Atmintinė lietuviams: kaip išgyventi pirmąsias 72 valandas, jeigu prasidėtų karas ar globali stichinė nelaimė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2015-06-20 16:10
Ar ne gana viduriuoti - beveik iš visų portalų tokia smarvė kad...
DarkNRG 2015-06-20 18:00
Uztenka gal jau kariaut ir zmones gasdint? Cia is delfio kazkas savo tankas kisa matyt.
deivis 2015-06-20 18:25
Grynai visuose lietuviškuose portaluose tas pats Š. Kiek galima...
Moribus 2015-06-20 18:44
72h neskaityt LT medios, tai net nesuprasi, kad kažkas nutiko.
Katė 2015-06-20 21:36
Euro entuziastai gal galėtų paaiškinti: ar bręsta karas? Su kuo? Dėl ko? Kada? Juk dujos taip atpigę. Dėl terminalo.
GM 2015-06-20 22:43
Tie patys kurie apsiputoję rėkė, jog institucijos apgailėtinai dirba ir yra nepasiruošusios tokiai situacijai, kokia buvo, kai nukrito An-2, dabar rėkia, kad negąsdintų žmonių karu, kai institucijos bando pasiruošti toms ekstremalioms situacijoms. Apgailėtina.
Arthuras 2015-06-20 22:52
Pats tu apgailėtinas. Taikos metu rekomenduoti kaupti maisto atsargas - idiotizmas. Tokie patarimai gali būti duoti tuomet, kai priešo pajėgos stovi prie sienos ar artėja link jos. Ir taip, institucijos veikia apgailėtinai - Vilniuje tik trys sirenos. Ir dar garantuotai nuplauti šimtai tūkstančių litų toms neegzistuojančioms sirenoms įrengti...
Simplicity 2015-06-21 00:49
, bet ir bunkerius kiemuose įsirengia. Ir racijos tame tikrai yra, jei manai jog tave kažkas ruošiasi pulti. Įsivaizduok, kad sėdi virtuvėj prie lango (važiuoji į darbą ir t.t.), girdi jog pradėjo kaukt sirenos ir pamatai blyksnį su dulkių stulpu (nukrito atomas už kokių 50 kilometrų). Bėgsi į savo namo rūsį ar į MAXIMĄ konservų ir geriamo vandens savaitei užsipirkt? (Konservai ir geriamas vanduo kainuoja centus, bet lentynose gali stovėti pusmetį ar net metus. Atsargas tektų atnaujint ne taip ir dažnai.) Kalbant apie pačias sirenas, tai iš jų naudos buvo šaltojo karo metu: kai kiekvienam bute kabėjo radijo taškas, mokyklose ir gamyklose buvo mokoma civilinės saugos, o miestuose buvo begalė veikiančių slėptuvių. Šiandien, net jei ir pradės tos sirenos kaukti, tai nebent tik senimas susigaudys, kad reikia radiją ar televizorių įsijungt ir pranešimą išklausyt. Vienžo, "Rusai puola, arba "Šaltasis karas Nr.2". Kiek galima ta tema straipsnius rašyt ir žmones gąsdint... Čia koks nors susitarimas tarp aukščiausio lygio NATO šalių vadovų yra, kad reikia gąsdinti savo šalių piliečius? Nei tie rusai ateis, nei jiems čia reikia ko. Kad ir kokių ambicijų VVP turėtų, bet tikrai nesiryš pradėti karo, kuris į žmonijos istoriją įeitu "Trečiojo pasaulinio karo" pavadinimu.
Julius_ 2015-06-21 00:56
Atsargoms kaupti tikrai pats laikas, kai priešo pajėgos pajuda arba prasidėjus badui. Natūrali atranka viską sutvarko.
Splius 2015-06-21 00:58
Žmogus nuo jo atsiradimo kariavo ir kariaus. Visais laikais žmogus kariavo ir kariaus ir tik laiko klausimas kada bus sekantis karas...o jis tikrai bus. Žmogus kariaudavo ir dėl grūdo kaip sakoma, o šiandiena priežasčių dėl ko pasaulis turi kariauti tūkstančiai.
Ernestass 2015-06-21 01:43
Nu prastos jūsų atsargos jeigu tik metus išgyvena. Ne ką geresnės už mano bulves sandėlyje paprastai laikomus bei žieminius obuolius. Jie irgi vos ne metus ištveria. Ką jau kalbėti apie grūdus šeriamus vištoms, kiek aruode yra, tiek geri. Nesiskundžia jos mums dar, kad sugedo mūsų aruodo atsargos. :]
azotas 2015-06-21 02:04
maza ta lietuva..nlb kur pasislepsi, sienas tikriausiai uzdarys, o apie lektuvus uzmirskit niekas neskraidys. Patekus i rusu kontroliuojama teritorija sakai ''ja za rasiju'' ir meldiesi, kad neuzmus.
vytautas50 2015-06-21 08:14
Gedis 2015-06-21 09:01
hmm.Milijonas gyventojų emigravo ieškodami geresnio gyvenimo,taip rėkaujant apie karą,milijonas emigruos iš baimės.Liks pencininkai,kuriuos jau kiek laiko po maži marina badu.Įdomu,kas apgyvendins šias žemes,kai mes dingsim.Ar bus dar viena valstija,ar bus konclageris pabėgėliams,gal bandymų poligonas?Ar antras kaliningradas apgyvendintas kokiais sibiriakais.O gal čečėnams dovanos kaip išsvajotą žemę? Mažiau lystų į visokius konfliktus,bent kiek atsigręštų į paprastus žmones ir vietoj beverčių ginklų gyventume visi oriai ir pasiturinčiai.Kaip bebuvę,o Latviai nepuls,nuo ruso neapsiginsi,deja tokia realybė.
