yra ar bus palaidoti, apmyžčiau jų grabą. Iš savo vaikų tikėkis maždaug tokio paties požiūrio į tave.