Su šypsena: keisčiausios sutrikdytų skrydžių istorijos  (1)

Šeštadienio vakarą dėl girtų keleivių sukelto konflikto į Kauno oro uostą turėjo sugrįžti pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvas. Tačiau tai – toli gražu ne vienintelis atvejis, kai viso orlaivio keleivių planus sujaukia keli sumaištį sukėlę smarkuoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Muštynės dėl vaiko klyksmo

Gruodžio mėnesį iš Čongčingo į Honkongą skridusiame lėktuve dvi moterys susipešė su neramaus kūdikio motina. Iš pradžių skundus dėl vaiko klyksmo išsakiusios keleivės vėliau santykius pradėjo aiškintis kumščiais, o pilotas pagrasino, kad joms nenurimus lėktuvas turės leistis avariniu būdu.

Avialinijų „Air China“ skrydžio metu dvi moterys pyko, kad jas pažadino kūdikio riksmas ir liepė motinai jį užčiaupti, skelbė „The Independent“. Tačiau ši, kaip teigė liudininkai, atsisuko ir pradėjo kumščiais daužyti rėkiančias moteris.

„Jos pradėjo grumtis, vaikas pradėjo klykti dar garsiau, o kiti keleiviai taip pat šaukė. Viskas priminė keistą filmą“, – pasakojo Xiong Wan. Pilotui galiausiai neprireikė leistis avariniu būdu, tačiau Honkongo policijos pareigūnai muštynes sukėlusių moterų laukė oro uoste.

Dėl vietos kojoms – trys nusileidimai

Per vieną praėjusių metų rugpjūčio savaitę JAV net trys lėktuvai turėjo leistis, kai keleiviai juose sukėlė muštynes dėl atlenkiamų kėdžių atlošų. Avialinijų „United Airlines“ lėktuvo keleivis užblokavo priešais sėdinčios moters atlošą specialiu prietaisu, neleidžiančiu jai atsilenkti kėdės. Keleiviai tuomet įsivėlė į ginčą, kurio metu moteris už jos sėdėjusiam vyrui į veidą paleido vandens pilną stiklinę.

Po kelių dienų kitas „American Airlines“ orlaiviu skridęs amerikietis pradėjo muštynes bandydamas sulaikyti priešais sėdėjusį keleivį, kuris bandė atsilenkti savo sėdynės atlošą. Į muštynes buvo įtrauktas ir skrydžio palydovas, kurio ranką pagriebė sumaištį keliantis vyras. Lėktuvas dėl šio susistumdymo buvo nutupdytas avariniu būdu ir į jį įsiveržė pareigūnai, kurie sulaikė keleivį.

Trečio incidento metu Amy Fine, prieš kurią sėdėjusi garbaus amžiaus mezganti amerikietė bandė atlenkti kėdės atlošą, taip pat privertė lėktuvą tūpti nepasiekus savo tikslo. Kaip teigia kiti keleiviai, šis ginčas nebuvo labai garsus, tačiau A. Fine priešais sėdėjusiai keleivei trinktelėjo per galvą, o vėliau pareikalavo, kad lėktuvas būtų nutupdytas.

Nusprendė iššokti

Praėjusį balandį JAV avialinijų „Southwest Airlines“ skrydis iš Čikagos į Sakramentą buvo netikėtai sutrukdytas, kai 23 metų Joshua Carlas Lee Suggsas pabandė atidaryti atsarginį išėjimą ir iššokti iš lėktuvo.

Išgirdę triukšmą lėktuvo keleiviai sugebėjo sulaikyti neramų jaunuolį ir neleisti jam judėti, rašė „The Daily Beast“. Lėktuvo kapitonas avariniu būdu nusileido Omahos oro uoste ir perdavė J.C.L.Suggsą teisėsaugai. Kiti lėktuve sėdėję žmonės atsipirko sukrėtimu ir savo kelionės tikslą pasiekė tik dviem valandomis vėliau.

Mėgino išvėdinti lėktuvą

Gruodžio mėnesį Kinijos avialinijų keleivis taip pat nusprendė atidaryti lėktuvo avarinį išėjimą. Vyras teisinosi į lėktuvo saloną norėjęs įleisti šiek tiek šviežio oro, pranešė „The Guardian“.

Orlaivio įgulos teigimu, kinas nesuprato, kad durų atidarymas skrydžio metu yra mirtinai pavojingas, kadangi lėktuvu skrido pirmą kartą. Šis incidentas įvyko praėjus vos savaitei po to, kai kitas kinas vietinių avialinijų lėktuve avarines duris atidarė vos tik lainerio važiuoklė palietė asfaltą. Keliautojas teigė norėjęs kuo greičiau išlipti, nes labai skubėjo.

Kinai nekart turėjo rausti dėl savo tautiečių veiksmų lėktuvuose. Panašiu metu lėktuvas, skridęs iš Bankoko į Nankiną, turėjo grįžti į Tailandą, kai įniršęs keleivis verdančiu vandeniu apipylė skrydžio palydovę.

Atsisakė dirbti kartu

Kartais problemas kelia ne keleiviai, o emocijų nesuvaldantys įgulos nariai. JAV avialinijų skrydis buvo atidėtas beveik 4 valandoms po to, kai dvi skrydžio palydovės susipešė bekylančiame lėktuve, pranešė „NBC News“.

Kaip pasakojo liudininkai, Niujorko Johno F. Kennedy oro uosto pakilimo taku riedančiame orlaivyje pradėjo ginčytis dvi palydovės. Ginčas pasiekė tokį įkarštį, kad lėktuvo įgula nusprendė sugrąžinti lėktuvą atgal prie vartų.

„Mums pranešė, kad grįžtame, nes skrydžio palydovės atsisakė dirbti kartu“, – po skrydžio pasakojo keleivis Danas Alexanderis. Kiti keleiviai stebėjosi, kad darbuotojos atsisakė išbūti vienoje patalpoje vos valandą – maždaug tiek tetruko skrydis iš Niujorko į Vašingtoną. Keleiviams teko laukti maždaug keturias valandas, kol avialinijos surado, kas galėtų pakeisti susipešusias skrydžių palydoves.

Dainavo net su antrankiais

2013 metais avialinijų „American Airlines“ lėktuvas turėjo leistis avariniu būdu, nes viena jo keleivių nesustodama dainavo Whitney Houston hitą „I Will Always Love You“.

Moteris pradėjo dainuoti vos pakilus lėktuvui, tačiau kelionės viduryje jos dainavimo nebegalėjo pakelti nei keleiviai, nei įgula. Orlaivis, skridęs iš Los Andželo į Niujorką, nutūpė Kanzas Sityje, kur keleivę iš lėktuvo išvedė pareigūnai.

Kiti keleiviai naujienų agentūrai „Associated Press“ pasakojo, kad moteris net ir surakinta antrankiais ir vedama pareigūnų toliau iš visų jėgų plėšė W.Houston dainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Justė Adakauskaitė
(23)
(5)
(18)

Komentarai (1)