„Ką veiks žmonės, kai visur bus robotai?“ R. Kurzweilo atsakymas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2015-07-04 07:12
Ką veiks žmonės?Su tokia santvarka visi ramiai sedėsim darbo biržoje ir lauksim pašalpėlių
Shinigami 2015-07-04 11:52
Kas sudarys prekės kaina jei prekė bus pagaminta ir pristatyta į parduotuvę be žmogaus įsikišimo?
Akimb 2015-07-04 14:41
Dabar tobulinamas dirbtinis intelektas, bandoma iš jo padaryti kažką panašaus į žmogiškąjį. Artimiausiu metu pradės tobulėti ir žmogiškasis, spėju genetinės inžinerijos dėka. Taigi nors dirbtinis intelektas ir spės grėsmingai priartėti tiesa riba, kurioje stovi mūsų, žmonija palypės dar viena pakopa. Dabar žmonės su kompiuteriais bendrauja programavimo kalbomis, o ateityje spėju bus koks nors neuro interfeisas, kad žmogus susijungtų su kompu tiesiogiai. Manau, kad žmonija niekuomet neleis AI įgyti: A) pakankamai didelį savarankiškumą, kuris būtų potencialiai pavojingas B) aplenkti žmogų kūrybingumu, loginiu mąstymu. Taip ir riedės žmonijos traukinukas. Tobulės pati ir tuo pačiu tobulins savo įrankius, kad jie neatsiliktų ir kaip visada, kad padarytų sunkiausius darbus. Manau, kad žmonijai visada bus ką veikti, kol ji nenustos tobulėti.
agatas1000 2015-07-05 00:07
Prekės kainą sudarys žaliavos kaina ir idėjos kaina. Būtų galima užduoti ir panašų klausimą. Ką veikia programuotojai, jei 90 proc. darbo atlieka patys kompiuteriai? Kuria ir tobulina paslaugas, kurios veikia automatiškai. Kai dirbs robotai, ekonomika turėtų būti panaši kaip dabartinė internetinė ekonomika. Kai kas nemokamai, o kai kas labai brangiai kainuos.
Shinigami 2015-07-05 09:07
Žaliavos yra gamtos ištekliai, o 99 proc. gamtos išteklių yra valstybės nuosavybė. Todėl valstybė jiems gali uždėti kokia tik nori kainą, kad ir 0. Jei gavyba ir perdirbimas yra automatizuoti ir žmogui nereikia kištis, bei galutinis produktas nereikalauja naujų idėjų. Tai galutinio produkto kaina sudarys tik žaliavos kaina kuri gali būti 0 ir mokesčiai, kurie taip pat gali būti 0. Kitaip sakant, būtiniausi žmogaus poreikiai nereikalauja naujų idėjų. Nes tie poreikiai egzistuoja nuo senu laikų. Todėl tam, kad žmogus galėti gyventi šiltai ir sočiai pinigų gali ir nereikėti. Žinoma, dalykai kurie reikalauja naujų idėjų bus mokami, bet tai jau bus ne būtinosios prekės, o prabangos prekės. Todėl tie kurie norės prabangos prekių galės kurti idėjas ir iš jų užsidirbę pinigų nusipirkti prabangos prekių. Galutiniame rezultate nelieka žemojo sluoksnio (arba žemasis sluoksnis gyvena taip kaip dabartinis vidutinisis sluoksnis). Vadinasi gyvenimo sąlygos pagerėja. Bet kadangi vieni sugebės kurti idėjas, o kiti nesugebės. Materialinė atskirtis vis tiek išliks ir bus vis tiek daug nepatenkintu. Gali sustiprėti socializmas ir komunizmas.
agatas1000 2015-07-05 10:18
Tai jau taip. Kai ko ir Kurcvailas galėtų pasimokyti
Creatium 2015-07-05 16:15
Jeigu viskas bus automatizuota ir nemokama, klausimas iš ko laikysis valstybės. Nemokamos prekės reikš atlyginimų nebuvimą, o tai reikš, kad dalis visuomenės neturės pinigų ir nemokės mokesčių, tačiau socialines paslaugas vis tiek gaus (gydymas, transportas ir t.t.). Sunkiai įsivaizduoju pereinamąjį laikotarpį nuo "mokėk už viską" prie "mokėk už ką nori" arba "nemokėk už nieką", ypač turint omeny, kad robotai neužkariaus visų sričių iš karto.
Shinigami 2015-07-05 19:41
Nemanau, kad pinigai dings. Nes pinigai atlieka svarbia prevencine priemonę. Kiek dabar maisto per metus išmetama? O jis nepigiai kainuoja. Tai kas butu, jei maistas butu nemokamas? Pasiimtum, paragautum, nepatiktu ir išmestum. Imtum nauja ir vėl... Todėl pinigai niekur nedings. Jie atliks prevencine priemonę resursu naudojime. tik tiek, kad produkto kaina daugiausiai sudarys mokesčiai valstybei. Kai kurių prekių net 100 proc kainos sudarys mokesčiai valstybei. Todėl ir kaina santykinai bus nedidelė. Žinoma, intelektinės prekės greičiausiai turės ir papildoma antkaini skirta idėjos savininkui.
agatas1000 2015-07-05 22:10
Tai kad laikotarpis "mokėk už ką nori" jau dabar yra. Pavyzdžiui, paimkim paštą. Nori nusiųsti draugui knygą į Ameriką. Turi 2 variantus. Arba siunti elektroninę versiją elektroninių paštu ir viskas už dyką, arba siunti įprastu paštu ir sumokėsi daug (priklausomai nuo svorio, muitų ir t. t.). Jei reikia pavedimą atlikti irgi turi 2 variantus. Eini i banką ir sumoki 5 litus (daugiau ar mažiau), kad tavo pinigus perveda, arba tai atlieki internetu už 1,40 lt. Nori klausytis Madonos? Youtube gali klausytis už dyką. Neužtenka ir nori gyvai pamatyti. Sumokėsi mažiausiai 100 eurų. Robotai aišku neužkariaus visų sričių, nes yra vertinamas rankų darbas. Norėsi už dyką važiuoti, važiuok su google mašina, kur tau visą kelią reklamas rodys. Norėsi, kad žmogus vairuotų ir nebūtų reklamų, tada mokėk pinigus ir t.t.
demukazz 2015-07-06 18:42
Va va. As ir isivaizduoju netolima ateiti kaip: "interneto perejima ir realu pasauli". Pastaruosius kelis desimtmecius viskas "ejo" i interneta. Ne uz kalnu tas laikas kai internetas prades zengti i realybe sukaupes daug patirties ir subrandines kalnus ideju per tuos desimtmecius