Splius 2015-06-21 10:07
Sovietmečiu irgi nebūdavo jokiu slėptuvių paprastam piliečiui, taip, kad nereikia čia knisti proto...
Julius_ 2015-06-21 10:36
Visuomet stebina tie, kurie "žino" kaip bus. Saulė vieną rytą gali "nepakilti", kaip tai jau įvyko ne vieną kartą istorijoje (apie tai vėliau). Visuomet, kai įvyksta nelaimė, prasideda kartu karas, badas, maras. Badas sukelia ligų protrūkius ("marą"), maras sukelia badą, o šie tuo pačiu sukelia ir karą bei atvirkščiai. Stipresnieji nori užkariauti chaoso apimtus silpnesnius, atimti likusį maistą ir turtą, nes ir patys dažnai ne ką geriau gyvuoja, bando gelbėtis iš mirties, įvyksta tiek vidinis, dažnai tiek išorinis karas. Badas žmogų pakeičia, toksinai susidarantys žarnyne pakeičia elgesį. Vieni apatiškai laukia galo, kitiems būna ir haliucinacijos, o dar kitiems įsijungia "išgyvenimo" instinktai ir jie gali eiti plėšti ir žudyti dėl duonos riekės sau ar savo šeimai. Net nekalbu apie tai, kas nutinka su kalėjimais. Ar kalinius sušaudo/palieka mirti iš bado? Dažniausiai, kiek įvyksta įvairių nelaimių, jie paleidžiami, nes nėra kam juos prižiūrėti ar gelbėti, kai prižiūrėtojų šeimų nėra kas gelbėja iš mirties. Kuo daugiau yra pasiruošusių kaimynų aplinkui, tuo yra saugiau, mažesnė tikimybė, kad jie pas jus norės ateiti "pasiimti" maisto likučių, yra galimybė organizuoti kažką. Galima pasiskaityti straipsnį (manau ištraukos iš kronikų išsamios, kad susidaryti nuomonę) apie vieną iš pasaulinio masto stichinių nelaimių, kurios išgyvenusiųjų (ar geriau pasiruošusių) palikuonys visi esame "Tamsos Dienos". Tai reikėtu turbūt suprasti kaip tamsos metai, prasidėję 535m, ir trukę metais didelio šalčio, nuolatinės tamsos, sausrų pavidalu, kas sukėlė badą, masines mirtis nuo šalčio (ar dar kažko), lydimi Justiniano maro 542m protrūkiu tarp išgyvenusiųjų. Tie įvykiai lėmė tamsiųjų amžių/viduramžių pavadinimo atsiradimą, imperijų žlugimą ir ne tokių garsių tautelių iškilimą. http://ezinearticles.com/?Days-of-Darkn ... &id=202540
Mbucks12 2015-06-21 11:14
facepalm Žmonės, kodėl jus tokie kategoriški? KUR garantija kad Lietuvoje NIEKADA nebus karo? Visais laikais žmonės buvo tikri dėl savo laikmečio stabilumo ir dėl pasaulio santvarkos supratimo. Po paskutinio masinio karo nepraėjo nei 100 metų, o staiga pasirodo kad daugiau niekada Lietuvoje nebus karo. Kas taip nusprendė? Kokia to garantija? Pasaulyje nėra nieko amžino ir kategoriško, supraskit pagaliau. Po 50 metų gali nebebūt nei Europos, nei Rusijos, nei NATO. Dar prieš 25 metus buvo SSRS ir irgi atrodė, kad daugiau niekas nesikeis. Mane stebina kaip jus patys save uždarote į siaurus pasaulio suvokimo vartus, bandydami viską supaprastinti ir sėdėti komforto zonoje. Pasaulis chaotiškas, o ne sistematizuotas.
zaliaakis 2015-06-21 11:56
Čia labiau mūsų valdžios atstovai nori karo ir pateisinti neproporcingas išlaidas. O naudos tik tiek, kad paranoja kelią. Jei ir puls, tai mes su savo ginkluotę ir norejimu ginti tėvynę. Galim būti tik pavieniai partizanai ir tiek. Lietuvą strateginių požiūriu per maža. Viskas greitai įvyktų. Plius Kaliningrado sritis čia pat. Tereikia paspausti priešui mygtuką ir kariuomenės kaip nebėra. Nespesim pasiruošti atmušti raketų... Ne 40 metai jau. Bet aišku mažai kas taip galvoja... Arba tyli ir nieko nesako...
Finalfour 2015-06-21 12:00
Butent. Absoliutus trumparegiskumas galvoti, kad viskas bus taip kaip yra dabar. Jeigu istorijoje stabilumo NIEKADA nebuvo, is kur tas iliuzinis isitikinimas, kad jau dabar tai jis bus? Varot visi ant Delfi ir kitu ziniasklaidu, kad karu gasdina. Ne gasdina, o jus pusgalvius bando prabudint ir akis atmerkt. Nes gali but, kad tas akis atmerks tik automato buozes smugis i snuki. ir uzmerks.
Katė 2015-06-21 12:53
Vėl žydruolių komsomolcų būrelis pirmu smuiku groja. Jei taip laukiat karo, tai pirmyn į kariuomenę, nes visi šaukiamojo amžiaus, o tie kur mokyklos nebaigę - ruoškitės, krosiukas, štanga kasdien. Dabar - kaip tik eurosubinės entuziastas, taip pilasi pasiteisininui ašaros, karjera, mokslai, visokios išgalvotos priežastys Tėvynės gynybos išvengti. Dėjau ir padėjau ES bei žydras vėliavas, Lietuva mano Tėvynė.