Jau galima užsisakyti pirmą kosmose įrašytą albumą (Video)  (0)

Dabar posakis „kosminė muziką“ įgavo kitą skambesį ir prasmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 7 dieną prasidėjo išankstinis Chriso Hedfieldo muzikinio albumo, įrašyto, jam būnant TKS, užsakymas. Tai pirmasis muzikinis leidinys, įrašytas nesvarumo būklėje. Apie tai praneša portalas Space.com.

Albumas pavadintas „Space Sessions: Songs From a Tin Can“, kas yra aliuzija į Davido Bowie'io dainą „Space Oddity“, kurios perdirbinį Hedfieldas atliko TKS ir publikavo, prieš grįžimą į Žemę. Be šio kūrinio, albume yra dar 11 dainų, kurias astronautas sukūrė ir atliko trečiojo savo vizito į kosmosą metu, kaip TKS-35 ekipažo narys.

Prieš pradėdamas priimti išankstinius užsakymus, Chrisas Hedfieldas savo Youtube kanale paskelbė singlą iš albumo – „Feet up“


По Pasak astronauto, buvimas kosmose pakeitė įprastinį jo grojimo gitara stilių ir balsą. „Grojimas gitara nesvarumo aplinkoje neatrodo sudėtingas? Juk ji paprasčiausiai plaukioja, sklando – jos nereikia laikyti. Bet svorio neturi ir tu, gitara paprasčiausiai neguli ant kelio ir tenka sugalvoti kitą jos laikymo būdą. Antraip, nuo bet kokio judesio laire ranka gitara nulekia!“.

Albumas bus išleistas spalio 9 dieną, vinilinio disko ar CD kaina prasideda nuo $12.99.

Chrisas Hedfieldas – pirmasis kanadiečių astronautas, išėjęs į atvirą kosmosą. Kosmose jis buvo triskart, vieną kartą stotyje „Mir“ ir du sykius – TKS. Paskutinį prieš išėjimą į pensiją skrydį jis atliko kaip ekipažo vadas.


(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)