Chemijos inžinierius, dušo vengiantis jau 12 metų: bandau išsaugoti natūralias odos bakterijas (Video)  (0)

Gerai žinoma, kad norint išsaugoti žarnyno bakterijas, reikia gerti probiotikus, bet kaip išsaugoti gerąsias bakterijas ant odos? Juk jos ten ne ką mažiau naudingos, nei žarnyne, įsitikinęs chemijos inžinierius Dave`as Whitlock`as.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-08 Chemijos inžinierius, dušo vengiantis jau 12 metų: bandau išsaugoti natūralias odos bakterijas (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą ši mintis jam atėjo į galvą mąstant apie vienos moters užduotą klausimą - kodėl jos arklys taip mėgsta vasaromis voliotis purve. Neabejotinai šis pomėgis išsivystė evoliucijos metu, o tai reiškia, kad arklys turi gauti kažkokią aiškią naudą. Viena iš galimų idėjų - arklio oda gauna naudingų bakterijų iš purvo.

O kas tinka arkliu, gal tinka ir kitiems gyvūnams, tame tarpe ir žmogui? Susidomėjęs šia idėja inžinierius padėjo tašką dušo kabinai - jau 12 metų neina į ją. Tačiau kaip su asmenine higiena? Viskas paprasta - didesnius nešvarumus jis nusivalo vonioje su drėgna kempine, o pagrindinė jo higienos priemonė - po ilgų paieškų surastas specialus purškiklis su probiotinėmis bakterijomis.

Šiuo skysčiu savo odą jis purškia du kartus per dieną ir tikina, kad tokiu būdu odai sukuria panašias sąlygas, kurios buvo įprastos mūsų protėviams prieš tūkstančius metų.

Ekstremalu? Dave`as Whitlock`as įsitikinęs, jos kasdieninis dušas ne ką mažiau ekstremalu - juk dar niekas nėra tyręs jo ilgalaikio poveikio.

Inžinieriaus naudojamą probiotiką odai sukūrusios įmonės generalinė direktorė Jasmina Aganovic visiškai nesistebi tokiu vyro pasirinkimu ir aiškina, jog „mes dažnai supainiojame švarą su sterilumu“.

Moteris tikina, kad žmonėms reikia priartėti prie gamtos ir mus supančios aplinkos, nes net vaikai jau nebežaidžia lauke. J. Aganovic teigia, kad jų sukurtas probiotinis purškalas leidžia žmonėms atprasti nuo perdėto šampūno, muilo ar dezodoranto naudojimo.

Nors jau 12 metų nesimaudantis inžinierius teigia naudojantis probiotinį purškiklį, gamintojai dar nesiima pateikti mokslinių įrodymų. Tiesa, įmonė artimiausiu metu pradės mokslinius tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(16)
(12)

Komentarai (0)