Nauji 1929-ieji. Kita pasaulinė krizė kils Kinijoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2015-07-30 16:50
- Įvertinus abi minties mokyklas, bent jau man peršasi mintis jog jos vertina situaciją iš dviejų skirtingų pusių, todėl pilnas vaizdas būtų tik jas abi sujungus į vieną: 1. Pirma mokykla - fondų rinkos kapitalizacija sudaro tik mažą daly Kinijos BVP, kadangi joje dalyvauja tik turintys pinigų, o darbininkų sluoksnis jų tikrai neturi bei užsienio investuotojų dalyvavimas labai apribotas. Tad logiška manyti jog tai neturės didesnės įtakos šalies ekonomikai; 2. Antra mokykla - kadangi Kinijoje nėra tiesioginių užsienio investicijų, skolinami vidaus apyvartoje turimi pinigai, kurių trūkumas lėmė perkreditavimą, pagrįstą ekonomikos augimu ateityje, kuris neauga bet lėtėja. Skola siekia net 280% Kinijos BVP. Pvz.: JAV pinigų spausdinimas davė efektą nes jie ilgainiui sugebėjo sukurti vertę, o Kinijoje vertė lygegrečiai mažėjo, mažėjant eksportui. Tad ekonomikos stimuliavimas davė priešingą efektą. Išvada: Namų ūkių įsiskolinimai nėra dideli, tačiau jie nukentės griuvus centralizuotam ekonomikos stimuliavimui. Tuo ir blogas per didelis valstybė kišimasis į rinką; Pvz.: Lietuvoje kišimasis apsiriboja teisine baze bei priverstiniu atlyginimų didinimu, o rinka priversta prie to prisitaikyti pati. Kinijoje viskas vienose rankose. Ar labai suklydau?
Auksine Logika 2015-07-30 17:18
Trecioji mokykla: Ekonomistu tauskalavimas eteryje pastiprina betkokia muses dydzio problema iki dramblio. Kai visi ima kukuoti \
Auksine Logika 2015-07-30 17:19
Trecioji mokykla: Ekonomistu tauskalavimas eteryje pastiprina betkokia muses dydzio problema iki dramblio.
Laurynas19 2015-07-30 17:37
+1 , kas yra susidūręs su investavimu, ar netgi prekyba valiutomis, žino kokią didelę reikšmią turi "įtakingo" žmogaus keli žodžiai paleisti į eterį..
immortallt 2015-07-30 18:18
Tai žurnalistai išpūčia dramblį.