Nufilmuota kraupi akimirka: išpampusi "vilkinio" voro patelė po smūgio subyrėjo į šimtus vorų jauniklių (Video)  (1)

Tiems ir toms, kurie ir kurios vorais bjaurisi, šlykštisi ar paniškai jų bijo, rekomenduotume šio vaizdo siužeto nežiūrėti. Jis gali atrodyti tiesiog kraupus. Mat čia užfiksuotas šokiruojantis fenomenas, kurį sužinoję kitąkart pagalvosite, ar verta ant sienos pastebėtą vorą mėginti užmušti šlepete. Mat gali atsitikti taip, kad iš po šlepetės pado kitą akimirką į visas šalis pasipils... šimtai vorų!!!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nufilmuota gana kasdieniška situacija: būsto savininkas ant sienos pastebi juodą išpampusį vorą (tiksliau, jo patelę). Tačiau kai vožia per gyvį šluota, šis netikėtai sprogsta į šimtus vorų jauniklių, kurie išsilaksto į visus kampus.

Maža to, pakėlus šluotą paaiškėja, kad niekur nedingusi ir motininė pabaisa – atvirkščiai, ji pasidaro dar gyvybingesnė ir judresnė. Žodžiu, tikra vorų apokalipsė! Kurios apogėjus, deja, virsta voriukų genocidu... Tiesa, yra dėl ko. Mat Australijoje gyvenantys stambūs plėšriavoriai (apie kuriuos Technologijos.lt skaitytojai jau šį tą žino) gali bjauriai įkąsti.



Neseniai užfiksuotas ir kitas "vilkinio" voro patelės "driokstelėjimas" į šimtus palikuonių – šįkart tai įvyko savaime, be jokių pasikėsinimų į patelės sveikatą ar gyvybę.



Taip sproginėti sugeba Australijoje gyvenančių plėšriavorių patelės. Pasaulyje yra žinomos 2288 plėšriavorių rūšys. Dėmesio! Net 50 jų gyvena ir Lietuvoje.

Iš tikrųjų "vilkinių vorų" (angl. – wolf spider) patelė visai nesprogsta – ji tik ką išsiritusius jauniklius nešiojasi papilvėje – beje, apie tai jau esame rašę. Plėšriavorių šeimos patelės įprastai tamposi su savimi kokonus su kiaušinėliais. Iš jų išsiritę voriukai sulipa mamai ant kupros, nes ten jiems – saugiausia ir maloniausia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (1)