ES parama Lietuvoje 2007 – 2013: kiek ir ko gavome, kur išleidome, ką reikėtų keisti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2015-07-27 17:11
Įdomu, kas čia taip giriasi, kas apmokėjo už šį straipsnį? Žydrieji komsomolcai, eurovatnikai, beretės ir kiti plautomis smegenimis - devintame danguje iš laimės. Aš tai tekstą priimu kaip eilinę dezinformaciją lengvatikiams, nes panašu jog viskas nurašyta iš Komunistų partijos XXVII suvažiavimo stenogramų, skirtumai tik, jog „tarybų sąjunga“ pakeista į „eurosojūzas“.
aurimokas 2015-07-27 18:55
Aš asmeniškai nieko negavau iš ES. Gavo tik aferistai ir vagys, prisidengę ES projektais, praplovę lėšas ir pasistatę vilas ant ežerų krantų "kaimo turizmui vystyti", bei nusipirkę jachtas "vandens turizmui vietos vandenyse vykdyti"
manas 2015-07-27 21:49
Tai gerai, parasyk tada kurie skaiciai neteisingi? man tai tik vienas uzkliuvo, kad panaudojom 100proc lesu, labai jau neitiketinai skamba, po visu verkimu, kad daug ko nespejom.
Marius.brn 2015-07-27 23:34
Tu gavai geresnę infrastruktūrą (keliai, viadukai, geležinkeliai), geresnes pajamas (nes net tie žulikai, kurie įsisavina, sukuria darbo vietas), energetiniai projektai (pvz nordbalt) ir t.t... Tai, kad jei esi neapsiskaitęs žmogus, tai nereiškia, kad niekas nieko nedaro. O asmeniškai turėtum pradėti eit ir dirbti (gal esi veltėdis?), nes ir vokiečiui niekas nieko neduoda už gražias akis. Visi dirba ir užsidirba.
immortallt 2015-07-28 08:56
Šviesolaidis patinka, a? O mokyklos sutvarkytos? O ligoninės tvarkomos? Patinka važinėti palyginus neblogais keliais (pamirškit tokius kelius kaip Vokietijoje. Vokietijoje autostradoje trečioje juostoje daugiau mašinų nei mūsų pirmoje). Esi žūlikas ir atsilikėlis, matantis viską tik per savo kišenę, tad su savo nesąmonėm eik kur kamputyje paverk. P.S. PVZ: http://auto.lrytas.lt/saugus-eismas/mag ... darbai.htm
mnv 2015-07-28 11:37
Taip pat yra įvairūs projektai "paprastiems žmonėms". Tarkim kompensacijos namų apšiltinimams ir pnš - gali gaut 30 proc. kompensaciją jei pakeli namo energetinį efektyvumą bent iki C klasės. Pavyzdžiui tėvai galvoja geoterminį šildymą įsirengti = 30 proc. sąmatos kompensuoja ES. Apskritai yra daug įvairių dalykų kuriais gali pasinaudoti, tiek "darbo žmogus", tiek pradedantysis, tiek esamas verslininkas, ūkininkai. Neskaitant ten didelių valstybinių projektų. Tereikia pasidomėti. Kitaip sakant, apsisiusiokit galvas heiteriai, gal dirbt pradės šilumos gavusios
immortallt 2015-07-28 11:50
O esminis ES privalumas - laisvas judėjimas prekėms, paslaugos, kapitalui ir žmonėms. Padidėjęs dėl to eksportas, padaugėję darbo vietų ir supaprastėjusios kelionės.
Laurynas19 2015-07-28 17:53
Nereikia jo taip užsipulti. Jis juk išdalies teisus. Tikrai yra nemažai atvejų kur buvo tiesiog passisavintos lėšos padarant projektą ant akių. Žinau tokį vieną asmeniškai
slack 2015-07-28 20:52
Bet kaip suprantu Lietuva įmoka į ES dalį pinigų, o ES paskirsto. Norint pasiimti ES fondų pinigus reikia valstybei imti paskolą nes ne visą suma iš ES fondų gaunama. Tai pat reikia nepamiršti, kad gavom didenybes elektros kainas. Ir tas įtakoja mažesnį konkurencingumą, nes kaštai brangūs. O tai įtakoja ir atlyginimus. O kur dar nelygiai subsidijuojamas žemės ūkis.Kai vakarų ūkininkai gauna 4 kartus didesnes išmokas ir taip nukonkuruodami Lietuvos žemės ūkį.