Keista paauglių mada: jie pradėjo rūkyti tamponus  (14)

Vokietijos dienraščio „Der Tagesspiegel“ redaktorius Haraldas Martensteinas savo straipsnyje „Zeit Magazin“ leidinyje rašo apie keistą madą, kuri užvaldė Vokietijos paauglius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš buvau Berlyne vakarėlyje ir kalbėjausi su viena mama, – rašo autorius. – Ji turi du vaikus, sūnui – 11 metų. Ji šiek tiek sutrikusi pasakė, kad užklupo sūnų rūkantį.“

„Tai yra visiškai normalu, – pasakiau. – Pamėgina visi. Kad jaunuolis iš smalsumo nė karto neužrūkytų, būtų keista. Svarbiausia, kad jis nevogtų šulinių dangčių.“

„Aišku, – pasakė mama. – Sutinku. Bet jis rūkė tamponą.“

„Vadinasi, Edipo kompleksas nėra joks mitas, – pasakiau aš. – Gaila, kad Sigmundo Freudo nebėra tarp gyvųjų.“

„Ne, ne, – užprotestavo mama. – Geriau jau tai būtų Edipo kompleksas. Bet jo klasėje daug kas taip daro, ir berniukai, ir mergaitės. Tokia mada mokykloje: jie mano, kad kai kuriuose daiktuose yra kažkokių svaigalų. Nuo to jie „kaifuoja“.“

„Aš nebeturėjau ką pasakyti“, – teigia autorius.

„Namuose aš įrašiau „Google“ žodžius „Tampons rauchen“ (vok. „tamponų rūkymas“. – Red.) ir nieko neradau. Ir tiktai svetainėje „Mädchen.de“ (vok. „Mädchen“ – „Mergaitė“) yra paauglių žurnalas specialiai jaunoms merginoms vokiškai kalbančiose šalyse – Red.) viena mergaitė prisipažino, kad ji tai daro, tačiau ši mergaitė taip pat rūko ir panaudotus transporto bilietus.

Ar gali būti, kad apie šį socialinį reiškinį, kuris atrodo labai keistai, nėra nė žodžio internete? Ir aš pagaliau supratau, kad tai visiškai naujas reiškinys“, – tęsia savo pasakojimą H.Martensteinas.

Pasak jo, jam pavyko rasti informacijos apie kitą reiškinį, kuris plačiai aptarinėjamas internete. „Paaugliai suvilgo tamponus degtinėje ir kiša juos į tam tikras kūno angas (ne burną). Medžiaga patenka tiesiai į kraujotakos sistemą, žmogus iškart apgirsta, o alkoholiu jis neva neatsiduoda.“

Kaip autoriui pavyko išsiaiškinti, šis metodas, turintis terminą „slimming“ (lieknėjimas), daugiausia naudojamas Badeno-Viurtembergo žemėje.

„Vikipedijoje“ šiuo klausimu rašoma, kad tai miesto legenda, kadangi ten, kur atliekant „slimmingą“ patenka alkoholis, jis sukelia deginantį skausmą.

„Na, ką gi, vienaip ar kitaip, Konstanco (miesto Badene-Viurtemberge prie sienos su Šveicarija. – Red.) apylinkėse „slimming“ madingas – Badeno-Viurtembergo žmonės visada buvo ištvermingi“, – ironizuoja autorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(16)
(47)
(-31)

Komentarai (14)